De kronieken van de academie voor schaduwjagers – Cassandra clare, Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson en Robin Wasserman

Gepubliceerd op

9789048833948

De gebeurtenissen van Stad van Vlammen beroofden Simon van zijn geheugen – hij zal opnieuw moeten ontdekken wie hij is. Hij weet dat Clary zijn parabatai is en dat Isabelle zijn vriendin is, maar wanneer Clary en Isabelle teveel verwachten van de man die hij niet meer is, maakt hij een drastisch besluit: hij gaat terug naar de Academie voor Schaduwjagers, in de hoop zichzelf terug te vinden.

In dit deel gaan we met Simon op zoek naar wie hij werkelijk is en wil zijn maar dat zal geen gemakkelijke zoektocht worden omdat hij overal eigenlijk net buiten valt. Dat zijn moeder hem haar huis had uitgegooid nadat ze ontdekte dat hij een vampier was geworden was zij ‘vergeten ‘ maar Simon niet en daarom wilde hij weg, hij gaat naar de academie van de schaduwjagers in Idris, om daar een opleiding tot schaduwjager te volgen en te proberen hem om te toveren tot volwaardig lid van hun strijdersras. George Lovelace is Simon zijn kamergenoot op de academie en hun eerste ontmoeting is hilarisch waardoor deze meteen goed verloopt en de juiste toon zet voor hun vriendschap. In het begin lijkt Simon wel een god hoe de leerlingen hem behandelen maar dat verandert acuut wanneer de lessen beginnen, totdat hij weer ontdekt waar zijn talent ligt en hij weer vertrouwen in zichzelf krijgt. Sed Lex, Dura Lex (de wet is hard, maar het is de wet) is een schaduwjagers motto waar Simon de rillingen van krijgt, hij vind het een smoes om je als een monster te gedragen en hij wil die juist bestrijden, niet zijn. Simon heeft erg veel last van het feit dat hij zoveel herinneringen kwijt is, hij weet niet meer wat hij met wie heeft meegemaakt en hoe hij tegen dingen aankeek en dat vind hij moeilijker dan hij laat merken, maar door de vele verhalen die hij van leraren en zijn vrienden hoort komen zijn herinneringen beetje bij beetje en langzaamaan weer bij hem terug. Ook Isabelle weet zich weer een weg zijn vreemde nieuwe leven in te wurmen wat verdrietige, pijnlijke maar vooral ook mooie momenten brengt. Zijn vriendschap met George neemt grotere vormen aan waardoor dit verhaal nog specialer wordt.

Weer een échte Cassandra Clare, wat hou ik van de manier waarop deze vrouw schrijft. De verhalen grijpen je meteen bij de eerste bladzijde weer vast om je meteen weer even te laten weten in welke wereld je je weer bevind en tot na de laatste bladzijde niet meer los te laten. In stilte dit boek lezen in een wachtkamer is op sommige momenten echt een beproeving want er komen weer behoorlijk grappige stukken in voor. Maar zoals ik gewend ben zijn de verhalen niet alleen maar grappig en steengoed, maar ook het verdriet en de emoties zijn weer in geruime getallen aanwezig en dat maakt de verhalen van Cassandra (en haar mede schrijvers) zo ontzettend pakkend en heerlijk verslavend. Ook de cover geeft je weer de echte schaduwjagers ‘feel’ en past perfect. Kortom weer een heerlijk boek van deze geweldige schrijfster. Simon en Izzy geven je zo’n mooi verhaal tussen de verhalen door maar ook Simon en George brengen dit verhaal tot een ontzettend dierbaar geheel. De leidende draad is Simon op de academie maar de verhalen worden aangevuld met geschiedenislessen of herinneringen aan vergane tijden, ontzettend fijn om te lezen en het word nooit langdradig of saai, gewoon geweldige boeken zijn dit. Al kun je de laatste verhalen beter niet zonder tissues aangaan want deze komen echt wel binnen.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048833948
Pagina’s: 592
Prijs: € 19,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_59cdfadd77e5e_selected-products” products=”9200000076266527,9200000076246387″ name=”De kronieken van de academie voor schaduwjagers – Cassandra clare” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.