De laatste erfgenaam deel 1 – De saffieren troon – Evi F. Verhasselt

Gepubliceerd op

downloads

Wanneer de Orde van het Bloed de macht overneemt in Zuid-Terumen, zit er voor Eleanora niets anders op dan het land te ontvluchten. De Bloedridders en hun Magna Mater zien in het elfenras de bron van alle kwaad. De reis naar Eliflain, het thuisland van haar vader, is vol gevaar. De Rode Hand zit haar op de hielen en het geheime verleden van haar vader roert zich. Eleanora’s vlucht verandert in een zoektocht naar antwoorden. Er is echter één antwoord dat niemand wil geven: haar ware naam. In de serie De Laatste Erfgenaam neemt Evi F. Verhasselt de lezer mee op Eleanora’s reis door Du’var-dai, waarbij heden en verleden zich vermengen tot een ingewikkelde kluwen. Waar kwamen de Ouden vandaan? Waarom lieten zij hun tronen achter? En is Eleanora werkelijk de knoop die de geschiedenis verbindt met het heden?

Eleanora, ook wel Elena genoemd, staat met haar vader op het balkon te kijken naar de bloedmaan, deze geeft haar nare gevoelens en bizar genoeg begint haar vader ook ineens te praten over de zieners uit hun thuisland Eliflain. Sommige zieners geven zich compleet aan hun gave over en vergeten wie ze zijn of wat ze doen, alles staat in het teken van de godin van het mysterie, Ogotha, daarom worden ze ook wel Ogotha’s kinderen genoemd. Eleanora wil geen ziener zijn, ze vindt dit meer op een enge ziekte dan een zegen lijken.

Ondertussen in Koningsborg bij koning Ferderik arriveert een delegatie uit Cavaros, onder leiding van de Matriarch van de Rode Hand, Ailbrynn. Ferderiks zus Moryam heeft haar gestuurd. Die nacht volgt wat de elf vertelde en niemand, op twee na, ziet het ochtendgloren. De enige overlevende weet prins Nathan te waarschuwen. Wanneer koning Charon een gedachteboodschap van de elf Yarbrin ontvang om Haviksnest te verlaten omdat de bloedorde morgenochtend voor hun poorten zal staan, vertrekken ze in alle haast. Ze hebben met Yarbrin en Nathan afgesproken bij Woudeinde om van daaruit verder te reizen naar Eliflain. Wanneer ze onderweg op een groep bloedsoldaten stuiten, leiden ze een vreselijk verlies. Yarbrin vraagt Elena of ze nog altijd naar Thrill wil en dat wil ze.

Ze zetten de reis voort met al het gevaar dat achter hen aan zit in de vorm van bloedridders. Eleana heeft veel verhalen over Eliflain gelezen. Sommige vertelsels lijken nergens op te slaan en vooral Nathan lacht vaak om wat ze vertelt, maar in de vertelsels schuilt meer waarheid dan hij zou denken. Wanneer hun situatie echt dreigt uit te lopen op een fiasco komen ze terecht in Berg. Daar mogen ze de winter afwachten mits ze meehelpen in de werkzaamheden daar. Elena ziet daar voor het eerst een jongen van haar eigen volk. Hij heet Aimon en is de wachter van het huis van het leven in Berg, hij bewaakt het graf van de godin Arissa. Yarbrin vertrouwt hem voor geen cent en omdat hij Charon heeft beloofd Elena als zijn eigen dochter te beschermen, levert dat veel onrust tussen de twee op. Yarbrin probeert Elena dingen bij te brengen maar hij heeft ook veel geheimen voor haar, kortom deze reis is nu niet alleen maar meer een reis naar haar vaderland, maar ook een reis die veel vragen oproept, die ze hopelijk ooit beantwoord kan krijgen. Zullen ze ooit in Eliflian geraken of is deze strijd onmogelijk geworden?

Ik had in het begin een beetje moeite met de vele aparte namen en woorden in de Elifliaanse taal. Het lezen en ondertussen moeten zoeken wat iets betekent haalt mij dan erg uit het verhaal. Maar wanneer je gewend bent aan hoe het geschreven wordt (en dat is echt behoorlijk snel) dan neemt het verhaal je in al zijn snelheid mee en verwondert je. De band en liefde tussen Yarbrin en Elena heeft zijn ups en downs zo lijkt het, maar de twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat gevoel van liefde en verbondenheid brengt warmte in het verhaal, dat af en toe bloedstollend en frustrerend is. De taal vind ik érg mooi en de betekenissen ervan vaak nog mooier. Hierom houd ik van fantasieverhalen, je begeeft je in een wereld die niet echt is maar juist echt wordt door hoe het geschreven wordt. En dat is Evi na te geven, dat kan ze. Een mooi verhaal over de zoektocht van Elena naar haar ware ik en alle mooie, gevaarlijke, bijzondere en frustrerende gebeurtenissen maar ook de verwonderingen die daarin zitten. Ik verheug mij op het volgende deel, om te kunnen lezen hoe het verder gaat met de gevaarlijke reis van Elena.

 

Uitgeverij: Celtica Publishing
ISBN: 9789491300523
Pagina’s: 471
Prijs: € 18,00

[bol_product_links block_id=”bol_58a5b75b247c4_selected-products” products=”9200000061676282″ name=”De saffieren troon – Evi F. Verhasselt” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.