Wie is nou normaal? – Lisa Williamson

Gepubliceerd op

101c6d55-ebfb-4e85-913a-1ba91359f7cd

David weet al zijn hele leven dat hij een meisje wil worden. Maar alleen zijn twee beste vrienden delen zijn geheim – zelfs zijn ouders hebben geen idee. Leo zit dit jaar voor het eerst op dezelfde school als David. Van zijn vorige school moest hij vertrekken om redenen waarover hij liever niet praat. Wel is duidelijk dat hij zich maar beter koest kan houden, omdat het anders ook op deze school mis zal gaan.

En dat gaat het al snel… Leo timmert een jongen tegen de grond die David pest, en wordt bijna van school gestuurd. Dit is het begin van een bijzondere vriendschap tussen twee jongens die ieder een geheim herbergen en erachter komen dat ze bij elkaar zichzelf kunnen zijn.

David zijn verjaardag is een saaie ramp met alleen zijn ouders en zusje Livvy als gasten, en wenst David zijn grootste wens bij het uitblazen van de kaarsjes op de taart. Niemand weet zijn geheim behalve zijn twee beste vrienden, Felix en Essie. David wil namelijk een meisje zijn. Op school heeft hij eigenlijk geen vrienden op Felix en Essie na en Harry is zijn grootste kwelgeest. Leo heeft thuis twee zusjes, een halfzusje Lia en zijn tweelingzus Amber. Zijn moeder is niet de gezelligste thuis, is een beetje egoïstisch bezig en gaat vaak feesten en is gek van mannen die ze te pas en te onpas meeneemt naar huis. Leo gaat vanwege een groot geheim naar een andere school, Eden Park. Leo doet zijn best om niemand te leren kennen want hij zit hier toch niet lang en dat iedereen bang voor hem lijkt te zijn is daarom alleen maar mooi. De reden dat Leo op deze school zit is een eigen leven gaan leiden en het zijn de meest bizarre roddels die daarover de ronde doen. Totdat er een ontzettend mooi meisje tegen hem opbotst heeft hij nog met niemand echt contact gemaakt. Ze heet Alicia. Precies op de dag dat David per ongeluk zijn privé notitie boek in zijn tas heeft laten zitten, met al zijn bevindingen over zijn lijf, hij noemt het zijn ‘inspectieboek, besluit Harry de strijd aan te gaan en jat zijn tas met als gevolg dat hij het inspectieboek vind. Leo kan het niet uitstaan dat Harry David zo treitert en slaat Harry vol in zijn gezicht. Dat had hij beter niet kunnen doen want hij zit al voorwaardelijk op deze school. Leo draagt een geheim met zich mee waar niemand van weet maar wanneer het serieuzer word met Alicia zal hij toch echt zijn geheim prijs moeten geven en dat heeft niet het gewenste effect dus besluit hij niet meer naar school te gaan. Helaas voor Leo is David een lekker vrij vogeltje die Leo erg aardig vind en naar hem op zoek gaat. Ze raken aan de praat en ze vertellen beide hun geheim wat een behoorlijke schok teweeg brengt bij allebei. Ze worden goede vrienden al probeert Leo te verbergen dat hij dat wel érg fijn vind.

Wat een ontzettend mooi liefdevol maar ‘moeilijk’ debuut. Prachtig is wat er het eerste in mij op komt na het lezen van dit verhaal. Dit verhaal is niet zomaar een verhaaltje, in dit verhaal schuilt een boodschap die je door de titel al kunt begrijpen. Met een moeilijk debuut bedoel ik meer dat het onderwerp nog altijd een taboe lijkt te zijn wat vreselijk is en des de mooier dat Lisa daarover schrijft. Ze schrijft erg fijn, heel losjes en luchtig en je vliegt door het verhaal heen. De cover geeft precies weer waar het verhaal over gaat ook al is hij nog zo simpel gemaakt. Het verhaal is grappig, verdrietig maar vooral ontzettend lief, ik kan er geen ander woord voor vinden. Als dit een voorbode is van hoe Williamson van plan is haar boeken te schrijven ben ik absoluut verkocht, wat schrijft de vrouw ontzettend fijn.

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047708490
Pagina’s: 400
Prijs: € 16,95

[bol_product_links block_id=”bol_5834133e22f95_selected-products” products=”9200000059343913″ name=”Wie is nou normaal? – Lisa Williamson” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.