Oog om oog – Buddy Tegenbosch

Gepubliceerd op

oog_om_oog_midprice

Ooit komt de dag.

De dag dat je door de mand valt, dat je geheim ontdekt wordt. Want iedereen heeft een geheim. We zijn allemaal bang. Bang dat het uitkomt. We voelen het meestal niet, omdat we het ver weg stoppen. We denken dat we veilig zijn, dat niemand het te weten komt.
Tot die ene dag. Niet vandaag. Niet morgen. Waarschijnlijk niet eens deze maand of dit jaar. Maar als je alle dagen bij elkaar optelt, zijn het er zo veel, dat het wel een keer móét gebeuren.

Jaap-Jan gaat een nieuwe opleiding volgen en dus gaat hij weer naar een nieuwe school, dat vind hij behoorlijk moeilijk want hij is niet zo goed in vrienden maken. Maar wanneer hij op zijn eerste dag Scrabble ontmoet en door hem ‘omgedoopt’ word van Jaap-Jan naar J.J lijkt het toch wel mee te vallen. Binnen een week heeft hij al 3 nieuwe vrienden, Vero, Mi-lan en Scrabble, zijn opleiding gaat goed en hij krijgt een leuke kamer aangeboden. Het enige dat J.J weerhoudt te geloven dat dit allemaal echt gebeurd en dat hij er echt bij hoort is zijn verleden. Herinneringen spelen hem parten maar ondanks alles gaat hij door met dit ‘nieuwe leven’ dat hij heeft gecreëerd. Tot op een dag een oude bekende in zijn wereld opduikt en hij alles weer in alle hevigheid meemaakt en voelt. Wat moet hij met deze gevoelens en de oude bekende aan?

Wat een verhaal, je zit erin vast het laat je niet meer gaan. Het is zo spannend en goed geschreven dat je blijft lezen. Ik zat zo ontzettend in het verhaal dat ik aan het einde toch even een brok in mijn keel kreeg bij wat J.J wordt verteld. Zo ontzettend goed geschreven, zo echt, zo vol vaart. Wat een ontzettend goede schrijver is Buddy Tegenbosch. De personages, hun huis, álles is zo levendig en mooi omschreven dat het allemaal een stukje echter wordt. Ook schuilt er in dit verhaal een taboe dat steeds actueler wordt in het hedendaagse leven, pesten. Je leest in dit boek wat dit met iemand doet en hoe erg dit kan doorwerken in de rest van het leven van degene die gepest is geweest. Erg mooi.

Uitgeverij: Unieboek spectrum – Beste of YA
ISBN: 9789000355426
Pagina’s: 303
Prijs: € 12,50

[bol_product_links block_id=”bol_58b99754061ae_selected-products” products=”9200000070999425,9200000071258104″ name=”Oog om oog – Buddy Tegenbosch” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.