Het geheim van de Malamander – Thomas Taylor

Gepubliceerd op

Herbert Citroen van het Grand Hotel Nautilus weet dat het niet gemakkelijk is om gevonden voorwerpen terug bij hun eigenaars te krijgen – zeker wanneer het gevonden voorwerp geen voorwerp is, maar een meisje, Violet. Niemand weet wat er gebeurd is met de ouders van Violet Purperwier. Heeft hun verdwijning te maken met het legendarische zeemonster, de malamander?

De malamander, een vismens wezen, in de wateren van Owee aan zee ten tijde dat de winter aanbreekt. Je gelooft niet in vismensen? Wacht maar…. Herbert Citroen is de gevonden voorwerper van Hotel Nautilus. Wanneer hij een meisje ontmoet in zijn gevonden voorwerpen kelder beginnen de avonturen en gevaren, er komt namelijk een doodenge man aan zijn balie op zoek naar het meisje, maar Herbert houdt zijn lippen stijf op elkaar tot groot ongenoegen van de bootshaakman, zo noemt hij hem maar omdat hij een haak in plaats van hand heeft. Het meisje zegt verloren te zijn en gevonden te willen worden en daarom speciaal naar Herbie, want zo wil hij genoemd worden, is gekomen. Het meisje blijkt Violet Purperwier te heten en is misschien wel bijzonderder dan Herbie eerst dacht. Ze gaan samen op jacht naar de waarheid over Violet haar ouders maar dat is niet zonder gevaar.

 

Violet is een stuk stoutmoediger en meer vastberaden dan Herbie om haar familiegeheim te ontdekken en hopelijk zo haar ouders terug te vinden en ze sleurt hem dan ook ongenadig mee in haar jacht naar de waarheid. Je sluit Herbie en Violet direct in je hart om hun zachtmoedigheid en hun lieve karakter. Herbie is erg voorzichtig en geniet van z’n baantje in het hotel, maar Violet sleurt hem mee in avonturen waarvan hij nooit had gedacht ze mee te maken wat erg grappige situaties oplevert. Het verhaal is super spannend en je wordt vaak op het verkeerde been gezet. De bootshaakman is super creepy en achtervolgt je het hele verhaal. Gelukkig zijn er ook veel lieve personages die Herbie en Violet willen helpen en beschermen.  Het verhaal is ontzettend leuk en vlot geschreven met leuke grapjes hier en daar maar vooral de spanning is optimaal aanwezig, zelfs als je (zoals ik zelf) buiten de doelgroep valt. Op de cover zie je een scène uit het verhaal getekend wat eg leuk is om te zien als je dat stuk hebt gelezen. Ook in het boek boven elk nieuw hoofdstuk krijg je ontzettende leuk, mooi gemaakte tekeningen te zien, en op de eerste bladzijde na de cover zie je een plattegrond van Owee aan zee die echt het bekijken waard is. Achterin het boek krijg je alvast een voorproefje van het vervolg genaamd ‘het geheim van de Gargantis’, alweer zo’n pakkende titel en ikzelf kijk nu al erg uit naar het vervolg.

 

Over de auteur:
Thomas Taylor woont op de Britse eilanden en zijn eerste opdracht als illustrator was de omslag van Harry potter’ ‘steen der wijzen’, een prachtig begin van een carrière zou ik zeggen. Schrijver zijn was iets dat hij graag wilde zijn maar hij durfde niet doordat de demotiverend woorden ‘jij bent goed in tekenen, hou je daar maar bij’ vroeger veelvuldig werden gezegd. Toch probeerde hij het en na vele prentenboekjes kwamen er romans. Nu hij aan de zuidkust van Engeland is gaan wonen kreeg hij zijn inspiratie voor Owee aan zee, en wat een geluk voor ons als lezer dat hij zijn hart heeft gevolgd en ons dit geweldige gave, spannende, supertoffe boek heeft gegeven. De inspiratie voor sommige karakters komen door Taylor’ eigen interesse en hobby’s, en dat is erg leuk om te lezen/ te weten.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401462747
Pagina’s: 295
Prijs: € 15,99

[bol_product_links block_id=”bol_5e7b2360d060f_selected-products” products=”9200000125006148″ name=”Het geheim van de malamander” sub_id=”Thomas Taylor” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.