De Magiërs – Bovenwereld 2 – Scarlett Thomas

Gepubliceerd op

naamloos

Fee Goedhart weet hoe ze met magische boeken naar de bovenwereld kan reizen. Haar klasgenoot Max heeft echter meer interesse in de donkere onderwereld. Wanneer beiden onder duistere omstandigheden verdwijnen, raken hun vrienden in paniek. Is het toeval dat zij tegelijkertijd worden vermist? Dan bereikt hen het bericht dat Fee ernstig in gevaar is en dat haar tijd opraakt. Waar zijn Fee en Max?

Orwell Boekmans, de vader van Fee, speelde graag mee met prijsvragen en dit keer was er met een speciaal boek, wat zijn eerste vrouw voor Fee had gekocht, geld te verdienen. Een gebonden eerste editie van het boek “De magiërs” leverde 50 euro op, maar ook een leven lang onbeperkt gratis elektriciteit. Dat was al sinds de wereldbeving niet meer iets wat iemand met hoeveel geld je ook zou bezitten, had. Zodra Fee thuis zou komen zou hij haar ervan langs geven, want dat boek lag niet meer op zolder.

Fee was overgehaald door Lexie om een cursus bij professor Groen te volgen, dit was de enige manier om de magieniveaus te behalen en magiër te worden. En als magiër kon je voor eeuwig in de bovenwereld wonen. Troeven moest je niet meenemen naar de les van de professor, die nam hij in. Dus toen Fee nog haar Ring van de Ware Held om had, die ze van haar geliefde grootvader Griffioen vlak voor hij stierf gekregen had, ging het mis. Ze moest hem inleveren en dat deed Fee niet.
Haar hoogste troef was een magische gastenkaart van Huize Goedhart in Drakendal in de bovenwereld. Hiermee kon ze haar neef, nicht en magiër Cosmo Goedhart die daar woonde, bezoeken. Tijdens een gesprek tussen haar neef en nicht had ze term “Swerva Stellaris” gehoord. Omdat ze die term al meerdere keren gehoord had, besloot ze daar meer informatie in de boeken van haar grootvader te zoeken. De zeldzame gebonden laatste uitgaven die haar grootvader Griffioen haar had nagelaten, had ze in een geheime schuilplaats in de kelder van school verstopt.
Nadat ze bij professor Groen was weggelopen, ging ze naar huis. Haar vader vroeg waar het boek de Magiër was, maar dat wist Fee niet, want dat had hij zelf toen ze klein was afgepakt. Als ze er dan ook nog achter komt dat hij het kistje met al haar troeven heeft afgepakt, slaat ze in paniek. De enige manier om het kistje terug te krijgen is om het boek “De Magiërs” haar vader te geven. Maar zij is niet de enige die naar dat boek op zoek is. Ze besluit om het in de bovenwereld te gaan zoeken.

Jade de Wilde had een brief geschreven naar lucide atmosfeer met het verzoek dat Eufernia Goedhart veilig en in goede gezondheid moest blijven in de toekomst. Lucide atmosfeer wist dat binnen een week, de dood van een van de vrienden van Jade de Wilde zou plaatsvinden, maar iets van dat noodlot zou afhangen van een specifieke beslissing. Er waren twee lege stoelen in het lokaal, die van Maximiliaan en Fee… en zowel Wolf, Jade en Lexie wisten niet waar ze waren. En met de wetenschap dat er iets vreselijks stond te gebeuren, was dat geen goed nieuws…

De Magiërs is het tweede deel in de serie Bovenwereld van Scarlett Thomas. Het vervolg is weer net zo spannend als het eerste. Scarlett heeft een heerlijke schrijfstijl, die je zo weer terugtrekt in de wereld van Fee en haar vrienden. Je leert meer kennen over ieder zijn vaardigheden en waarom troeven daarin zo belangrijk zijn. Vriendschap speelt in dit deel een grote rol, zeker als ze via het kosmische circuit horen over de gevaren die Fee te wachten staan. Het mooiste en het meest magische is toch wel de Grote Bibliotheek, zoals Scarlett die beschrijft, daar wil iedere fantasy liefhebber wel een keer heen, zo bijzonder. Dit boek laat je weer de voorliefde hebben voor oude en natuurlijk magische boeken. Het is dus zeker een aanrader voor Fantasy liefhebbers, die mogen het echt niet missen.

Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
ISBN: 9789026145988
Aantal pagina’s: 384
Prijs: € 14,99
E-Book ISBN: 9789026145995
E-Book Prijs: € 9,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_5b29373c6e2a4_selected-products” products=”9200000091585059,9200000091613741″ name=”De Magiërs – Bovenwereld 2 – Scarlett Thomas” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.