Vervloekt – Mel Wallis de Vries

Gepubliceerd op

Vervloekt is het vervolg op de bloedstollende en verfilmde jeugdthriller Vals van Mel Wallis de Vries. Lizzy, Melanie en Dominique gaan een weekend naar een afgelegen huis in de Ardennen. Daar ontdekken ze dat er ooit vier meisjes hebben gelogeerd die bijna zijn vermoord… Sindsdien staat het huis leeg en verkeert het in een vervallen staat. Ze proberen hun angst weg te lachen, maar al snel gebeuren er vreemde dingen. En dan doet Dominique een bizarre vondst. Heel langzaam komt het verleden tot leven. Herhaalt de geschiedenis zich?

De drie meiden, Dominique, Lizzy en Melanie, gaan op vakantie naar het huisje in de Ardennen, dat Dominique haar ouders hebben gekocht. Het is wel een tof huis maar ook doodeng, wetende dat het al vijf jaar te koop stond kan dat weinig goeds betekenen. Lizzy en Melanie waren altijd al beste vriendinnen totdat Dominique bleef zitten en zich, eigenlik ongevraagd, bij hun twee aansloot. Melanie voelt zich daardoor een beetje vijfde wiel aan de wagen maar probeer er het beste van te maken al is ze wel jaloers en verdrietig. Dominique pest haar ook wel een beetje met het feit dat Melanie bang is in het donker, wanneer ze tijdens een wandeling door het bos een enge gozer tegenkomen gaat het een kant op die het niet op moet.  De meiden ontdekken dingen waarvan ze nog angstiger worden en dan gebeuren er steeds meer rare dingen.

De eerste zin trekt je meteen het boek in, die eerste zin is meteen raak en bereid je voor op wat komen gaat. Maar als je denkt dat je weet wat er komen gaat, kom je bedrogen uit want Mel krijgt het wéér voor elkaar om je op het verkeerde been te zetten. Een dun boekje met dikke inhoud om het maar zo te noemen, het is echt weer een voltreffer als je het hebt over een super spannende Young Adult. De omslag is natuurlijk weer een echte Mel Wallis, overal te herkennen aan de setting, lettertype en foto, wat ook heel tof gedaan is is de vage afbeelding bovenaan elk nieuw hoofdstuk, die maakt het heel onheilspellend. De spanning bouwt zich op en ontploft als je het einde nadert. Ook is het weer een heel gevoelig en helaas bekend thema voor veel jonge meiden, en jongens denk ik ook. Ook dat is iets dat ik altijd mooi vind in deze boeken, er zit een maatschappelijk thema in waar iedereen wel eens iets van heeft meegekregen of zelf meegemaakt en zich dus écht in de personages kan verplaatsen. Dit is een heel tof vervolg(je) op Vals, echt weer genieten. En het leuke is dat er een paar dingen uit Vals terug komen.  Achterin het boekje staat een sneakpeek van ‘Wild’ en een paar covers en stukjes van Mel’s  andere boeken.  De boeken van Mel lezen zo ontzettend fijn dat je ze niet neer kunt leggen tot je de laatste pagina hebt bereikt. En zelfs dan lees je waarschijnlijk alle extra stukjes nog eens door ook al ken je die al, althans dat heb ik wel altijd. Dit zijn nou echt boeken die je keer op keer wilt verslinden.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026147869
Pagina’s: 72
Prijs: € 4,99

[bol_product_links block_id=”bol_5d29bf8b96d83_selected-products” products=”9200000107853760″ name=”Vervloekt” sub_id=”Mel Wallis deVries” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.