Dark Elements-serie 2 – Steenkoud – Jennifer Armentrout

Gepubliceerd op

Layla – half demon, half wachter – ziet het even niet meer zitten. De jongen op wie ze al jaren een oogje heeft is onbereikbaar, en haar familie, de wachters, vertrouwen haar niet meer. Bovendien mist ze Roth. Om Layla te redden, heeft hij zich opgeofferd, waarna hij spoorloos is verdwenen. Hij begreep haar beter dan wie dan ook. Heel veel slechter kan het niet gaan, denkt Layla. Maar dan verandert alles. Haar krachten ontwikkelen zich en ze blijkt meer te kunnen dan ooit mogelijk was. Als er opeens een onverwachte bezoeker voor haar deur staat, zet dat haar wereld op zijn kop.

Nu Roth verbannen was, had Bambi zijn demonische huisgeest zich als tatoeage op Layla gevestigd. En omdat stilzitten niet haar ding was, kietelde het enorm als ze zich verplaatste op Layla´s lichaam. Gelukkig kon ze doordat het kouder werd, coltruien gaan dragen. Bambi en de sieraden van haar moeder waren de enige schakel nog aan de kroonprins van de hel. Roth zich had opgeofferd, hij had Zayne´s plaats ingenomen. Layla wist dat de pijn nog lang niet zou af nemen. Om afleiding op school te zoeken, was vandaag ook niet echt een goed plan. Dean een rustige jongen, deelde ineens een rake klap uit aan de jongen achter hem en er ontstond een matpartij. Via de intercom vroeg mevrouw Cleo om hulp. Het ging niet zo best met de jongen die een klap had gehad, en iedereen op school mocht naar huis. Moris mocht Layla niet meer ophalen en doordat de wachter rond dit tijdstip meestal sliepen, bleef Layla met Sam en Stacey in de kantine wachten. Layla dacht na waarom de aura´s ineens aan het flikkeren waren, wat echt vreemd was. Maar al snel werd ze afgeleid door het smsje die Zayne stuurde, dat hij haar kwam ophalen. Maar dan heeft ze ineens hele erg pijn en voelt steken en als ze opkijkt is ze haar zicht op zielen kwijt. Bij niemand ziet ze een aura. Ze zou het Zayne vertellen maar Abbot vertrouwde ze niet meer. Ze hoopte maar dat het iets tijdelijks was. De volgende dag besluit ze om een kijkje te nemen bij demonen, wie weet was hun aura nu wel zichtbaar. Maar zodra ze in een steeg is wordt ze geplukt door een schaduw, die haar verteld dat ze in de hel thuishoort. De schaduw blijkt een jonge wachter te zijn, die duidelijk niet van de DC clan was. Hoe Layla het ook probeerde uit te leggen, hij luisterde niet. Een steek door het hart of een onthoofding zou een demon naar de hel terugplaatsen. Tijdens het gevecht lukt het de wachter om haar te steken, alleen toen kwam Bambi los. Layla smeekte dat hij zou stoppen, maar de wachter vocht door en Bambi schoot naar voren. Zayne zei dat het zelfverdediging was, maar dat de wond gehecht moest worden doordat het met een ijzeren lemmet was gezet zou het niet vanzelf helen. Jasmine konden ze niet vragen, dan zou Abbot er gelijk weet van krijgen, dus vroeg Zayne Danika. Het kon niet met de juiste verdovingsmiddelen worden gedaan, want dan zou Jasmine er weet van krijgen, dus hield Zayne haar in de houdgreep. Nog voor ze Danika en Zayne hoort praten over de geur van de hoogste demon niveau, vallen ineens alles stalen rolluiken in huis dicht. Wat maar één ding kon betekenen, ze werden aangevallen. Layla loopt door het huis naar de voordeur, die open blijkt te staan, wat erg vreemd is. Als ze wil kijken wat er aan de hand is, is er ineens die geur, de geur die al haar haartjes op haar lichaam overeind doen laten staan, ze loopt naar buiten…

Steenkoud is het tweede deel van de serie Dark Elements van Jennifer Armentrout. Jennifer weet puur met haar schrijfstijl je zo in het verhaal te trekken, dat het lijkt alsof je één van haar personages bent. De strijd waarin Layla terecht is gekomen, gaat verder in het tweede deel en het wordt er niet makkelijker op. Layla krijgt het steeds moeilijker in waar ze thuishoort. Door haar leugens verliest ze het vertrouwen in de wachterswereld en Abbot heeft haar ook het nodige verzwegen. De demonenwereld waar haar geen regels zijn opgelegd, gaat steeds meer trekken. Alleen betaald ze daar een duur prijskaartje voor, de vriendschap van haar dierbare, waarin ook haar geloof op de proef wordt gesteld. In de liefde, waar het Layla niet makkelijk wordt gemaakt, gaat het er steeds heftiger aan toe. Zou ze ooit rust krijgen of moeten de alfa’s ingrijpen? Ademloos is het laatste deel van Dark Elements, ook deze is alleen in E-book te verkrijgen.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020539097
Prijs: € 9,99

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.