Snitch – Margje Woodrow

Gepubliceerd op

5a125e465ac9d9-13580908


De jarenlange vriendschap tussen Roos en Quinty staat ernstig onder druk wanneer Fenna bij hen in de klas komt. Quinty kiest voor Fenna en haar vrienden. Roos voelt zich afgedankt. Ze reageert heftig, iets wat haar omgeving als een probleem ziet. Er wordt zelfs ritalin voorgeschreven, maar Roos weigert. Steeds vaker lijkt Roos betrokken bij ongelukken van haar klasgenoten. Ze heeft de schijn tegen en iedereen verdenkt haar. Maar dan ontdekt Roos wat er daadwerkelijk speelt. Geloven ze haar of is er sprake van verraad?

Roos wordt keer op keer getreiterd en uitgedaagd door Fenna en haar aanhang en ze krijgt een woede uitbarsting die Fenna heerlijk uitbuit. Quinty was beste vriendinnen met Roos maar sinds Fenna in de klas is gekomen is Quinty in de buurt van Fenna verandert in een slaafse volgeling zonder eigen wil, dus ook op de momenten dat Roos haar nodig heeft laat Quinty het afweten. Roos voelt zich daardoor afgedankt en erg alleen waardoor ze elke keer heftig reageert op de pesterijen van Fenna en haar clubje en waardoor alle volwassenen haar als probleem geval zien. Er word haar Ritalin voorgeschreven maar Roos weigert het in te nemen. Wanneer ze keer op keer in de buurt is als er iets gebeurd met mensen die ze kent, word ze verdacht van betrokkenheid. Zal ze het onheil kunnen afwenden of zal ze zwaar in de problemen komen?

Ijzersterk is het eerste woord dat in mijn hoofd opkomt na het lezen van dit verhaal. Wanneer een auteur je zover krijgt dat je een verontwaardigde kreet slaakt of je mond open valt van verbazing dan weet je dat het een top verteld verhaal is, zo ook Snitch. Ook is het een verdrietig verhaal over verlies van vriendschap en vertrouwen maar ook over het terug vinden ervan maar niet weten hoe ze daarmee om moet gaan. Erg mooie cover al kan ik het verband in het verhaal niet echt vinden (en dat vind ik vaak juist het mooie aan een cover). Door de manier van de personages omschrijven kun je ze allemaal echt voor je zien en dat geeft het verhaal die extra boost die het zo ontzettend spannend en echt maakt, waardoor je een hekel of medelijden met een personage kunt krijgen. Een meeslepend en hartverscheurend verhaal op verschillende manieren. Erg fijne manier van schrijven waardoor je aan het boek gekluisterd zit tot het uit is, bij mijn duurde dat helaas maar iets langer dan een halve dag, wat een sneltrein is dit zeg. Als ik heel eerlijk ben is dit het eerste boek dat ik van Woodrow mag lezen maar dit doet mij verlangen naar meer en ik wil zeker ook de andere boeken van haar lezen.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026145209
Pagina’s: 272
Prijs: € 13,99

[bol_product_links block_id=”bol_5ad365af541b5_selected-products” products=”9200000085931459″ name=”Snitch” sub_id=”Margje Woodrow” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

3 thoughts on “Snitch – Margje Woodrow

  Margje Woodrow said:
  20 februari 2019 at 23:37

  Dankjewel voor deze hele mooie recensie! ?

  Julian said:
  7 februari 2019 at 18:31

  Geef een duidelijke samenvatting plzzzzz!!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.