De Zeven Sleutels Boek 2 – Voorbij de Val van Tom Rijpert

Gepubliceerd op

Kobold en zijn curieuze reisgezelschap hebben inmiddels twee van de zeven poorten overwonnen. Met nog vijf sleutels te vinden en vijf wachters te verslaan wordt het pad van de Roverkoning alleen maar gevaarlijker. Kan Moira ontsnappen aan de Poort van Wat Was? Hoelang houdt Ellie nog verborgen dat ze de rest heeft bedrogen? En zijn ze wel écht als enigen op zoek naar de schat van de Roverkoning?

Vos en Adbul zijn samen, ze waren op zoek naar Moira. De derde poort moest in de buurt zijn. De Poort van Wat was, liet je de mooiste herinneringen zien, Moira had een ieder daarvoor in de steek gelaten. Van de poortwachter hoorde ze dat ze verloren was. Vos wilde haar redde en zei dat hij niets te vrezen had. Maar hoe langer ze nadachten, ook zij zouden niet terugkomen, ze moesten op de andere wachten en een wijze beslissing nemen. Als Kobold en Spinster er ook zijn, zien ze het touw, ze is niet roekeloos naar binnen gegaan. Maar haar aan het touw naar buiten trekken, durfden ze niet, ze wisten niet hoe het daarbinnen uitzag. Iedereen had wel een herinnering die hij of zij koesterde, besloten werd om Spinster naar binnen te sturen om Moira te redden. Moira zat in de zoveelste herinnering en ze wist het einde ervan. Wat als ze een andere keuze zou maken? Met behulp van het touw kwam Spinster een aardig eind, maar het zat niet meer vast aan Moira. Het koste uiteindelijk drie dagen en drie nachten. Spinster kreeg zo ook haar eigen herinneringen voorgeschoteld. Buiten wisten ze echter van niets en Abdul hield het niet meer vol en stapte de poort binnen. Al vrij snel stapte hij met beide in zijn armen terug. Spinster en Moira waren op en moesten echt rusten. Dit was voor Ellie de kans om eindelijk iets tegen Pjotr te vertellen, wilde het niet dat de schreeuw van Spinster het verstoorde. Het was Kobold die weer voor onrust zorgde. Spinster was het zat, ze moesten eerlijk tegen elkaar zijn, wilde ze zich redden in deze strijd. Maar bij de eerlijkheid die door Kobold verteld werd, zat ook verbazing, ongeloof en als laatste woede. En daar ging het mis. Abdul had Ellie zo vast dat ze half over een kolkende rivier hing. Spinster wilde haar redde. Met spijt in haar ogen keek ze Pjotr aan en viel. Ze had een moment Spinster vast en toen hadden ze beide weer iets gezien. Het was zo verontrustend, dat Spinster dit echt aan de groep moest vertellen. Iemand zat hen op de hielen en toen ze het vertelde, werd één iemand lijkbleek. Ellie kon die val nooit overleefd hebben, maar een zoektocht naar haar konden ze zich niet veroorloven, zeker nu ze wisten wie achter hun aan zat. Kobold werd misselijk van schuldgevoel naar Ellie toe, maar hij moest de andere de waarheid vertellen. Dus biechtte hij het ware verhaal op, maar zei ook dat ze echt hen voor moesten blijven, dan hadden ze nog een kans. En net op het moment dat ze verder wilde gaan, neemt Spinster het woord, ook zij moest eerlijk zijn. Maar wat ze hun vertelt, laat echt een ieder verbazen…

“Voorbij de Val” is het tweede deel van de duologie De Zeven Sleutels van Tom Rijpert. De Quest van de Roverkoning gaat verder en hoe. De spanning zit er gelijk al bij het begin in. Bij de overhaaste beslissing van Moira, geeft Tom je ook een wijze les: denk na voordat je handel. Dat er zoveel gevaar sluimert in hun eigen beslissingen ten opzichte van de andere, is nu wel duidelijk. Samenwerken werkt alleen als je open en eerlijk tegen elkaar bent, maar kunnen ze dat? Dat er haast is geboden, blijkt wel uit het gevaar wat hun op de hielen zit. Daarnaast heeft iedere poort zo zijn eigen sluimerende gevaar in zich en je weet nooit van te voren wie daar tegen bestand is. Dat Kobold iedere personage doordacht heeft gekozen, blijkt wel uit de bizarre oplossingen die ze soms hebben. Maar toch ondanks het wantrouwen, word de groep hechter. Dat vriendschap en emotie uiteindelijk centraal staat, laat Tom zeker bij het einde zien, wat een perfect einde, zo’n mooie en bijzondere levensles, die een ieder (zelfs de lezer) stof geeft om over na te denken. De Zeven sleutels is een bijzonder verhaal met een zeer avontuurlijke Quest, zit vol met spanning en emotie, maar heeft ook zeker een verscheidenheid aan karakters. Het is een geweldig verhaal wat je echt gelezen moet hebben.

Uitgeverij: Pelckmans
ISBN: 9789463376648
Aantal pagina’s: 264
Prijs: € 17,00

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.