Pokerface – Buddy Tegenbosch

Gepubliceerd op

pokerface_midprice

Er zijn goede mensen en er zijn slechte mensen. Mensen die stelen, liegen en bedriegen zijn slechte mensen. Goede mensen liegen en bedriegen niet. Goede mensen stelen niet. Ik ben een goed mens. Sem is mijn naam; ik steel, lieg en bedrieg.

Wanneer en hoe Sem de verkeerde kant op is gegaan weet hij niet eens meer? Kwam dat door vrienden? Een meisje? Iets anders? Hij weet het niet, het enige dat hij weet is dat hij er niets van gemerkt heeft. Tot het al te laat was. Sem zit op ijshockey, wat hij helemaal te gek vindt en wanneer hij dan ook nog eens bij ’the big boys’ mag laten zien wat hij kan is dat natuurlijk helemaal te gek maar ook ontzettend zwaar. Hij leert oudere stoere jongens kennen die hem buiten het ijs mee op sleeptouw nemen. Door alle druk van het ijshockey en de nieuwe vrienden maakt Sem beslissingen die misschien niet al te goed uitpakken en de vraag is of Sem dat nog kan oplossen en overkomen.

Een ontzettend heftig en spannend verhaal over goed en kwaad, juiste keuzes en verkeerde keuzes maar ook de humor ontbreekt niet. Wanneer je denkt dat het verhaal niet erger kan worden neemt het weer een ‘spurt’ naar nóg erger. Je ziet natuurlijk aan het aantal pagina’s dat het verhaal nog niet afgelopen is, en op een gegeven moment denk je alles wel gehad te hebben, niets is minder waar. Een spannend verhaal met een duidelijke boodschap. Een zin die elke keer in mijn hoofd schiet is ‘je weet wat je hebt maar niet wat je krijgt‘ en dat staat in dit verhaal echt wel centraal. Geschreven met zo’n vaart dat je het bijna niet kunt bijbenen en soms zelfs regels over wilt slaan om eerder tot de rest te komen. Maar doe dat maar niet, dat is zonde van dit geweldige verhaal. Echt een ontzettend goed geschreven verhaal met genoeg info om je te pakken, maar niet zoveel dat het je gaat irriteren.

Uitgeverij: Unieboek spectrum – Best of YA
ISBN: 9789000355402
Pagina’s: 252
Prijs: € 12,50

[bol_product_links block_id=”bol_58bd47093ac78_selected-products” products=”9200000002229610,9200000071258008″ name=”Pokerface – Buddy Tegenbosch” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.