De school van de Magische Dieren – Het Gatenmysterie (Deel 2) – Margit Auer

Gepubliceerd op

Op de Wintersteinschool hebben ze in de klas van Mevrouw Cornfield een geheim. Iets wat NIEMAND anders mag weten. Alleen bij Ida gaat het mis, zij praat haar mond voorbij en vertelt haar hartsvriendin Miriam over de magische dierenwinkel en haar vos Rabat. Nu had ze haar eed verbroken. Op school is echt iedereen druk in de weer met alle voorbereidingen die nodig zijn voor het aankomend toneelstuk. Ze waren allemaal nieuwsgierig wie de hoofdrol zou spelen. Maar naast dit alles gebeurde er ook iets vreemds op Wintersteinschool, er waren ineens mysterieuze gaten in de schooltuin gemaakt. Wie had dat gedaan?

Dit keer zat meneer Mortimer Morrison in West Afrika in Senegal en hij vroeg zich af of de bus ook een olifant kon meenemen. Hij herinnerde Miss Cornfield eraan dat ze de kinderen erop moest wijzen dat zich aan de eed moesten houden. Echt NIEMAND mag het weten. Miriam, de harstvriendin van Ida, had twee weken vrij van school, omdat hun dak door de storm eraf was gewaaid. Ze stond op het Johannesplein prachtige viool te spelen. Ida herkende het uit duizenden en rende samen met Rabat naar het plein toe. Ze wilde het liefst gelijk alles over Rabat aan haar hartsvriendin vertellen, maar dat mocht niet. De woorden van de eed kwamen weer in haar hoofd…

Het klopte wel wat meneer Morrison had gezegd, Miriam zag Rabat niet. Hoe Ida ook haar best deed, ze hield het niet vol, ze verbrak de eed. Hartsvriendinnen hadden geen geheimen voor elkaar. Miss Cornfield en meneer Morrison zouden dat toch niet zo erg vinden, toch? Van de boze blikken van Miss Cornfield kreeg Ida in ieder geval de kriebels, zou ze een vermoeden hebben? Als Ida en Miriam naar Benni gaan, vertelt Benni over de mysterieuze gaten in de schooltuin. Ida zei heel hooghartig dat ze dat allang wist, iets waar Benni zich best aan kon ergeren. Zij wilde maar een ding en dat was met zijn alle naar de magische dierenwinkel en alleen Benni wist waar dat was. Als ze het hem vraagt, ontploft hij zowat, hoe kon ze zich niet aan de eed houden. Benni was in ieder geval totaal niet van plan om zijn eed te verbreken. Ook Choco begreep het niet en toen Miriam zei dat ze Henriëtte zag, keek hij alleen Ida aan en zei: “Miss Cornfield vermoord je”. Nou dat ging niet echt lekker zo. Maar wat nog veel erger was, was dat er ondertussen maar steeds meer en meer gaten erbij kwamen… Wie maakte die gaten?

De cover is weer met schitterende kleine tekeningen versierd door Martijn van der Linden. “Het Gatenmysterie” is het tweede deel in de reeks van “De school van de Magische Dieren”. Vooraf aan het verhaal wordt weer iedereen even kort aan je voorgesteld. In dit deel kom je erachter dat een super leuk geheim, toch wel heel erg moeilijk is om voor je te houden. Margit Auer geeft je ook in dit deel weer leerzame tips. De bijzondere vriendschappen die er zijn met de magische dieren maken dit deel doordat er ook weer nieuwe magische dieren bijkomen nog spannender, zo ook de mysterieuze gaten in de schooltuin. Deze fantasierijke verhalen zijn door de grote letters waarin het gedrukt is, prima voor jonge kinderen om het zelf te lezen. Maar het is ook super leuk om eruit voor te lezen door bijvoorbeeld je opa of oma of misschien wel je juf of meester in de klas. Het volgende avontuur uit de reeks “De school van de Magische Dieren” zal heten: “Avontuur in het donker” en komt in de zomer van 2020 uit.

Uitgeverij: Lannoo nv
ISBN: 9789401459365
Aantal pagina’s: 200
Leeftijd: vanaf 7+
Prijs: € 12,99

[bol_product_links block_id=”bol_5e46bb290aac8_selected-products” products=”9200000114382113″ name=”Het Gatenmysterie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.