Drakendal – Bovenwereld 1 – Scarlett Thomas

Gepubliceerd op

foto-2

Wanneer haar grootvader overlijdt, erft Fee zijn bibliotheek met 499 magische boeken, die haar vader meteen verpatst aan een Diberi, een boekverbrander. Fee moet alles op alles zetten om de boeken te redden, met behulp van nieuw verwerven vrienden en de troeven die haar grootvader in het geheim heeft nagelaten, reist Fee naar de bovenwereld. Maar om bij de Diberi te komen, moet ze eerst langs een gevaarlijke draak.

Eufemia Xanthe Boekmans Goedhart, beter bekend als Fee, verloor haar moeder toen ze zes was. Haar moeder, Aurelia Goedhart, was spoorloos verdwenen tijdens de wereldbeving. Bij deze beving is de hele onlinewereld verdwenen, geen internet, geen mobiele telefoons, niks meer. Ze bracht nu heel veel tijd door bij haar grootvader, Griffioen Goedhart. Griffioen had van Fee’s vader instructies gekregen om Fee niets van magie te leren. Als hij haar zijn magische bibliotheek laat zien, heeft hij twee regels waaraan ze zich moet houden. Dan wordt haar grootvader gevonden in een steegje, levensgevaarlijk gewond en bewusteloos. Hij wordt naar een ziekenhuis gebracht. Griffioen gaat hard achteruit en hij weet dat hij op tijd Fee dingen moet uitleggen. Als haar grootvader is overleden, weet ze dat ze zijn boeken moet redden. Maar als ze dan hoort dat haar vader de kringloop heeft ingeschakeld, slaat ze in paniek. De informatie die haar grootvader haar had gegeven was voor haar nu nog één groot raadsel.

Tijdens het nablijven op school leert ze Maximiliaan van Onderen en Wolf Boom beter kennen, ze proberen te ontsnappen. Maar tijdens het ontsnappen gebeuren er rare dingen, die allemaal met de troeven te maken hebben, die zij van haar grootvader had gekregen. Het lukt Fee ondanks het nablijven/ontsnappen, om op tijd bij het huis van haar grootvader te zijn. Hier had ze samen met haar vader afgesproken om het huis leeg te ruimen. Maar dan ziet ze de man van de kringloop. Ze besluit om samen met Max later naar het huis terug te gaan. En met behulp van een van de troeven van haar grootvader vind ze het goed verstopte boek, Drakendal. In het boek zat een boodschap van haar grootvader. Onderweg naar huis, komt ze haar klasgenootje Lexie tegen. Als Fee haar vertelt wat haar allemaal is overkomen, helpt Lexie haar. Zo heeft ze vreemd genoeg op een rare manier de nodige vrienden gevonden, die haar willen helpen in het redden van de boeken van haar grootvader.

Eenmaal thuis wil Fee het boek Drakendal in bed gaan lezen, maar bij het lezen van de eerste regel valt ze al vrij snel in slaap. Als ze ’s ochtends wakker wordt, is ineens alles om haar heen veranderd. Zo word ze met een auto met chauffeur gebracht naar een Prinsessenschool, waar ook een draak aanwezig is. Ze heeft totaal geen besef van wat haar te wachten staat, laat staan waar ze zich nu bevindt…hoe gaat dit aflopen…

Drakendal is het eerste deel in de serie Bovenwereld van Scarlett Thomas. Maar wat een ongelofelijk mooi, spannend en magisch verhaal is dit. Het neemt je mee de boekenwereld in, letterlijk. Je gaat mee op reis naar de bovenwereld en je ziet hoe de metamorfose van verschillende vrienden voor de ogen van Fee gebeuren. Maar bovenal geeft het je een totale andere kijk op oude boeken. Ook Scarlett kan je met woorden de magische wereld haarscherp als een film laten zien. Ik heb ondertussen al een heleboel schrijvers leren kennen, maar Scarlett behoort nu zeker tot een van mijn favorieten. Het is een super spannend boek, met lekker veel humor en zowel voor jong als oud om te lezen, kortom een meesterwerk.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026142840
Aantal pagina’s: 368
Prijs: € 14,99

[bol_product_links block_id=”bol_59db26105211c_selected-products” products=”9200000079578766,9200000082034136″ name=”Drakendal – Bovenwereld 1 – Scarlett Thomas” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.