De Zoete Tovenaars 2 – Het verdwenen recept – Tanja Voosen

Gepubliceerd op

                    Magie en wonderen bestaan echt… in snoep!

Sinds Eline samen met haar vrienden Robin en Charlie de mysterieuze Zoete Tovenaars heeft ontmoet, kan ze zich een leven zonder magie niet meer voorstellen. Wanneer vlak voor Robins eerste suikerwerkersexamen zijn magische gereedschap kapotgaat, schiet de oude meneer Stobbe hen gelukkig te hulp. Hij brengt Robin, Eline en Charlie naar de Bitterzoete Laan. Maar daar stuiten ze plots op een oude vijand van de Zoete Tovenaars: het duistere Anderwaarts Genootschap, dat op zoek is naar een krachtig recept om over mensen en suikerwerkers te kunnen heersen. En Eline en haar vrienden hebben de sleutel in handen… Plotseling moeten ze alles op alles zetten om de erfenis van Madame Picot te beschermen!

Robin moest op voor zijn suikerwerkersexamen en om even aan de saaie boeken te ontsnappen, probeerde ze de Durfal-knallers. Maar die liet ze wel hele erge dingen doen, dus haalde Charlie Eline naar beneden, zodat langzaamaan de drang naar avontuur van de Durfal-knallers verschrompelde. Alles in het huis van Robin was een soort van magisch, al had de uitstraling meer weg van een samengeraapt zooitje. De eerste drie examens van het suikerwerkersexamen waren theorie, daarna kwam het praktijkgedeelte. Juna, de zus van Robin, moest inmiddels op voor het praktijkgedeelte. Robin had besloten om Eline en Charlie mee te nemen naar een geheime kamer. In deze kamer stonden boeken, flesjes en glazen potten vol ingrediënten. Robin vertelde dat er ook een geheime snoepkeuken was, waar alle snoepjes werden gemaakt. Ieder kind kreeg vlak na zijn geboorte een “pon”, dat was een magisch instrument voor de Suikerwerkers. Zonder een pon kan een Suikerwerker zijn magische krachten niet bundelen en/of aanwenden. Robin worstelde met zijn magische talent, de enorme verantwoordelijkheid die eraan vast zit, daar voelde hij zich niet altijd tegen opgewassen. Daarom vreesde hij ook dat hij voor het examen zou zakken. Robin liet Eline en Charlie zijn pon zien, maar doordat zijn ouders eerder waren teruggekomen, moesten ze zo snel mogelijk uit de geheime kamer. En daar ging het mis. Charlie liet van schrik de pon vallen en er brak een stukje kristal van de pon af. De volgende dag op school was Robin nog steeds chagrijnig, wat als de pon niet meer werkte, dan kreeg hij echt van zijn ouders op zijn kop. Eline liet het er niet bij zitten en zei dat ze naar meneer Stobbe moeten gaan, die kon hen vast wel helpen. En inderdaad hij wist iemand die de pon misschien wel kon repareren. Maar dan moesten ze wel mee naar één van de vele aparte plekken op de wereld, die super belangrijk zijn voor de suikerwerkers. Je kon niet zomaar naar die plekken toegaan, ze waren namelijk verborgen en beschermd met magie. Voordat ze het snoepje “Stiefelend Suikerkrijt” zouden krijgen wat hun entreebewijs zou zijn naar de Bitterzoete Laan, moesten ze eerst van meneer Stobbe beloven dat ze te allen tijde zouden luisteren en dat ze dichtbij hem zouden blijven. Ze mochten niet op onderzoek uitgaan. Omdat Eline en Charlie geen echte suikerwerkers waren, konden ze alleen met “Zekere Zicht” de ware aard van deze plek zien. Alles was zo magisch mooi en zo kleurrijk, dat ze sprakeloos waren. Ze gingen het bedrijf “Uitvinders Universum” in en daar stond Mortimer. Door de ballingschap had Meneer Stobbe hem al 40 jaar niet meer had gezien. Wat ze toen nog niet wisten, was dat hun avontuur hier begon…

“Het Verdwenen Recept” is het tweede deel van De Zoete Tovenaars van Tanja Voosen. Met wederom weer een magische cover en echt schitterende illustraties, die gemaakt zijn door Viktoria Gavrilenko. Tanja neemt je in het tweede deel dieper de wereld van de Suikerwerkers in. Doordat de oude vijand van de Suikerwerkers “Het Anderwaarts Genootschap” weer actief blijkt te zijn, staan Eline, Charlie en Robin weer voor een spannende en avontuurlijke uitdaging. Een uitdaging die vol zit met mysterieuze raadsels, waarin snoepjes met de meest bijzondere namen en een vleugje magie hun bij zal moeten staan om de mensen uit Belony en de Suikerwerkers te kunnen behoeden voor het grote gevaar. De vriendschap van het drietal wordt steeds hechter, wat zeker bij dit avontuur ten goede komt. Maar het meest bizarre is toch wel, dat bij een verbond waarbij een zware geheimhouding geldt, het juist twee talentloze en een beginnende suikerwerker zijn, die de strijd aan durven te gaan tegen deze oude vijand. Tanja heeft met de Suikerwerkers echt een uniek verhaal geschreven, waarin suikergoed in de vorm van krachtige en werkzame snoepjes je laat proeven van de wereld van de Zoete Tovenaars. Een wereld die zeker voor kinderen echt magisch is. Dit verhaal kan zowel door jong als oud gelezen of voorgelezen worden. Het derde deel van “De Zoete Tovenaars” verschijnt in het najaar van 2022.

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum bv
ISBN: 9789000380008
Aantal pagina’s: 296
Prijs: € 16,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.