Sorta like a rockstar – Matthew Quick

Gepubliceerd op

deze

Amber Appleton woont samen met haar moeder in de schoolbus waarmee haar moeder overdag de kost verdient. Gelukkig is Amber een superster als het op optimisme aankomt. Maar haar optimisme wordt zwaar op de proef gesteld als een afschuwelijke gebeurtenis haar hele bestaan op losse schroeven zet.

Amber woont met haar moeder in diens werkbus, Hello Yellow, omdat ze het huis van haar moeders ex vriend zijn uitgezet. Amber vind het wel prima, al is het in de winter wel super koud in HY. In de ochtend staan ze super vroeg op, rond half 5, omdat niemand mag weten dat ze in de bus wonen. Nadat Amber klaar is met haar ochtend ritueel gaat ze richting school met Triple B, haar hondje Bobby Big Boy, in haar kielzog en haar moeder gaat te werk met de bus. Voordat ze echte naar school gaat mag Amber B3 bij Ricky, haar (beste) vriendje, thuis laten wanneer ze op school zit. Bij Ricky en zijn geweldige moeder Donna thuis voelt Amber zich erg fijn en mag alle dingen gebruiken die ze in de bus niet heeft…..alles dus eigenlijk, de douche, ontbijt noem maar op. Niemand weet waar en hoe Amber woont en dat wil ze liever zo houden. Wanneer er iets vreselijks gebeurd met Amber haar moeder stort haar wereld in. Nee, niet haar wereld, haar álles, ze raakt zichzelf kwijt, haar leventje, haar wil, haar hoop en haar kracht en zal daar mee om moeten leren gaan. Maar hoe doe je dat als zeventien jarige zonder familie. Tot overmaat van ramp gebeurd er nóg iets in Ambers leven, iets heel ergs, maar eigenlijk ook wel een soort van goeds, want dat is wel de reden dat Amber weer ‘aan gaat’.

Hoe zal ik het verhaal noemen? Hysterisch grappig misschien? Het is geschreven zoals een echte tiener zou praten zonder politiek correcte scheldwoorden voor de tere zieltjes. Vanaf de eerste bladzijde heb ik genoten. Amber kort alle namen af, wat erg grappig is, al blijft wel elke keer terug komen wat de afkorting is(wel handig voor als je het vergeet). De hoop en humor lees je vanaf pagina één, maar pas halverwege het boek begin je te begrijpen wat de haiku’s met het verhaal te maken hebben en die reden is mooi en ontroerend. Amber krijgt veel voor haar kiezen maar pakt daar het beste uit om zichzelf weer omhoog de put uit te helpen en dat is inspirerend om te lezen. Tranen met tuiten heb ik gehuild al ga ik niet zeggen wanneer want dat mag je lekker zelf uitvinden en lezen. Wat een prachtig verhaal en wat een inspiratie kun je uit dit verhaal halen, als je wilt in ieder geval. De titel is heel mooi gekozen en had niet beter kunnen zijn. Zeker een boek om nog een keer te lezen en Amber? Die heb ik in mijn hart gesloten, de kneus (Ja, ook dit mag je ook zelf lezen/ uitvinden waarom ik dat zeg). Een heel mooi verhaal en tissues zijn niet inbegrepen bij aankoop maar wel ten sterkste aan te raden. Ik heb ontzettend genoten van dit heerlijke vrije, en ongecompliceerd geschreven verhaal.

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047707011
Pagina’s: 276
Prijs: € 18,95

[bol_product_links block_id=”bol_5b83bc39c54ce_selected-products” products=”9200000091316702″ name=”Sorta like a rockstar – Matthew Quick” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.