Sterrenpas – Petra Stam

Gepubliceerd op

m-afbeelding-509

De broertjes Jesse en Flint spelen in de tuin en zien een vallende ster. In stilte doen ze een wens. Als Flint later een stukje van de ster vindt, heeft hij nog geen idee hoe belangrijk dat voor hen zal zijn. Die avond krijgen ze bezoek van de witte dwerg, die hen meeneemt naar Sirius. Hun reis gaat van Sirius A naar Sirius B, Oceana, Mars, Venus en Marduk.

Wensen zijn zo gedaan, maar wat als je weet dat ze echt uitkomen? Flint vindt het fantastisch, maar Jesse zwijgt en hoopt dat zijn wens wordt vergeten. Hun wensen en de sterrenpas (het stukje ster dat Flint vond) leiden tot ontmoetingen met lichtwezens, dolfijnen en een draak. Ze leren over kristallen, dromen en hoe je keuzes maakt vanuit je hart en niet uit angst. Ze worden op de proef gesteld en leren elkaar waarderen. Maar hoe komen ze weer thuis na zo’n avontuur?

Flint en zijn oudere broer Jesse doen allebei een wens wanneer ze een vallende ster zien maar wanneer Flint het gevoel krijgt dat Jesse hem een beetje belachelijk maakt word hij boos, Jesse is ouder en voor zijn gevoel overal al beter in, moet hij hem nu ook nog pesten? Flint is namelijk (vind hij zelf) de domme, de kluns van de twee. Wanneer Flint op zoek gaat naar de ster die volgens hem in hun tuin gevallen is vind hij hem en laat hem snel aan Jesse zien, eerst gelooft Jesse het niet tot hij eens goed kijkt en de mooie kleuren ziet. Ze vallen met de steen tussen hun in in slaap maar worden s nachts wakker gemaakt door een stemmetje. Het blijkt de witte dwerg van planeet SiriusB te zijn en hij neemt ze mee op avontuur over en door de planeten. Wat ze daar allemaal beleven hadden ze nooit kunnen bedenken en ze kijken hun ogen uit. Maar het is niet alleen leuk, ze leren op spannende en soms hele enge wijze ook mooie lessen die ze in hun leventje kunnen gebruiken.

Ik moet toch wel zeggen dat ik toch wel behoorlijk geraakt ben door dit verhaal, de boodschappen die in het verhaal verwerkt zijn, zijn zo puur en mooi daar kreeg ik helemaal en warm gevoel van. Volwassen wijsheden verwerken in een kinderboek, op zo’n manier dat kinderen het ook begrijpen vind ik een kunst en dat is hier gebeurd. Maar ook is het verdrietig dat mensen niet (meer) op deze manier naar de wereld en hun eigen kunnen kunnen kijken en handelen. Echt een leuk verhaal met prachtige boodschappen erin. De dingen die er tussen de broers gebeuren of die de ouders zeggen is zo grappig en bekend dat je wel even moet glimlachen als je het leest. Flint is de naïeve, de bengel van het stel en Jesse de serieuze wat ingetogener die meer over dingen nadenkt voor hij iets doet waardoor ze vaak botsen maar ze houden wel van elkaar en dat kun je ook goed merken in het verhaal. Dit verhaal is werkelijk een droom om te lezen, de dingen die ze meemaken lijken zo echt dat je het bijna gaat geloven. Dit verhaal neemt je mee in een droom wereld waar je niet alleen leuke mooie dingen ziet maar dus ook hele wijze lessen onder ogen krijgt. Het is dus echt een avontuur voor jong en oud, ook al is het door de behoorlijk lange hoofdstukken geen ‘verhaaltje voor het slapen gaan’.

Uitgeverij: A3 boeken
ISBN: 978 94 91557 26 2
Pagina’s: 192
Prijs: € 15,00

 [bol_product_links block_id=”bol_568f7a68d741f_selected-products” products=”9200000051539571″ name=”Sterrenpas – Petra Stam” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.