Dark Elements-serie 1 – Witheet – Jennifer Armentrout

Gepubliceerd op

De zeventienjarige Layla wil maar één ding: normaal zijn. Maar ze is allesbehalve normaal. Layla is half demon en half wachter, én ze heeft een bijzondere gave. Ze kan namelijk met een kus iemand vermoorden. Dit maakt haar anders dan de wachters bij wie ze is opgegroeid, die de opdracht hebben om de wereld demoonvrij te houden. Voor hen moet Layla haar demonische kant verbergen. Vooral voor Zayne, op wie Layla al een eeuwigheid een crush heeft. Dan ontmoet ze Roth, een knappe en mysterieuze demon. Ze voelt een connectie met hem en daarnaast is het hele niet-zoenengedoe geen probleem met hem, want Roth heeft geen ziel. Layla weet dat ze uit zijn buurt moet blijven, maar als ze ontdekt dat zij het middelpunt vormt van een duivels plan, moet ze Roth wel vertrouwen. Een deal met de duivel, is dat nou zo slim?

Er bestond een soort van combi met demonen en Mac Donalds. Layla die aan het ontbreken van een ziel kon zien of er een demon in haar buurt was, had de poseur al gezien. Ze was samen met Sam en Stacey in de Mac. En terwijl Sam smeekte om een interview met Zayne, houdt Layla de poseur in de gaten. Poseurs konden met hun bijt hondsdolheid op de mens overbrengen. Dat was niet zo erg, maar dat ze daarna in een zombie zouden veranderen wel. Layla probeerde Sam en Stacey weg te lokken, zodat zij achter de poseur kon gaan en hem een merkteken kon geven voor de wachters. Het rare rotgevoel wat ze bij de poseur had, werd soort van bevestigd, toen hij van poseur in een zoeker veranderde, dit voorspelde geen goeds. Zoekers waren namelijk de Indiana Jones van de demonenwereld, alleen deze Indiana’s waren zeer gemeen en agressief. Ze moest de zoeker voor de wachter merken, maar ze zag dat ze het gevecht aan het verliezen was. Zayne bellen ging niet daar haar mobiel op de grond was gevallen. Maar dan klinkt er ineens het woord “Genoeg”, iets wat zowel de zoeker als Layla doet stoppen. Layla stapt trillend op haar benen achteruit. De zoeker en de nieuwe demon zijn elkaar aan het uitdagen en de manier waarop de nieuwe spreekt, daarvan weet Layla dat ze met een demon van het hoogste niveau te maken had. Een ding wist ze zeker, als twee demonen met elkaar gaan vechten, vallen er gebouwen om, dus ze moest proberen om te ontsnappen. Als de zoeker dan toch bovenop haar springt, is het de nieuwe die hem van haar afsmijt. Alsof dat haar nog niet genoeg verbaasde, vraagt hij haar ook doodleuk om niet weg te gaan. In totale verbazing ziet ze dan ook nog eens dat zijn tatoeage van een slang tot leven komt. Layla’s geluk was dat de slang meer trek had in de zoeker en wilde niet afwachten of zij de volgende was. Ze moest ontsnappen en zette het op rennen. Wat haar gelukkig lukte. Bij thuiskomst zag ze aan de waterspuwers op het dak dat er bezoek was. Als ze Zayne onder ogen komt, ontploft hij nog net niet als hij haar schaafwonden ziet. Ze vertelde hem over de poseur die in een zoeker veranderde, maar hield het woordje “Hebbes” wat hij zei achterwegen. Dat zou haar bezoek aan school veranderen in thuisblijven. Abbot, Zayne’s vader was de leider van de Clan van Washington DC. Ondanks de uittreding uit de anonimiteit van de wachters, die in opdracht was van de alfa’s daar de demonen de regels in de hel aan hun laars lapte. Was de mensheid nog niet voorbereid op de demonen, maar zodra de demonen zichzelf kenbaar zouden maken, grepen de alfa’s in en werden ze allemaal vernietigd. Layla die half demon was zou ook tot die groep behoren…

Witheet is het eerste deel van de serie Dark Elements van Jennifer Armentrout. Hier leer je Layla kennen die bij de wachters opgroeit. Als half demon en half wachter weet Layla dat ze altijd het gevoel heeft gehad dat ze nooit ergens thuishoorde. En met de komst van de nieuwe demon Roth, wordt haar twijfel alleen maar groter. Roth maakt haar demonenkant wakker en laat haar dingen zien die ze wel kan. De humor die Jennifer geeft aan het spel tussen Roth en Layla is echt geweldig. Maar in dit deel zit ook zoveel passie en verliefdheid, dat de spetters nog net niet van je boek afvliegen. Zowel de wachters als de demonen houden je in hun greep bij dit verhaal. Maar wie spreekt de waarheid en welke waarheid hoort bij Layla? De Dark Elements serie gaat verder met de delen: Steenkoud en Ademloos, die helaas alleen in E-book te krijgen zijn.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: (E-book) 9789020539066
Prijs: € 9,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.