Blogtour Harbinger-serie 1 Storm and Fury – Jennifer L Armentrout

Gepubliceerd op

Trinity is de laatste van haar soort. Ze heeft een bijzondere gave en leeft al jaren op een geheime locatie, bewaakt door de wachters. Als de demonen ontdekken wat haar kracht is, zullen ze haar vermoorden. Als Trinity hoort dat er buiten iets leeft dat zowel demonen als wachters vermoordt, stort haar wereld in. Ze kan niet anders dan uit haar veilige omgeving vertrekken om zichzelf en haar familie te beschermen.

Trinity zat samen met Clay een film te kijken, totdat het zoenen op iets anders uitliep. Clay wilde  verder, maar Trinity was er klaar mee. Zeker wanneer hij in de discussie ook nog eens de term “paren” opgooide. Ze probeerde haar opkomende woede onder controle te krijgen, want ze wist dat er dan hele vervelende dingen konden gebeuren. Maar Clay bleef maar doorgaan, wat resulteerde dat hij via het raam in de rozenstruik gelande. Misha haar beschermer, bemoeide zich er ook nog even mee, al besefte hij wel dat Trinity sterker werd. Er waren vaste regels bij een band van een echtgeborene en een beschermer. Overlijdt de echtgeborene dan overlijdt ook de beschermer, maar overlijdt de beschermer, dan is alleen de band verbroken en neemt een andere wachter zijn plaats over. Thierry, de clanleider van deze vestiging, moest op de hoogte worden gebracht van dit voorval. Hij trainde nieuwe strijders en zorgde ervoor dat wachters een veilig en verborgen leven konden leiden. Wachters waren de architectonische versieringen, die overal op de gevels van kerken en dergelijke sierden. Veel mensen wisten ook niet van het bestaan van de wachter af. Wachters hielden zich niet bezig met de mensheid, zij hielden de demonen in de gaten. Dat Trinity de laatste echtgeborene was, wisten er maar weinig. Nu werd Trinity zelfs in haar slaap bewust dat er demonen in de buurt waren. Maar omdat ze het afwachten zat was, ging ze zelf op onderzoek uit. Misha vond haar echter al vrij snel en terwijl ze in discussie zijn, voelt ook hij de aanwezigheid van de demonen. De aanvallen kwamen steeds dichterbij en het leek erop of ze de buurt aan het afkammen waren. Woestelingen vielen hun aan, wat vreemd was want deze aaseters vielen nooit een vestiging aan. Wat haar beangstigde was dat waar woestelingen waren, er ook hoge demonen in de buurt zouden moeten zijn. Voor demonen bestond het ras echtgeborenen niet meer, die waren afgeslacht. Ze konden onmogelijk weten dat zij als echtgeborene in deze vestiging zat, maar wat was er dan aan de hand?  Trinity zat het liefst altijd zo hoog mogelijk op het dak, vandaar dat ze de SUV de oprit zag oprijden. Er stapten drie onbekende wachters uit, Trinity waarschuwde Misha die versteend op het dak zijn middagdutje deed. Ook al verbood hij haar om op onderzoek uit te gaan, hij wist toch al dat ze niet zou luisteren. Een van de onbekende wachters was de nieuwe jonge clanleider van Washington DC. Hij vertelde over de hordes woestelingen die ze hadden gezien, maar wat hem verbaasde was dat ze de laatste tijd totaal geen demonen hadden gezien. Trinity spiekte vanachter het gordijn naar de andere wachters en haar oog viel op de knappe Zayne.  Dan vertelt de clanleider iets wat iedereen, inclusief Trinity, naar adem deed happen…

“Storm and Fury” is het eerste deel van de Harbinger-serie van Jennifer L. Armentrout, het is een spin-off van de eerder verschenen Dark Elements-serie. Met een metallic geïllustreerde cover, die echt waanzinnig is, is het eerste deel een limited edition. Zodra je het boek kantelt, verandert het lichtinval en lijkt het of er daadwerkelijk een bliksem is gevangen op de cover. Zelfs de snee van het boek is gekleurd, wat het boek echt uniek maakt. Jennifer laat je al snel weer duiken in de wereld waar de wachters en demonen naast de mensheid leven. Je ontdekt dat er nog één “Echtgeborene” een ras wat oorspronkelijk is afgeslacht, veilig en verborgen bij een clan leeft. Jennifer geeft in deze serie gelijk al aan dat er een grijs gebied ontstaat tussen het goede (de wachters) en het kwade (de demonen). Maar er is meer, zo heeft Trinity de echtgeborene in dit verhaal, dezelfde ongeneeslijke ziekte die Jennifer zelf ook heeft. “Retinitis pigmentosa” een vrij zeldzame oogziekte waarbij de cellen van het netvlies langzaam afbreken en uiteindelijk afsterven. Trinity is ondanks haar ziekte erg strijdvaardig en is zich wel degelijk bewust wat de toekomst haar kan brengen. Ze laat zich zeker hierdoor niet beïnvloeden, wat echt bijzonder mooi is en zeker respect verdiend. De vriendschappen die ze ook buiten de vestiging sluit, komen voor haar uit de verboden hoek, personen die voorheen altijd haar gevreesde tegenstanders zouden zijn. Jennifer heeft echt weer een meesterlijk begin van een nieuwe serie geschreven, waarbij er aardig wat bekende uit de Dark-Element serie meespelen. Voor alle fans van Jennifer, deze mag je zeker niet missen.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020538403
Aantal pagina’s: 512
Prijs: € 18,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.