Weekend Terschelling – Els Kerkhoven

Gepubliceerd op

9200000015511711

Voordat Isa naar het buitenland vertrekt, gaat ze met haar zusje Daan en hun beste vriendin Sylvie nog een keer terug naar Terschelling, het vakantie-eiland van hun jeugd.
Ze halen mooie herinneringen op en brengen een bezoek aan Jannetje, de moeder van Loek en Gerben – hun vakantievrienden van vroeger.

De trip down memory lane krijgt een dramatische wending als Sylvie spoorloos verdwijnt. Jannetje blijkt de enige getuige, maar zij heeft een beginnende vorm van alzheimer, Hoe betrouwbaar is haar getuigenis?
Daan en Isa zetten alles op alles om Sylvie terug te vinden, maar dan verandert de zoektocht op het eiland in een regelrechte nachtmerrie.

Weekend Terschelling is een verhaal over vriendschap en verraad, over herinneren en vergeten, maar vooral over de angst om alles kwijt te raken wat je ooit had. Els Kerkhoven won de Libelle Spannende Verhalenwedstrijd en debuteerde in 2012 met Gifdochters. Weekend Terschelling is haar tweede thriller

Het is een ontzettend goed geschreven boek. Al vrij snel in het begin van het verhaal verdwijnt Silvie en heb je het voorgevoel dat dit weer zo’n slepend verhaal gaat worden met nutteloze zoektochten en dat je toch al weet hoe het gaat eindigen.

Maar niets is minder waar, het verhaal blijft je verbazen en vast houden tot het eind. Er komen wendingen in voor die je doen schokken en de spanning is om te snijden, en dit word vastgehouden totdat je de laatste bladzijde omslaat. Er is niets voor de hand liggends aan dit verhaal te bekennen en alles komt op het juiste moment uit wat dit verhaal steengoed maakt.

De vriendschap tussen Daan en Silvie is erg hecht en de moeite die het in Isa’ hart geeft als ze dat ziet wordt heel mooi uitgebeeld. Je ziet de meiden door de mooie duidelijke omschrijvingen ook echt voor je. Ook heel mooi beschreven in het verhaal is de hechte gemeenschap van een eiland en zijn bewoners waardoor je jezelf ook een klein beetje op het eiland bevind.

Uitgeverij: Sijthof
ISBN: 9021809184
Pagina’s: 256
Prijs: € 17,95

 

 

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.