Het slimme ouders opvoedboek – Álvaro Bilbao

Gepubliceerd op

In Het slimme ouders opvoedboek geeft neuropsycholoog Álvaro Bilbao praktische handvatten en tips over o.a. slapen, etenstijd, driftbuien, het belang van empathie en geduld, grenzen stellen en meer.

In Het slimme ouders opvoedboek helpt neuropsycholoog Álvaro Bilbao jonge ouders op toegankelijke wijze de hersenen van hun kinderen te begrijpen. Feit: tijdens onze eerste zes levensjaren hebben onze hersenen een enorme ontwikkelingspotentie, die daarna nooit meer terugkomt. Nog een feit: het heeft geen zin om van ieder kind een mini­-Mozart te willen maken, want júíst met hersenen die onder druk moeten ontwikkelen gaat het vaak mis.

In Het slimme ouders opvoedboek legt neuropsycholoog Álvaro Bilbao uit wat wél werkt. Op basis van zijn enorme kennis van de neurowetenschap geeft hij praktische handvat­ ten en tips. Bijvoorbeeld over slapen, etenstijd, driftbuien en broertjes en zusjes, maar ook over het belang van empathie en geduld, het belonen van positief gedrag en grenzen stellen. Zo geeft hij je alle kennis om ieder kind optimaal te helpen om de beste versie van zichzelf te worden.

Dit boek heeft Álvaro geschreven om ouders te informeren en te onderwijzen over de manier waarop het brein van hun kind zich ontwikkeld. Veel ouder vergissen zich namelijk wezenlijk in die ontwikkeling, omdat een kind zich zo ontzettend wijs kan voordoen maar dat uiteraard nog steeds niet is. Het mooiste dat je leert is over de drie soorten brein die kinderen hebben en wanneer welk zich ontwikkeld, waarschijnlijk sta je even met open mond te lezen want zoals ik zeg vergissen veel ouders zich in hun kindje z’n denkvermogen. Álvaro weet de dingen op zo’n manier uit te leggen dat je ontzettend vaak het ‘ahaa’ moment hebt en de dingen hopelijk op een positieve manier kunt ombuigen of in je hoofd houden wanneer er weer een lastig moment komt in het samenzijn met je kindje.

Dankzij dit unieke handboek begrijp je volledig hoe het brein van een kind werkt. Dit boek is niet alleen geschikt voor ouders, maar voor iedereen die met kinderen te maken heeft!

Er bestaan vier hoofdlijnen waarop je je taak van het opvoeden van het intellectuele en emotionele brein van je kind kunt bouwen. De principes voor het volledig ontwikkelen van de hersenen worden je verteld en uitgelegd, zodat je duidelijkheid krijgt over hoe je dingen ‘moet’ zien. Dankzij dit unieke handboek begrijp je volledig hoe het brein van een kind werkt, en dat is heel fijn maar op sommige puntjes ook weer niet. Net als de instrumenten die je ervoor kunt gebruiken zoals bijvoorbeeld geduld en begrip, bekrachtiging en positief gedrag.  De omslag is niet echt spannend te noemen, veel pastelkleurtjes, een brein en de titel, maar een serieus boek als dit behoeft ook niet perse een hele spannende omslag.  Wat ik wel moet zeggen is dat als je snel beïnvloedbaar en angstig bent om dingen verkeerd te doen, dit boek niet voor jou is. Ik heb eigenlijk nooit echt het gevoel dat ik de opvoeding niet goed doe, maar zelfs ik word onzeker van dit boek. Er staan absoluut hele mooie dingen in, en ik heb echt wel super veel geleerd uit dit boek, maar echt steunend of aanmoedigend is het niet. Het makkelijk en wat technische lezen wisselt elkaar regelmatig af, het is dus wel een boek om je hoofd bij te houden. Al met al een ontzettend interessant boek met een nasmaakje waar je zelf een naam aan mag geven als je het gelezen hebt.

Uitgeverij: Xander
ISBN: 9789401620147
Pagina’s: 266
Prijs: € 24,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.