Hot mess – Lucy Vine

Gepubliceerd op

526ead0305f83d703449883e8fd01924_cache_

Heb je weleens aan een zondagse brunch gezeten terwijl je nog rook naar zaterdagnacht? Regelmatig je bed, Netflix en pizza verkozen boven menselijk contact? Of nog steeds de huur van je muffe appartement niet opgezegd omdat het zo lekker goedkoop is?

Ontmoet je soulmate, Ellie Knight.

Haar leven… loopt niet bepaald zoals gepland. Ze haat haar baan, haar vrienden beginnen allemaal te settelen en zich voort te planten, en haar huisgenoten zijn ronduit bizar. Sommigen zullen Ellie omschrijven als een ‘hot mess’. Maar wie heeft wél alles perfect voor elkaar? Hot mess is een schaamteloos grappig verhaal met een heldin in wie velen zich zullen herkennen: Ellie – een moderne Carrie Bradshaw meets Bridget Jones.

De 29-jarige illustrator Ellie zit het allemaal niet mee; ze heeft een baan die ze niet lang meer volhoudt, deelt een stinkhol met twee andere huurders, haar vader is eenzaam en zelf zit ze met allerlei onverwerkte issues. Alsof dit alles nog niet erg genoeg is komt haar Valentijnsdate niet opdagen. Haar vrienden hebben alles voor elkaar en willen haar hun leven opdringen; ze dwingen haar op Tinder te gaan om zo haar levenspartner te vinden, zodat ze ook kan settelen en haar vrijgezelle leventje voorgoed achter zich kan laten. Maar Ellie houdt van haar leven als single, ze houdt van haar vrijheid en het feit dat ze alleen voor zichzelf hoeft na te denken en te beslissen.

De ene waardeloze date na de andere volgt, daarnaast bieden vrienden en kamergenoten zich aan op een presenteerblaadje. Haar vader begint weer met daten, omdat hij erg eenzaam is sinds het overlijden van haar moeder. Ellies zus lijkt doodongelukkig en verder van haar verwijderd dan ooit tevoren, ze belandt in een vreselijke ruzie met haar twee beste vrienden en haar oversekste huisgenoot blijkt verliefd op haar te zijn… Ellie zoekt haar plekje in de wereld tussen al dit drama.
Haar enige lichtpuntje is dat ze misschien in de toekomst van baan veranderd, waarin ze eindelijk haar creatieve talenten kan uiten en gewaardeerd wordt om wie ze is.

Hot mess is een hilarisch boek (in Bridget Jones-stijl) over een 29-jarige vrouw die door haar vrienden wordt gepusht om via Tinder haar soulmate te vinden, maar eigenlijk veel gelukkiger is als single. Ellie heeft hetzelfde effect op mannen als stroop op vliegen, en toch heeft ze vaak een gebrek aan zelfvertrouwen. Haar leven begint opgewekt en hilarisch, waarna Ellie haar dieptepunt bereikt, om vervolgens – na heel wat gebeurtenissen a la Bridget Jones – te eindigen met een feelgood einde.
Sommige hoofdstukken zijn onnodig lang, het verhaal is af en toe voorspelbaar en Ellie komt soms nogal zeurderig/kinderachtig over. Desondanks maken de hilarische personages in dit boek dit allemaal goed. Daarnaast weet Lucy een band met de lezer te creëren, waardoor je het idee hebt een vriendin van Ellie te zijn.
Net als in Bridget Jones en Sex and the city films/boeken bevat het een breed scala aan (nogal vreemde) personages, die ieder met hun eigen problemen kampen. Een ding hebben alle personages met elkaar gelijk; ze zijn slachtoffer geworden van het hedendaagse perfectionisme en zetten alles op alles (waarbij ze zichzelf soms wegcijferen) om het perfecte leventje te leiden; dat overigens lang niet zo leuk is als men denkt.

Het verhaal wisselt af met het hilarische erotische verhaal van Ellies vader, getiteld 75 tinten Duncan, dat behoorlijk veel lijkt op 50 tinten grijs. Dit verhaal is zo grappig geschreven, zonder ook maar enig schrijftalent, dat het voor de lezer makkelijk voor te stellen is dat het van haar vaders hand afkomstig is. Je voelt je zelfs opgelaten als je het leest, alsof je eigen vader het heeft geschreven. Dit verhaal in het verhaal geeft Hot mess nog meer humor, al heeft het geen verdere toevoeging aan de verhaallijn. De ongemakkelijke mailtjes van haar vader voegen daarentegen zeker wel wat toe aan het verhaal.
Hot mess is een echte aanrader voor singles, fans van luchtige boeken zoals Bridget Jones en Sex and the city en voor alle vrouwen die graag in een deuk liggen tijdens het lezen.

Over de auteur:
Lucy Vine werkt als freelance journalist in Londen. Ze schrijft regelmatig voor Grazia, Heat, Cosmo, Stylist en Marie Claire, en heeft een wekelijkse column op Grazia Daily. Omdat ze knettergek werd van alle mierzoete ‘ze leefden nog lang en gelukkig’-romcoms, besloot ze om zelf iets te schrijven. Hot mess is het resultaat.

Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400509221
Pagina’s: 317
Prijs: €17,50

[bol_product_links block_id=”bol_59eafea906183_selected-products” products=”9200000079416522″ name=”Hot mess – Lucy Vine” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.