De Hobbit – J.R.R. Tolkien

Gepubliceerd op

De_Hobbit_-_J.R.R._Tolkien

Bilbo Balings is een hobbit die geniet van zijn comfortabele, ambitieloze leven en er niet aan moet denken om een reis te ondernemen die hem verder brengt dan zijn eigen woning De Heuvel. Helaas komt er aan zijn vredige leventje een abrupt einde als Gandalf de tovenaar met dertien dwergen op zijn stoep staat om hem mee te nemen op een reis. Ze zijn namelijk van plan om een schat terug te veroveren op Smaug, een grote en zeer gevaarlijke draak…

De Hobbit is het voorspel van In de ban van de ring, heeft wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht en is een van de meest geliefde en invloedrijke boeken van de twintigste eeuw.De Hobbit is het verhaal dat voor In de ban van de ring komt en verteld over Bilbo Balings. Deze hobbit geniet van zijn rustige leven wanneer de tovenaar Gandalf hem, samen met dertien dwergen, komt vragen of hij mee wil werken aan het gevecht tegen de draak Smaug om hun schat terug te krijgen. Een avontuurlijke reis vol vreemde wezens volgt. Hoewel de dwergen eigenlijk niet zo enthousiast zijn over ‘meneer’ Balings weet hij toch uiteindelijk hun vertrouwen te winnen als Bilbo de dwergen uit de klauwen van de Boselfen en spinnen weet te houden met behulp van een ring die hem onzichtbaar maakt. Samen met de dwergen beland de hobbit in een fantasierijk, bijzonder avontuur.

In de Hobbit maak je tijdens de reis van Bilbo Balings, tovenaar Gandalf en de dertien dwergen als het ware kennis met de wereld vol vreemde wezens. De Hobbit kan dan ook gezien worden als soort van introductie op In de ban van de ring, hoewel de boeken ook prima los van elkaar te lezen zijn.

Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
ISBN: 9789022564073
Prijs: € 15,00

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.