Speel met vuur – Tess Gerritsen

Gepubliceerd op

Gerritsen SPEEL MET VUUR

Julia Ansdell raakt in de greep van de Incendiowals, een merkwaardig muziekstuk dat ze bij toeval ontdekt in een antiekwinkeltje in Rome. Als Julia de wals thuis in Boston voor de eerste keer speelt, heeft de muziek een onverklaarbaar angstaanjagend effect op haar dochtertje; ze lijkt wel behekst. Vastbesloten de oorsprong en het geheim van het muziekstuk te ontrafelen reist Julia naar Venetië. Daar raakt ze verstrikt in de webben van een oppermachtige familie die ver zal gaan om Julia in haar zoektocht tegen te werken. Heel ver…

Wie Tess Gerritsen kent, weet dat zij razend spannende thrillers schrijft. Ook Speel met vuur begint met een spanningsboog die zijn weerga niet kent.
Julia Ansdell is zeer onder de indruk van een vreemde wals die ze in een geheimzinnig antiekwinkeltje in Rome heeft ontdekt. In het vliegtuig terug naar huis leest ze het stuk en in haar hoofd hoort ze al hoe moeilijk het zal zijn dit stuk te spelen. Thuisgekomen heeft het spelen van de vreemde wals huiveringwekkende gevolgen.
Het verhaal van Julia Ansdell speelt in het heden en Tess Gerritsen wisselt dat af met een verhaallijn uit het verleden.

Lorenzo is een Joods muzikaal talent in het Venetië van 1938. Hij maakt prachtige muziek en wanneer een vriend van zijn vader op bezoek is terwijl hij speelt, laat hij zich overhalen om te musiceren met de dochter (Laura) van deze vriend, zodat zij samen een duet kunnen spelen tijdens een muziekwedstrijd. Hoewel Lorenzo in eerste instantie niet zo enthousiast is, verandert dat wanneer hij Laura ontmoet. Ze repeteren elke week urenlang en langzaam ontstaan er gevoelens tussen de twee. Dan breekt de tweede wereldoorlog uit en zorgt de Jodenhaat ook in Venetië voor vreselijke taferelen.

Speel met vuur is een uitgebreidere versie van Incendio dat in 2014 als cadeautje werd uitgebracht ter gelegenheid van de week van het spannende boek.
Het reeds bestaande en superspannende Incendio heeft er een compleet nieuwe verhaallijn bij gekregen. En dat is knap gedaan. Gerritsen speelt met de tijd en met de verhaallijnen zonder dat de lezer daar last van heeft. Het verleden laat zijn stem horen in het heden en zeker ook het nawoord is een eerbetoon aan allen die slachtoffer zijn of zijn geweest van een oorlog. Echter, de toevoeging van de indrukwekkende nieuwe verhaallijn heeft wel als consequentie dat er geen sprake meer is van een thriller.
Speel met vuur is een ontroerend, spannend en soms aangrijpend verhaal op het snijvlak van een roman en een thriller.

Voor mensen die Incendio hebben gelezen: Speel met vuur heeft een ander einde!

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044349115
Pagina’s: 256
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_568f798a09fbb_selected-products” products=”9200000046234193,9200000046910477″ name=”Speel met vuur – Tess Gerritsen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.