Dat kleine geluk – Fleur van Groningen

Gepubliceerd op

9200000083433889

Fleur is zesentwintig als haar poging om ‘normaal te zijn zoals iedereen’ jammerlijk mislukt. Haar leven, gebouwd op de fundamenten van andermans normen en waarden, stort in. Op korte tijd verliest ze haar relatie, haar job en haar toekomstverwachtingen. Er rest haar niets anders dan de lang opgeborgen droom om ooit cartooniste te worden. Tegen alle verwachtingen in lukt het Fleur om haar faalangst te overwinnen en die droom zonder diploma of ervaring waar te maken. Al gauw schrijft, tekent en brainstormt ze voor verschillende tijdschriften en kranten, en schrijft ze een boek. Na jaren van eenzaamheid kruist ook de liefde opnieuw haar pad. Eind goed, al goed – lijkt het. Tot ook die jarenlange relatie op de klippen loopt en ze beslist om haar leven over een andere boeg te gooien.
Fleur blijft zoekende naar haar plaats in de wereld. Het resultaat is dit eerlijke, kwetsbare verslag, vol welkome levensinzichten. Met een sprankje humor en een likje glamour uit de mediawereld. En vooral: tonnen herkenbaarheid. Omdat we allemaal, jong en oud, op de één of andere manier op zoek zijn naar onszelf.

Gepest, dat word Fleur al vanaf dat ze klein is. Ze kan niks goed doen lijkt wel, ja tekenen kan ze goed maar ook daar maakt ze geen vriendjes mee. Wanneer ze eenentwintig jaar later op dezelfde plek staat als waar ze zich zo alleen heeft gevoelt is dat met een andere reden, ze werd een ‘grote belofte’ genoemd en heeft een gigantisch aanbod gekregen en daar, op dat moment besluit ze ‘dat gepeste meisje moet ik loslaten’. Je leest verhalen die grappig, verdrietig en teleurstellend zijn maar je leest ook de lessen die Fleur in de loop der tijd heeft meegekregen, waarvan velen je kunnen aanspreken en een ander inzicht geven en (kunnen) aanzetten tot nadenken Er staan ook verhalen tussen die zo bizar zijn dat het bijna moeilijk te geloven is dat het haar is gebeurd of overkomen, maar ook dat is haar leven (geweest). . Fleur geeft en heeft een heel eerlijke kijk op hoe ze zelf is (of was) en dat is mooi om te lezen. De cover foto vind ik héél intiem, heel simpel maar ook weer ontzettend sterk, een lach van iemand die veel heeft meegemaakt en geleerd. Camping en kathedraal vind ik een prachtige column, en dan vooral de laatste alinea’s.

Uitgeverij : Horizon
ISBN: 9789492626639
Pagina’s: 240
Prijs:€ 12,50

[bol_product_links block_id=”bol_5b82acbe62a36_selected-products” products=”9200000083433889″ name=”Dat kleine geluk ” sub_id=” Fleur Van Groningen” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.