De Spiegel der Duisternis (Deel 2) – Dorothée de Rooy

Gepubliceerd op

Lucy en haar vrienden Alfred, Sam en Milstone moeten zes Onnavolgbare Opdrachten uitvoeren om te voorkomen dat Schaduwheer Jaldabaz het Rijk vernietigt. De Boom der Kennis vertelt Lucy wat haar derde opdracht is en de vrienden trekken verder. Ondertussen wordt de situatie in het Rijk steeds grimmiger. Jaldabaz en zijn Legioen rukken verder op; zijn troepen marcheren door de straten van Biedelberg en de Antroponieten zijn overal. De kracht van de Hart Steen neemt snel af en de verantwoordelijkheid om het Rijk te redden drukt zwaar op Lucy’s schouders. Ze kan niet anders dan het duister in de ogen kijken. Zal het haar lukken om het licht te blijven zien?

Lucy was gekozen als Meister, zij was de enige die het Rijk kon redden, maar daarvoor moest ze wel zes Onnavolgbare Opdrachten volbrengen. Samen met haar vrienden en met de hulp van het Woudmeisje en de leider van het Woud hadden ze al een hoop overwonnen en stonden ze nu bij de Boom der Kennis. Lucy zat vol met vragen, zeker met de vraag of haar moeder nog leefde? Maar ze wist dat ze dapper moest zijn. Bij de Derde Opdracht moesten ze contact maken met het Orakel van Chaldea met als raadsel: “kijk de duisternis in de ogen”. Lucy vertelde de jongens wat zij van de Boom der Kennis allemaal te horen had gekregen bij haar vragen. Humbaba wist het raadsel van de Hart Steen op te lossen en vroeg Lucy terug te gaan. Eenmaal terug bij De Boom der kennis, was het de reactie van de Normen waar Lucy een brok van in haar keel kreeg. Ze nemen afscheid van Humbaba en gaan weer terug naar de herberg De Woeste Willem. Twee opdrachten hadden ze voldaan, de kelk waar Prima Materia in bereid werd hadden ze en de sleutel van het Al. Lucy raakt in gesprek met Athanasius Krikkel, leider van het Kennisgewest en zij vraagt hem naar haar moeder. Hij vertelt haar dat haar moeder vaak in het Rijk was geweest. Maar zodra hij meer over haar wil vertellen, klinkt er een regen van glasscherven. Athanasius zegt dat zij en haar vrienden hoe dan ook moesten zorgen dat ze uit de buurt bleven bij de chaos die in de stad heerste. Troepen gemaskerde mensen, die lid bleken te zijn van het Legioen van de Laatste Man marcheerden door Biedelberg. Ze waren op zoek naar Spiegels der Duisternis. Om uit het zicht te blijven van de troepen kon Iona hen gelukkig helpen. Ze trok ze het huis van haar grootmoeder in, dat huis stond al jaren leeg en niemand wist dat zij daar al een tijdje zat. Iona studeerde Druïderij en met wat gedroogde bladeren probeerde ze te achterhalen wat ze nu moesten doen. Iona pakt onder een houten plank een in blauw fluwelen doek gewikkeld pakketje. Ze gaf het rechtstreeks aan Lucy, die het voorzichtig uitpakte. Iona zei dat kennis macht was en dat ze met die steen contact konden maken met het Orakel van Chaldea. De platte steen blijkt “de Spiegel der Duisternis” te zijn. Sam is huiverig, alleen het al in bezit hebben van dit object stond honderd jaar gevangenisstraf op, totdat Lucy hun zegt dat dit de derde Onnavolgbare Opdracht is…

De Spiegel der Duisternis is het tweede deel van de zeer aparte fantasy-trilogie van Dorothée de Rooy. De schitterende cover, de gedetailleerde landkaart en de mooie pentekeningen in het boek geven je een extra beeld naast het bijzondere verhaal. Ook dit keer staat achter in de extra uitleg in de “Verklarende Woordenlijst” en in “Overzicht van de Gewesten” worden de twaalf gewesten uitgebreid beschreven. Het tweede deel is nog spannender dan het eerste, het viertal moet weer verder met het uitvoeren van de Onnavolgbare Opdrachten die echt gevaarlijk zijn en in raadsels worden gegeven. Gelukkig leert het viertal snel en wordt hun vriendschapsband steeds hechter bij alles waar ze proberen Schaduwheer Jaldabaz te verslaan. Dit geweldig avontuurlijk en spannend verhaal, waar echt de meest bijzondere wezens in voor komen, is zowel voor jong als oud super om te lezen. En zeker met het ongelofelijk meeslepend einde waarmee Dorothée afsluit, zit waarschijnlijk iedereen in spanning af te wachten naar het slotdeel.

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum BV
ISBN: 9789000372560
Aantal pagina’s: 192
Prijs: € 17,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.