Dark Elements-serie 3 – Ademloos – Jennifer Armentrout

Gepubliceerd op

Layla staat voor een moeilijke keuze en wordt verscheurd door twijfel. Licht of duisternis? De demonenwereld of de wereld van de wachters? Sexy Roth of de knappe, beschermende Zayne? En misschien nog wel een belangrijkere keuze: wie wil ze zelf zijn? Maar tijd om rustig na te denken, is er niet. Er doemt een nieuw probleem op: een Lilin, de gevaarlijkste onder de demonen, is ontsnapt en wil alles en iedereen in Layla’s omgeving verwoesten. Vooral haar beste vriendin Sam verkeert in groot gevaar. Kan Layla de juiste keuzes maken om haar beste vriendin te redden? Of is het beter om haar hart volgen en te vechten met alles wat ze heeft?

Het bezoek aan Stacey verliep totaal anders dan Layla verwacht had. Deze strijd was nog lang niet voorbij. Bambi de demonische huisgeest van Roth, had Layla’s gave veranderd, waardoor ze dingen niet meer juist zag. Met pijn in haar hart kon ze maar moeilijk bevatte wat er onder haar ogen gebeurd was. Er wordt haar zelfs gevraagd om samen te werken en haar moeder te bevrijden, maar dat idee stond haar totaal niet aan. Als er uit een totaal onverwachte hoek ineens een uitbraak is, verandert Layla zo snel van gedaante dat ze er haast zelf van schrikt. Ze rukt Stacey bij hem weg, en vervloekt hem nog net niet. Ze proefde angst, niet van zichzelf maar van hem, wat vreemd was. Als ze om zich heen kijkt, merkt ze de verbaasde gezichten van haar vrienden, haar gedaanteverwisseling was anders, er zaten ineens veren op haar vleugels. Navragen kon ze niet, daar er ineens de trilling en de aparte geur was, ze stond stokstijf stil. Voor hen stonden de wezens, die de volledige regie in handen hadden. Eentje had een angstaanjagend gouden zwaard in zijn handen. Roth zou bij enorme woede of als de pleuris zou uitbreken, Stampertje van zijn huid halen. Nou dit was zo’n situatie waarbij beide het geval was. Alleen Stampertje was bij het afgaan van zijn huid een zakformaat, dus of hij hun echt daadwerkelijk kon helpen, betwijfelde Layla. Bij het uitmaken door de alfa’s dat Layla een godslastering was van de hoogste orde en dat zij daardoor hier waren om het recht te zegevieren. Dacht Roth daar duidelijk anders over. Terwijl Stampertje voor hun ogen tot een immens grote draak groeide, bedreigde Roth beide alfa’s. Vol verbazing hoorde Layla Roth’s bedreiging aan, maar ze kon hem niet alles zelf laten opknappen. Nog voordat ze haar hulp kon aanbieden, kwam ze erachter dat huisgeesten echt totaal geen manieren hadden. Stampertje had een van de alfa’s met zijn vuurspuwen tot extra knapperig verbrand en de ander alfa gewoon domweg verslonden. Layla stond echt op ontploffen. Door deze bizarre actie waren ze echt vet in de problemen gekomen. Maar Roth legt haar de regels uit waarbij de alfa’s in overtreding waren. De “Grote baas” zou wraak nemen, die zo gruwelijk zou zijn dat hun probleem een peulenschil was. Roth was immers een kroonprins. En midden in hun discussie popt hellevorst Cayman ineens op. Stacey die echt teveel had gezien om te verwerken, zet het op gillen. Roth verzoekt Layla om Stacey en de rest mee te nemen naar de taarterie, zodat ze Stacey kunnen kalmeren. Roth zou de puinhoop zo opruimen dat het op een explosie zou lijken. Want hoe ga je in godsnaam door een draak veroorzaakte vuurdoop en ravage anders uitleggen…

Wat heb ik genoten van deze geweldige serie. Een serie waarbij de mensheid weet van het bestaan van de wachters. Maar nog niet van Layla, de demonen en alle andere wezens die vlak voor hun ogen aanwezig zijn. Je leert ook dat niet altijd de demonen tot de slechteriken behoren. Ze kunnen zelfs heldhaftig zijn, zeker als er liefde in het spel is. In dit laatste deel zitten aardig wat vurige liefdesscènes, die je hart sneller laten kloppen. Jennifer Armentrout schrijft zo heerlijk realistisch, dat je de wereld waarin Layla leeft tussen alle bijzondere wezens, gewoon voor je ziet. Waarbij hun gevoelens zo tastbaar zijn, dat het lijkt alsof je ze zelf ervaart. De Dark Elements serie is echt een super spannende serie, waar de vriendschap centraal staat. Met een dosis geweldige humor maken Layla en haar vrienden, de meest bizarre avontuurlijke strijd ever mee. Zoals Jennifer het nog beter kan omschrijven in dit deel, “Het leven is eindig en onvoorspelbaar”. Ik hoop dat er nog vele mooie series en/of boeken van Jennifer volgen, want ze kan echt meesterlijk schrijven.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020539127
Prijs: € 9,99

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.