Lemony Snickets afschuwelijke avonturen – Het duistere derde boek – Lemony Snickets

Gepubliceerd op

9789401450201

De reeks Lemony Snickets afschuwelijke avonturen vertelt de belevenissen van de weeskinderen Violet, Claus en Roosje Baudelaire, die na een brand hun ouders zijn verloren. Maar de kinderen hebben het niet makkelijk. De verwaande Graaf Olaf, die steeds in een nieuwe vermomming opduikt, bedenkt honderd-en-een sluwe listen om het familiefortuin van de kinderen in handen te krijgen. Slagen Violet, Claus en Roosje erin uit zijn klauwen te blijven? In Het duistere derde boek worden Violet, Claus en Roosje ondergebracht bij tante Jozefien, een angstige vrouw met een passie voor grammatica, die aan het Melancholiameer woont. Maar er wacht hen nieuwe rampspoed in de vorm van een orkaan, vleesetende bloedzuigers en… graaf Olaf, die zich deze keer heeft vermomd als kapitein Nep. Zijn ze hem ook deze keer weer te slim af?

De wezen Baudelaire gaan logeren bij hun tante Jozefien, maar ze komt ze niet halen want ze is bang voor het meer. Het is een heel bijzonder huis, bijzonder eng huis bedoel ik. Het huis klampt zich vast aan de rotsen en lijkt elk moment neer te kunnen storten. Tante Jozefien is dan niet hun echte tante maar toch neemt ze de kinderen in huis. Ze is behoorlijk apart, ze is namelijk óveral bang voor. Elektra, kachels, fornuis dus een lekkere warme maaltijd in een warm huis kunnen de kinderen Baudelaire wel vergeten. Al is dat het minste van hun problemen want Graaf Olaf ligt nog steeds op de loer en wanneer en hoe hij dit keer komt opdagen, dat is de altijd spannend blijvende vraag.

De kinderen Baudelaire treffen het weer niet in dit spannende derde deel van Lemony Snickets afschuwelijke avonturen. Elke keer dat de kinderen denken een veilig nieuw thuis te hebben gevonden komt Graaf Olaf weer opdagen om hun het leven zuur te maken. Dit deel heet niet voor niets ‘het duistere derde boek’ want veel gebeurt in het duister en de zaakjes van Olaf zijn ook nog altijd even duister als altijd. Hij gaat steeds verder om de kinderen en daarmee hun fortuin in handen te krijgen. Het is weer ontzettend spannend en erg meeslepend geschreven. Hoe de kinderen houvast en steun aan elkaar hebben wordt weer heel mooi beschreven en ieder van de wezen heeft zijn of haar eigen kracht. Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt, deze verhalen blijven leuk en spannend, maar vaak genoeg ook erg verdrietig omdat de kinderen wéér niet hun nieuwe thuis hebben gekregen zoals je die voor hun wenst. De avonturen worden steeds spannender naarmate Graaf Olaf zijn zin niet krijgt en dat maakt het elke keer weer een verrassing wat er gaat gebeuren. Ook weer een prachtige cover, mooie kleuren en een toepasselijk verhaal in de cover.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401450201
Pagina’s: 208
Prijs: € 9,99

[bol_product_links block_id=”bol_5aa82483f03e5_selected-products” products=”9200000085145090″ name=”Lemony Snickets afschuwelijke avonturen Deel 3 – Het duistere derde boek – Lemony Snickets” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.