Harbinger serie 2 -Rage and Ruin – Jennifer Armentrout

Gepubliceerd op

De tijd tikt…
Zal Trinity de mensheid kunnen redden voordat het te laat is?…

Trinity en Zayne moeten alles op alles zetten om de Harbinger te stoppen, het wezen dat Wachters en demonen vermoordt. Maar wie of wat is de Harbinger? En waarom moordt het iedereen zonder reden uit? Ondertussen wordt de band tussen Trinity en Zayne steeds sterker, maar ze weten dat ze nooit samen kunnen zijn en proberen hun gevoelens te vergeten. Als er steeds meer doden vallen en er een onheilspellend complot gesmeed is waar Trinity ongewild een rol in speelt, merken ze pas hoe ze elkaar nodig hebben. Kunnen Trinity en Zayne hun krachten bundelen om de kwade, duistere krachten van de Harbinger te verslaan of zal het hen allemaal verwoesten?

Bij het ontwaken zag ze Kruimel, hij had zich zorgen gemaakt. Als Trinity hem op de hoogte brengt van Misha, is het enige wat hij kon uitbrengen ongeloof. Kruimel hield zich niet aan de regels, deed altijd wat hij wilde, maar als hij rakende woorden tegen haar zegt, probeert ze niet te huilen. Haar vriend was immers een schim. Ze moesten echt de Voorbode vinden. De band die ze nu met Zayne had, was zoveel anders dan die met Misha. Natuurlijk spelen bij deze band andere gevoelens mee, ook al wist ze dondersgoed dat een relatie tussen een Wachter en een Echtgeborene streng verboden was. Door haar beperkte zicht wilde ze de training die ze altijd met Misha had, met Zayne doorzetten. De vijand op afstand houden, zou met haar beperkte zicht in haar voordeel werken. Met die reden moest ze blind vechten gaan oefenen. Bij het zien van de plattegrond die Layla bij senator Fisher had gemaakt, bleef het vreemd dat een profeet nu samenwerkte met Demonen en Heksen. En wat had daarbij het bouwen van een school voor zieken kinderen te maken? Trinity wilde niet alleen met de wetenschap dat de voorbode op Wachters en Demonen jaagde hem vinden, ze wilde ook weten waarom Misha volgens hem een uitverkorene was. Zayne laat Trinity bij een patrouille ineens alleen achterlaat, dit had ze nog nooit meegemaakt. Zeker nu ze ook een hogere rang Demon in haar aanwezigheid voelde. Ze besluit de Demon toch te achtervolgen. Trinity deelde de nodige fatale steken uit met haar dolk. Maar als de namen Misha en Voorbode vallen, vertelt de Demon dat ze toch de Voorbode niet kunnen tegenhouden. Er zou een zware storm op haar afkomen. Dat nog niet verwerkt te hebben, doet de Demon iets wat haar totaal verbaasde. Zayne landde op het dak en ze voelde de woede van hem afkomen. Hun gesprek liep hoog op, maar als het weer een beetje bedaard, vertelt ze Zayne over de uitspraken van de Demon. “De rivieren zouden rood kleuren” en “het einde zou nabij zijn”. Bij de zoveelste patrouille komen ze dit keer geen demonen maar een Woesteling tegen. Deze wilde een puppy opeten en op dat moment sloegen de stoppen van Trinity door. Ineens draaide alles als een film voor haar af, dingen van haar moeder, de actie met Demon Aym, de brandwonden van Zayne, haar vader en als laatste het gezicht van Misha toen ze moest doen wat haar te doen stond. Ze zag de Woesteling als een boksbal. Het werd haar allemaal teveel, zeker ook door de gevoelens van het verboden verlangen. Kon ze dit wel aan?

“Rage and Ruin” is het tweede deel van de Harbinger-serie van Jennifer L. Armentrout. De cover is wederom weer schitterend geïllustreerd. De warmte van deze bliksem is gewoon bijna voelbaar. De zwarte kleur op de snee past er perfect bij. Dit is met recht een “Limited Edition”. Dat de wereld van de Demonen, Wachters en Echtgeborene niet veel van de mensen verscheelt qua gevoelens, laat Jennifer je wel in dit deel zien. Hoe machtig ze ook zijn, ook zij zijn kwetsbaar. Tussen de rollercoaster van gevoelens die Trinity op haar bordje gegooid krijgt, weet Jennifer als geen ander alles zo te beschrijven dat de tranen rollen, het kippenvel hoog staat en de onmacht in een stortvloed voelbaar is. Ook de strijdlustigheid die Trinity heeft, is zo mooi beschreven. Ondanks dat haar zicht zal afnemen, ze zal nooit de moed opgeven. En dan de angst, ook Demonen, Wachters en Echtgeborene hebben angst, want waar begint het goede en waar eindigt het kwaad en wie bepaalt dat? Dit is pas het tweede deel van de Harbinger-serie, maar Jennifer weet er weer een meesterwerk van te maken. Met het einde weet Jennifer zelfs de lezer de adem te benemen, wat gevolgd wordt met heel veel vragen. Maar daarna komt het verlangen, het verlangen naar het vervolg…

Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020542318
Aantal pagina’s: 560
Prijs: € 22,50

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.