Dans van schaduwen – Yelena Black

Gepubliceerd op

9789048830630_160

Vanessa zit op een exclusieve balletacademie, dezelfde als die waar haar oudere zus Margaret heenging voordat ze verdween. Vanessa is vastbesloten om te achterhalen wat er met haar zus is gebeurd. Al snel heeft ze de aandacht van maar liefst drie mannen: de super knappe Zep, de mysterieuze Justin en de charmante choreograaf Josef. Wanneer Josef haar vraagt voor de hoofdrol in De Vuurvogel, heeft Vanessa nog geen idee van het gevaar dat voor haar ligt.

Vanessa gaat naar The New York ballet academie tot groot ongenoegen van haar moeder die haar veel liever dichterbij zich had gehouden. Veilig thuis. Vanessa heeft het gevoel op de academie te mòèten zijn omdat haar zus Margaret hier haar leven leidde voordat ze verdween. Wanneer de ontgroening aan de gang is hoort Vanessa iemand iets in het Frans tegen haar zeggen terwijl de rest niks heeft gehoord. Wie was dat? En waarom heeft alleen zij het gehoord? Er zijn drie mannen/jongens die haar aandacht trekken, de duistere Justin die zegt haar zus gekend te hebben, Zep die haar mateloos fascineert doordat hij zo mysterieus is en de enge en vreemde leraar Josef die wel meer lijkt te weten over de verdwijning van Margaret. Wanneer de rol verdeling bekend word voor de voorstelling begint de spanning en het gevaar pas écht. Wat is er mis met het stuk ‘de vuurvogel’ waar Vanessa een rol in krijgt? Het gevaar ligt op de loer en niemand zal geloven wat dat gevaar is.

Een behoorlijk sinister en bizar duister verhaal. De rillingen lopen over je rug hoe verder je in het verhaal komt. Gelukkig is er ook aan een lach gedacht in het verhaal anders zou de spanning niet te handelen zijn. De spanning is namelijk vanaf de eerste bladzijde te voelen en loopt hoger en hoger op naarmate het verhaal vordert. De personages zijn levensecht en bijna voelbaar wanneer je leest. Let er wel op dat je jezelf niet voorbij leest want hoe verder je in het verhaal komt des te sneller wil je gaan lezen om te weten wat er komt. Echt een ontzettend gaaf verhaal (als ik dat op deze manier mag zeggen) ik ben ontzettend benieuwd naar het vervolg, want als die de spanning van dit verhaal voortzet weet ik niet wat dat teweeg gaat brengen bij de lezer.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048830630
Pagina’s: 319
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_5736d8d92bbfa_selected-products” products=”9200000053205672,9200000053837357″ name=”Dans van schaduwen – Yelena Black” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

One thought on “Dans van schaduwen – Yelena Black

    Books said:
    22 mei 2016 at 21:27

    Ik ben wel verbaasd om dit review haha! Ik heb hem zelf ook gelezen en vond het eigenlijk niet zo heel erg leuk… Vooral ook dat je zegt dat de personages levensecht overkomen, vond ik helemaal niet eigenlijk. Maar ach, zo zie je maar, smaken verschillen! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.