Zilveren vleugels – Camilla Läckberg

Gepubliceerd op

Net als Faye begint te denken dat de rust in haar leven is teruggekeerd, wordt ze plotseling weer in het nauw gedreven. Ze is in het buitenland een heel nieuw leven begonnen; haar ex-man Jack zit in de gevangenis en haar bedrijf Revenge is waanzinnig succesvol. Maar vlak voordat Revenge in de VS gelanceerd gaat worden, wordt het bedrijf serieus bedreigd en is Faye gedwongen naar Stockholm terug te keren. Met de hulp van een zorgvuldig geselecteerd team van vrouwen, gaat ze de strijd aan om haar bedrijf veilig te stellen – en om zichzelf en degenen die ze liefheeft te beschermen.

Faye woont heerlijk in Italië samen met haar moeder en dochter, twintig minuten lopen vanaf het plaatsje Ravi, niemand kent haar daar en voor ieders veiligheid moeten ze dat zo houden. Twee jaar zijn er versterken sinds Jack tot levenslang veroordeeld werd voor de moord op zijn dochter Julienne, en in de gevangenis belandde. Revenge, het bedrijf van Faye neemt een super spurt en Faye wil erbij zijn als dat gebeurt, daarom gaat ze terug om alles in de gaten te houden en in goede banen te leiden. Maar wat er gebeurt wanneer ze daar is had Faye nooit meer verwacht, ze raakt tot over haar oren verliefd op de charmante David. David ligt in een vechtscheiding en Faye voelt zich voor het eerst in jaren veilig, en vertrouwd hem volledig. Kerstin, Faye’s rechterhand, ontdekt dat er veelvuldig aandelen worden verkocht en omdat Faye merendeel van de aandelen aan de ‘medestrijders’ heeft verkocht, zullen ze alles op alles moeten zetten om uit te zoeken wie de aandelen verkoopt, opkoopt en waarom, willen ze het bedrijf redden. Faye weet twee oude bekenden over te halen om met haar mee te vechten, en dat is de beste keuze die ze ooit heeft kunnen maken. Maar Faye stuit evengoed op problemen waarvan ze niet meer had verwacht die ooit nog tegen te komen.

Dit is weer een boek waar je in weg glijdt en er pas weer uit komt wanneer je de laatste bladzijde omslaat. De herinneringen aan haar jeugd in Fjälbacka zijn werkelijk schokkend en geven je meteen de inzet van het verhaal, spanning en verbijstering, naarmate het verhaal vordert worden ook haar onthullingen heftiger. In dit deel komen er meer en meer onthullingen van vroeger naar boven en leer je Faye een beetje beter kennen van de tijd dat ze nog Matilda was. De titel komt meerdere keren op verschillende manieren in dit boek tevoorschijn, en daar hou ik altijd wel van. Ik vlieg weer door het verhaal heen, zo easy geschreven, zo spannend en frustrerend tegelijk soms, dat ik af en toe bijna sneller ging lezen dan dat ik kon lezen, om maar te weten wat er ging gebeuren. De spanning in dit deel verloopt heel anders dan in de voorloper ‘de gouden kooi’, het lijkt hier vooral om de zoektocht naar wat er met Revenge gebeurt te gaan, dan dat Jack op vrije voeten is, en dat is hele een slimme zet van Läckberg, want zo zet ze je een beetje op een extra spoor waardoor je je hersenen een beetje moet gaan gebruiken.  Jeetje, deze vrouw kan schrijven, ik val van de ene verbazing in de andere en de spanning is constant om te snijden. Wanneer je denkt dat je ‘de clou’ te pakken hebt, kom je bedrogen uit, want dan schiet het verhaal weer de andere kant op, echt heerlijk om te lezen deze boeken. De cover is ook echt weer een sterke setting en houd je aandacht vast door de geweldige kleur combi, grijs, zilver, rood. Als ik mag zeggen of dit boek nog een vervolg krijgt de ja of de nee, krijgt het van mij een dikke JA, ik vind dat het een vrij open eind is waar Läckberg nog veel meer uit kan halen, laten we het hopen, want wie kan hier nou genoeg van krijgen?

Uitgeverij: The house of Books
ISBN: 9789044354447
Pagina’s: 334
Prijs: € 24,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.