FANTASIA 13 Het Drakeneiland – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

het-drakeneiland

Als er in het rijk Lotusbloem vijf prinsessen vermist worden, zet Florina een grote zoekactie op touw. Hiervoor wordt niemand minder dan de Ridder zonder Vrees of Blaam ingeschakeld.
Volgens een oude legende, zal hij de prinsessen alleen vinden als hij eerst de hulp van vijf speciale draken inroept. Samen zullen ze het moeten opnemen tegen de helse heks van Rotsvast. Wie? Wat? Waar? Draken? Heksen? Arme Geronimo!

Met 4 geuren, 3D-bril, 3D-beeld en een superleuke sleutelhanger!

De koning en de koningin van het rijk Lotusbloem schakelen de hulp in van de Ridder zonder Vrees of Blaam. Ze zijn wanhopig en enorm verdrietig, omdat hun vijf dochters zijn ontvoerd door de helse heks Dondersteen, koningin van het duistere rijk Rotsvast.
De angstige, maar moedige en altijd behulpzame Geronimo moet naar het Drakeneiland reizen en daar andere draken beoordelen om zo de moedigste, eerlijkste, wijste, slimste en vrolijkste draken van alle rijken te zoeken. Hiervoor moet hij reizen naar het rijk van de moedige bosdraken, de eerlijke waterdraken, de wijze bergdraken, de slimme moerasdraken en de vrolijke akkerdraken. Hij wordt daarbij vergezeld door het grapgnoompje Mijntje. Het blijkt nog niet zo makkelijk te zijn als hij dacht. De duistere heks Dondersteen wil Fantasia veroveren en ze heeft hiervoor haar grote plan zo uitgebreid uitgevoerd dat ze overal op voorbereid is en Geronimo, Mijntje en de draken onvermijdelijk in haar grote val terecht zullen komen…

Fantasia 13 gaat over moed, wijsheid, het overwinnen van je angsten en vooral de kracht van vriendschap! Dit alles is uiteraard – zoals we van Stilton gewend zijn – op een indrukwekkende manier vormgegeven. Het is een erg spannend verhaal, dat word afgewisseld met woordgrapjes, luchtige grappige scenes en stripjes, zoekplaten, (niet eetbare!) recepten, spelletjes en prachtige kleurrijke prenten. Vooral de geurpagina’s, waarvan sommige echt te smerig zijn, en de 3d-platen zijn zo origineel dat alleen om die reden kinderen de boeken al willen aanschaffen. Zoals verwacht staat ook Fantasia 13 vol met die o-zo-leuke lettertypes waar Stilton ons mee weet te verrassen. Telkens als je een ander boek van Stilton erbij pakt, vind je weer andere bijzondere lettertypes, waarvan sommige op hun beurt al kleine kunstwerkjes zijn. Tevens zijn de illustraties gevormd door tekst in plaats van lijnen erg origineel.

Dit dertiende deel is een stuk spannender dan de voorgaande delen, vooral voor Geronimo.
Wat ik erg mooi vind is dat de draken de ster zijn in dit boek; alleen de voorkant is al prachtig, maar er komen draken in allerlei vormen en maten voorbij. De grootste held die tussen de draken zit is er eentje waarvan je het totaal niet zou verwachte, wat kinderen extra moed en kracht zal geven. De draken zijn de ware helden van dit boek, vergezeld van het grapgnoopje Mijntje, die op haar beurt weer zorgt voor de nodige humor.

Een leuke extra is dat je het Fantastisch schrift overal terug kunt vinden in FANTASIA 13. Op de laatste pagina vind je de betekenissen van de symbolen, zodat je allerlei extra geheimen kan ontdekken die in geheimschrift in het boek zijn verstopt.

Het ultieme schoenkado voor de wat grotere kids!

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 9789085924999
Pagina’s: 322
Prijs: €25,95

[bol_product_links block_id=”bol_5bec0ebc2b819_selected-products” products=”9200000095557435″ name=”FANTASIA 13 Het Drakeneiland – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.