Scoop! – Iris Houx

Gepubliceerd op

image

 

Esmée Evers verhuist naar de grote stad, waar ze een baan krijgt als redactiechef. Althans, dat vertelt ze haar vriendinnen, in werkelijkheid is ze redactieassistente. Haar leugentje is lastig vol te houden als één van haar vriendinnen haar bazin wordt bij hetzelfde magazine. Wanneer een bekende tv-ster noodgedwongen moet onderduiken, krijgt Esmée de kans zichzelf te bewijzen. Ze bedenkt een plan dat de media op zijn kop zet én haar eigen carrière, vriendschappen en relatie…

Esmée Evers is een spontane, jonge vrouw en heeft een heerlijk leventje. Ze werkt als redactieassistente bij het gossip en glamour-blad ‘Moo Moo’ en heeft leuke vriendinnen. Zoals de eenvoudige Andrea en de excentrieke Jasmijn, Do en Mei-Lan. Haar grote wens is om te gaan samenwonen met haar vriend Hugo.
Ze heeft haar vriendinnen verteld dat ze redactiechef is, i.p.v. redactieassistente. Dit leugentje komt haar duur te staan, als Jasmijn die baan krijgt. Notabene bij hetzelfde magazine. Andrea heeft medelijden met Esmée en als afleiding neemt ze haar mee naar een bijeenkomst voor een vrijwilligersfeest in haar dorp Avier. Daar ontmoet ze haar oude klasgenoot Rik, die haar vroeger behoorlijk voor schut gezet heeft voor de hele klas. Rik wil het goedmaken, maar Esmée ziet dit als nóg een aanval op haar.
Ondertussen wringt Esmée zich in allerlei bochten om het leugentje goed te praten, maar het kan natuurlijk niet uitblijven dat haar vriendinnen er achter komen. Op een feestje moet ze dit bezuren.
Ze voelt zich door alles en iedereen in de steek gelaten, zelfs door haar vriend Hugo, die nauwelijks tijd voor haar vrijmaakt.
Op het kantoor van ‘Moo Moo’ is het intussen oorlog tussen Jasmijn en Esmée, het ziet er naar uit dat het nooit meer goed zal komen. Maar dan beslist hun leidinggevende dat ze samen naar Parijs moeten, om verslag te doen van een huwelijk van een BN-er. Daar ziet Esmée een mogelijkheid om voor eens en altijd af te rekenen met alles wat haar tegenzit, maar of dit plannetje zal lukken is nog de vraag…

‘Wat een fris, sprankelend en grappig boek! Leest heerlijk weg.’ staat er op de achterflap. Daar is geen woord van gelogen. Van de eerste tot en met de laatste bladzijde heb ik genoten.
Deze lijvige roman heeft een goed verhaal, sterke personages en een grote dosis humor. Vaak heb ik in m’n eentje zitten schaterlachen en vroeg me af hoe dat eruit zou zien als je het boek bijvoorbeeld in een trein zou lezen. Volgens mij zou het de verkoopcijfers zeker ten goede komen.
Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Esmée. Ze is sympathiek, spontaan en erg bekwaam in haar werk, maar onzeker waar het de liefde betreft. Haar goede bedoelingen pakken vaak anders uit en leiden tot hilarische momenten. Zelfs haar gedachten worden omschreven, hoe ze over bepaalde personen denkt. Zelfvertrouwen is niet haar sterkste kant. Een heerlijk personage!
Haar bekakte vriendinnen, die het nogal hoog in de bol hebben, blijven Esmée zien als het dorpsmeisje in de grote stad maar onderschatten haar volledig. Als het erop aan komt, heeft Esmée behoorlijk wat in haar mars.
Haar grote steun en toeverlaat Andrea, boers en een tikje alternatief, is ook al zo’n heerlijk personage. Goed uitgediept. Ze zou zomaar je beste vriendin kunnen zijn.
Niets dan lof voor het verhaal op zich. Het is geen moment saai, de spanning blijft oplopen en is lekker vlot geschreven.
Als je nog op vakantie gaat, neem dit boek gerust mee, het is heerlijk ontspannend lezen. Wat mij betreft een aanrader. Ben nu al benieuwd naar haar volgende boek…

Iris Houx is geboren en getogen in Noord-Brabant. Ze begon in 2010 met het schrijven van columns en korte verhalen. Ze publiceerde in dagblad Metro, TPO Magazine, Viva en Esta en won diverse schrijfwedstrijden. Later werd ze vaste columniste voor chicklit.nl, waar ze met haar unieke stijl en humor een grote groep lezers aan zich weet te binden. Scoop! is haar debuutroman.

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044349689
Aantal pagina’s: 448
Prijs: €19,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_5783a3441bbc0_selected-products” products=”9200000057515517″ name=”Scoop!” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.