Gordon – Marcel Langedijk

Gepubliceerd op

9789048840243

Hij verkocht miljoenen platen, stond in bomvolle theaters, sporthallen en arena’s, en maakt al jarenlang de best bekeken en meest spraakmakende tv-programma’s van Nederland: Gordon Heuckeroth. Van zijn roerige jeugd in Amsterdam-Noord tot aan de glamourvilla’s in Het Gooi, van marktkoopman naar de zegereeksen met De Toppers in de ArenA. Over de zoektocht naar liefde en geluk, over drank, drugs, seks en de keerzijde van roem.

In Gordon: biografie van een entertainer vertelt hij openhartig over zijn leven in en buiten de spotlights. Een intiem, geestig en soms wrang zelfportret van een man met vele gezichten.

Het begint erg mooi met het proloog, geschreven door Marcel, over hoe deze samenwerking tot stand is gekomen en welk gevoel hij heeft in en na dit contact met Gordon. Gordon verteld openhartig over wat hem is overkomen en wat hij allemaal heeft gedaan en meegemaakt. Zijn familie komt in alle vormen voor, van geweldig tot vreselijk van lief tot gruwelijk. Ook over vriendjes neemt hij geen blad voor de mond, behalve als het aankomt op de BN’ers die het bed met hem hebben gedeeld. Hij verteld openhartig over de psoriasis die zijn leven onmogelijk maakte, de artritis en zijn suikerziekte, dat zijn erg heftige periodes geweest voor hem.

Eerlijk is eerlijk, je leest het toch allemaal met een rare bijsmaak door alle berichten in de media. Wat ik wel jammer vind is dat het erg ordinair overkomt met al dat gescheld en grove bewoording, als iemand zo praat is dat zo (en ik ben echt niet preuts) maar toch leest het niet fijn, het hoeft niet. Het hele boek is hoe erg Gordon, zoals hij het zelf verwoord, ‘genaaid’ is, hoe erg mensen hém pijn hebben gedaan en vernederd maar ik zie hem nergens een hand in eigen boezem steken. Eigenlijk zijn de enige echt positieve dingen die ik lees over Patrick en Blushing en dat is ontzettend jammer. Waar hij wel heel eerlijk en sympathiek in overkomt zijn de verhalen over zijn ziektes, je voelt in die verhalen gewoon hoeveel pijn en moeite hem dat heeft gegeven en gekost . Dit alles doet niks af aan het boek zelf want de cover is echt prachtig, zwart grijs wit met alleen z’n ogen in kleur, heel mooi. Vind het ook erg knap hoe Marcel dit boek heeft neergezet want het zal een heftige reis geweest zijn, voor alle twee. Wat er in de flaptekst staat ‘een intiem, geestig en soms wrang zelfportret van een man met vele gezichten’ komt in deze biografie absoluut echt tot zijn recht, ‘you love him and you hate him’ . Ervan uit gaande dat een biografie echt op de waarheid berust lees je dingen die ontzettend gemeen en vernederend zijn geweest, maar waar hij toch weer doorheen is gekomen door zijn manier van denken en doen. Voor de echte Gordon fans is dit een echte musthave om heel veel, zo niet alles, over zijn leven te weten te komen.

Uitgeverij: Lebowski
ISBN: 9789048840243
Pagina’s: 240
Prijs: € 19,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_5aa82613b905f_selected-products” products=”9200000083971727,9200000084329092″ name=”Gordon – Marcel Langedijk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.