Serafina en de Zwarte Mantel (deel 1) – Robert Beatty

Gepubliceerd op

serafina-en-de-zwarte-mantel

Serafina is twaalf. Ze woont met haar vader in de kelders van een groot landgoed. Niemand weet van haar bestaan af, en dat moet zo blijven. Maar op een avond verandert alles. Serafina ontdekt dat er vreemde dingen gebeuren: er verdwijnen kinderen. En een vreemde man in een zwarte mantel dwaalt door de gangen van het kasteel. Serafina slaat de waarschuwingen van haar vader in de wind en gaat op onderzoek uit. Maar haar zoektocht is gevaarlijker dan ze zelf beseft…

unnamed-2

Serafina woont samen met haar vader in het souterrain van Huize Biltmore. Haar vader had meegeholpen aan de bouw en was daarna gebleven om de machines te onderhouden. Ze sliepen in de machinekamer zonder dat iemand dat wist. Als Serafina vraagt wat haar taak was zegt haar vader dat ze een ERV is, wat inhield dat ze de Eerste Ratten Vanger was.

Niemand wist dat hij een dochter had en dat wilde hij graag zo houden. Serafina was klein en mager. Haar haarkleur was verschillend en haar grote ogen waren amberkleurig. Ze heeft perfect zicht, ook ‘s nachts. Haar geluidloze jachtkunsten waren ook niet normaal. Serafina was anders dan alle andere meisjes van haar leeftijd.

In de ondergrondse ruimtes hoorde Safrina stemmen en voetstappen. Ondanks dat de man zei dat hij het meisje wat hij meesleepte geen pijn ging doen, hoorde ze de wanhoop in haar stem. Net als ze haar wil helpen, tilt de man zijn zwarte mantel op en het geschreeuw van het meisje verstompte. Ze was verdwenen en Serafina hapte naar adem.

Haar vader had haar verboden om in de bovenste vertrekken te komen. Maar ze moest weten of iemand dat meisje met de gele jurk miste. Ze schrikt als jongeheer Braeden Vanderbilt haar ineens vraagt of ze verdwaald is. Maar precies op dat moment komt ook mevrouw Brahms de kamer inlopen en vraagt iedereen of ze Clara hebben gezien. Serafina weet genoeg.

Als iedereen wordt opgetrommeld om het hele huis te doorzoeken, rent ze zo snel ze kan naar het souterrain om haar vader te waarschuwen. Haar vader pakt alle spullen en verstopt ze in de schuilplaats. Er mocht niets maar ook niets te zien zijn dat zij hier woonde.

Serafina vraagt aan haar vader waarom niemand haar mag zien. Ze ziet het verdriet in zijn ogen. Hij zegt haar dat hij haar iets gaat vertellen wat ze niet leuk gaat vinden. Hij was ooit het zo verboden bos ingegaan en daar begint het verhaal van hem en haar waarom zij door niemand gezien mocht worden. Dit gaf haar alleen maar meer vragen dan uitleg. Waarom had hij haar dit niet eerder verteld?

De enige die haar kan helpen in de zoektocht naar Clara, was Braeden. Ook al had haar vader haar gevraagd in het souterrain te blijven, ging ze naar de enige plek waar Braeden zou zijn, de paarden. Er gebeurde iets waardoor ze met Braeden mee moest de koets in naar de familie Vance waar hij voorlopig zou logeren.

Onderweg komt ze erachter dat Clara niet het eerste meisje was dat vermist was. Ook de dochter van meneer Rostonove, Anastasia was vermist. Als het rijtuig ineens tot stilstand komt, zijn zowel heer Crankshod als Nolan de hulpkoetsier verdwenen. Er blijken bomen op de weg te liggen die de weg versperren.

Het geluid wat Serafina’s aandacht trok kwam uit het bos en als ze daar heen loopt, voelt ze net een windvlaag langs haar. Ze weet dat het gevaar op weg is naar het rijtuig. Bij terugkomst ziet ze dat zowel Braeden’s hond Gidean als Nolan hem beschermen, tegen de man met de zwarte mantel. Nu was het Nolan die in de mantel verdween.

Het rijtuig was de enige veilige plek. Als Serafina paarden hoort aankomen, maakt ze Braeden wakker en verstopt ze zich in het bos. Braeden kijkt nog een keer om naar het bos, als ze vertrekken, zou ze veilig zijn? Vijftien kilometer was het naar Huize Biltmore en met de man in de zwarte mantel in haar achterhoofd bleef ze voorlopig op de weg lopen. Zou ze haar vader ooit weer zien?

unnamed-1

Het aparte van dit boek is dat niet de korte samenvatting mijn aandacht trok, maar een trailer.

Het is een bijzonder mooi verhaal met hele spannende en emotionele momenten erin. Huize Biltmore met zijn geheime gangen en het souterrain geven het mysterieuze tintje, dat je langzaam meezuigt het verhaal in. Je voelt nog net niet de nevel en de mist om je heen. Dit is het eerste deel in een driedelige reeks. Deel 2 komt in september 2017 uit.

Uitgeverij: Uitgeverij TerraLannoo
ISBN: 978 94 014 3843 8
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 14,99

[bol_product_links block_id=”bol_5899947249cdf_selected-products” products=”9200000061168330″ name=”Serafina en de Zwarte Mantel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.