De kronieken van de zeven eilanden deel 2: De Oude Magie – Mariëtte Aerts + Winactie!

Gepubliceerd op

de-kronieken-van-de-zeven-eilanden-de-oude-magie-mariette-aerts-boek-cover-9789051164039

Tijdens hun tocht op het piratenschip van kapitein Zoutbaard komen Raben en Calli steeds meer te weten over de angstaanjagende vogelheksen, de leistenen en de hypnotiserende Dwingers. Die informatie komt goed van pas, want er gebeuren vreemde dingen op het schip. Als een mysterieuze mist hen voortdurend lijkt te volgen, begint de bemanning onrustig te worden. Ligt muiterij op de loer? Ondertussen is monnik Himmondar op de burcht van de Heerser van Kir aan het experimenteren met Oude Magie. Hij wil een leger van mengwezens scheppen om de Dwingers te kunnen bestrijden. Maar hij heeft meer plannen, plannen waar de Heerser niets van afweet…

Raben zit nog altijd op het piratenschip de Razernij. Hij probeert samen met Calli meer te weten te komen over de vogelheksen, de leistenen en wat de Dwingers van plan is. Nu dat Raben overal vrijuit kan en mag lezen, wordt het wel steeds gevaarlijker. Gelukkig redt Calli hem vaak als het mis gaat.

Aan de hand van een manuscript wat Shintelle had uitgewerkt, konden Himmondar en zij vele verhandelingen nu verder uitvoeren. Ze hadden zelfs al wat experimenten gedaan met dieren inzake mengwezens voor hun gewenste leger, alleen ging nog niet alles naar wens. Bij sommige vermenigvuldigingen kwamen er misbaksels uit.

Heerser Glendahl stelt aan Himmondar voor zijn dochter aan een Zaghra uit te huwelijken om zo weer het land wat ze verloren hadden, voor een deel door een huwelijk met zijn dochter terug te winnen. Himmondar had liever geen huwelijk, hij had Shintelle nodig voor de experimenten. Zodat ze een leger zouden kunnen bouwen en daarmee de Zaghra zouden verslaan.

Rabens moeder Melloïse gaf nadat Himmondar haar verteld had dat Raben naar huis was teruggekeerd, de juiste dosis dwelm aan Erfopvolger jonker Enzor, die in de cellen onder de burcht verstopt werd. Er werd haar ook verteld dat ze wisten dat Raben een Lezer was, maar dat ze niks zouden doen met hem, zolang zij deed wat er gevraagd werd.

De Dwingers duiken steeds meer op in het verhaal en halen de nodig gesmede plannetjes aardig overhoop door hun eigen wil aan hun op te leggen. Als op de Razernij het ook al niet best gaat met de beslissingen die Zuran neemt, verdenkt de bemanning dat Raben er iets mee te maken zou kunnen hebben. Hij leest immers veel dingen voor Zuran. Het loopt zo hoog op dat er zelfs sprake is van een muiterij.

Vele azen op de titel Heerser van de Zeven Eilanden, wie o wie heeft het beste plan gemaakt? En welke avonturen maken Calli en Raben nog meer mee?

De cover is zo goed getekend, dat als er in het verhaal over de vogelheksen wordt gesproken, je automatisch de vrouw van de cover voor je ziet. In het tweede deel wordt net als in het eerste deel een inleiding gegeven: de kaart met de zeven eilanden, de jaartelling en de belangrijkste personen. Nogmaals, dat is zo handig bij het lezen van het verhaal. Het tweede deel is net zo spannend, zo niet nog spannender dan het eerste deel. Je hebt nu door het lezen van het eerste deel de wetenschap dat bepaalde personen een plan hadden gesmeden, dus je hebt ongeveer een bepaald beeld hoe het zou kunnen lopen. Maar de meeste plannen lopen anders af dan je het verwacht had en dat zorgt er voor dat de nieuwsgierigheid alleen maar groter wordt. Het enige ‘minpuntje’ wat ik over dit boek zou kunnen verzinnen is… wanneer… hoelang… moeten we wachten op deel drie.

Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 978 90 5116 403 9
Aantal pagina’s: 366
Prijs: € 15,95

Bezeten Boeken mag een lezer blij maken, want we mogen een exemplaar van dit mooie, spannende boek weggeven.
Ook kans maken?
Stuur een mailtje met als onderwerp De Oude Magie naar winnen@bezetenboeken.nl
Vergeet niet je naam en adres te vermelden, meedoen kan tot 29 november 2015

Geschreven door

Contact Info

One thought on “De kronieken van de zeven eilanden deel 2: De Oude Magie – Mariëtte Aerts + Winactie!

    linda meester said:
    22 november 2015 at 18:47

    Dan heb ik net op tijd deel 1 uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.