The Cruelty 1 – Meedogenloos – Scott Bergstrom

Gepubliceerd op

583e59f00980a7-88463919

Gwendolyn Bloom is 17, eigenzinnig en slim. Wanneer haar vader spoorloos verdwijnt in Parijs, hoort ze van de CIA dat hij al jaren als spion voor hen werkt. De CIA weigert haar vader echter te helpen. Gwen vertrouwt hen niet, zeker niet wanneer ze een gecodeerd bericht van haar vader vindt. Ze móét hem redden, koste wat kost. Haar zoektocht brengt haar naar de onderwereld van Parijs, Berlijn en Praag. In deze keiharde wereld ontdekt Gwen dat zij net zo meedogenloos moet zijn als de mannen die op haar jagen.

Gwendolyn Bloom is zeventien jaar en spreekt de nodige talen, haar (stief)vader William is namelijk diplomaat bij Buitenlandse Zaken. Na het overlijden van haar moeder bij een auto-ongeluk, wonen ze nu sinds anderhalf jaar in de Verenigde Staten in New York. Doordat haar vader voor zijn werk naar het buitenland moet, houden Bela en Lili Arzmon, hun bovenburen een oogje in het zeil. Aankomende twee dagen moet haar vader voor twee dagen naar Parijs.

Haar vader is nog niet net weg of Bela staat met twee speciale agenten voor haar deur, haar vader wordt vermist. Als ze op het bureau voor verdere vragen is, spreekt Gwen zowel de baas Chase Carlisle als een collega van haar vader, Joey Diaz. Zodra Joey alleen met der is, laat hij haar weten dat haar vader een spion is bij de CIA. Ze denken eerder dat hij is vertrokken dan vermist. Zijn leven was één leugen. Bela vertelt Gwen dat haar vader voordat hij vertrok naar Parijs, hem iets in bewaring had gegeven. Het is een boek, er staat een naam en telefoonnummer ingeschreven. Gwen kan het niet loslaten en gaat op onderzoek uit. Al vrij snel eindigt ze bij een opslagruimte die haar vader onder een andere naam had gehuurd. Eenmaal in de ruimte ziet ze hun spullen staan, het ruikt zelfs naar thuis, maar wat zou zo belangrijk moeten wezen dat hij dit in het boek zet?

Met aardig wat cash vertrek Gwen naar Parijs. Eenmaal aangekomen in Parijs leert ze al snel Yaël kennen, een vriendin van Bela Arzmon. Om te zorgen dat ze het gaat overleven, leert Yaël haar krav maga, ordinair straat vechten. Het is leren klappen te incasseren en weer opstaan, Yaël verslaat haar bij iedere training, bruut en meedogenloos. Om niet teveel op te vallen regelt Yaël ook een Russisch paspoort voor haar. Als Yaël en Gwen meer informatie van iemand krijgen over de ontvoering van haar vader, kunnen ze hem helaas niet verder vragen. Hij wordt tijdens de rit in hun auto door twee onbekende op een motor doodgeschoten. Het gevecht gaat door en ook Yaël wordt geraakt. De paniek wordt bij Gwen groot, als in de verte politiegeluiden te horen zijn. Yaël schreeuwt dat ze moet vertrekken en alleen verder moet gaan. Maar is de kennis die Yaël haar geleerd heeft genoeg om uit de verkeerde handen te blijven en gaat het haar in der eentje lukken?

Een super spannend verhaal, vol actie en met een vleug, hoe kan het ook anders, “meedogenloosheid”. Zou een zeventien jarige meid het tegen de onderwereld op kunnen nemen, nee natuurlijk niet. Maar wie weet hoever jezelf blindelings zou gaan, als je alles kwijt zou raken wat je lief is. “Het ding” wat Yaël haar geleerd heeft, houdt haar overeind en zorgt dat ze binnendringt in de onderwereld van het tuig, de maffia en de gangsters. Een soort van “Bourne Identity”-verhaal maar dan van een zeventienjarige dochter die op zoek is naar haar stiefvader. Een serieuze en aangrijpende Young Adult thriller, die je moet lezen. Ik kijk met smart uit naar het vervolg.

Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
ISBN: 9789026142093
Aantal pagina’s: 448
Prijs: € 17,99
E-Book ISBN: 9789026142109
E-Book Prijs: € 12,99

[bol_product_links block_id=”bol_592d3ebdc3cdc_selected-products” products=”9200000072403725,9200000072642995″ name=”The Cruelty 1 – Meedogenloos – Scott Bergstrom” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.