Dark mind – Cis Meijer

Gepubliceerd op

Een schoolfeest loopt volledig uit de hand: na een challenge met aartsrivale Claire vlucht Desi in paniek naar huis. De volgende dag wordt Claire dood gevonden in een weiland. Haar zus Jara is spoorloos. Omdat Desi voor haar tv-stage een misdaadreportage maakt, denkt ze de raadselachtige zaak te kunnen onderzoeken. Thom helpt Desi bij haar zoektocht naar Jara, maar hij verzwijgt zijn ware motieven. Wie heeft Claire vermoord? Vertrouwen Thom en Desi elkaar genoeg om de zaak op te lossen voordat er meer slachtoffers vallen?

Claire heeft een hekel aan Desi, ze kunnen het al niet erg goed met elkaar vinden, en wanneer blijkt dat Desi het goed kan vinden met Thom, het vriendje van Claire én de meest geliefde stageplek van school, bij CrimeTV, heeft weten te bemachtigen is het helemaal foute boel. Claire is op zo’n manier gemeen dat geen leraar het ooit opmerkt, dus op hun hulp hoeft Desi niet te rekenen. Jara is Claire’s zus maar zij kan het wél goed met Desi vinden, ook al is ze het zat om ertussen te zitten. Wanneer de clash tussen Desi en Claire op een feestje tot een hoogtepunt komt, draait de hele wereld een slag. Desi vlucht namelijk richting huis en wanneer ze wakker word is ze ten eerste al niet waar ze dacht te zijn en hoort ze dat Claire dood is en Jara vermist. Desi weet door de drank niet veel meer van de avond en dat maakt haar bang, heeft zij iets met de dood van Claire te maken? Ze hadden immers giga ruzie…. en waar is Jara? Haar stage begeleider is maar wat blij met een scoop als deze, een moord en een vermissing in één, maar Desi is als de dood dat er dingen naar boven komen die ze tot nu toe zelf niet eens meer weet. Desi gaat daarom zelf op onderzoek uit om de waarheid boven tafel te krijgen en Thom schiet haar daarbij te hulp, al is Thom z’n motief niet hetzelfde als die van Desi. Wat heeft Thom te verbergen of wie of wat wil hij beschermen?

De cover is ontzettend mooi, en door de mist en de kleuren heeft het al een super spannende aanblik, het geeft de aanzet voor een geweldige thriller. De politieband die om het boek heen zit vind ik altijd heel tof, dat geeft, samen met de cover, het boek zijn karakter. Heel leuk is dat het boek begint met de vraag van Cis om jouw Whatsapp bericht, brief of rap met daarin jouw laatste woorden aan je beste vriend of vriendin in de sturen en dat je dan kans maakt dat het in het volgende boek komt. Wat ik persoonlijk altijd heel leuk vind in een boek als deze zijn de verschillende dingen die erin staan, het begint bijvoorbeeld met een krantenartikel (de dikgedrukte tekst wanneer de dader aan het woord is), en de hoofdstukken van Desi en Thom die met hun eigen voorwerp worden aangeduid. De boek trailer is echt te gek, vergeet die niet te kijken als je hem nog niet hebt gezien. Vertrouwen en wantrouwen ligt in dit verhaal dicht bij elkaar, want wie kun je vertrouwen als er iets ergs gebeurd en je weet niet waar je moet zoeken? Dit verhaal kruipt onder je huid omdat het allemaal zo echt is en het iedereen kan zijn, als lezer probeer je maar mee te denken wie het kan zijn maar vaak(nu ook weer) word je volkomen op het verkeerde been gezet. Het is ontzettend spannend en leest heel vlot weg, een echte YA thriller.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026148125
Pagina’s: 248
Prijs: € 14,99

[bol_product_links block_id=”bol_5d3576c312685_selected-products” products=”9200000107730722″ name=”Dark mind” sub_id=”Cis Meijer” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.