Harbinger serie 3 – Grace and Glory – Jennifer Armentrout

Gepubliceerd op

Trinity heeft de strijd en haar beschermer verloren. Zelfs met Wachters en Demonen aan haar kant is het niet zeker dat ze de Harbinger kan verslaan. Lucifer terugbrengen op aarde om mee te vechten is een héél slecht idee, maar ze heeft geen keus: hij is de enige die machtig genoeg is. En ze moet het ook zonder de hulp van haar beschermer Zayne doen. Hij is compleet verander en heeft geen herinneringen aan zijn vrienden, familie en ook niet aan Trinity. Maar ze kan hem niet loslaten en zal er alles aan doen om haar Zayne terug te krijgen. Als Trinity een gevaarlijk bondgenootschap aangaat en Lucifer de hel laat losbarsten op aarde, dreigt de Apocalyps. Of ze nu winnen of verliezen, één ding is zeker: niets zal ooit nog hetzelfde zijn.

Trinity’s zicht wordt steeds slechter, aan beide ogen was staar geconstateerd, licht werd gevoeliger. Ze had de ziekte “Retinitis Pigmentosa” en helaas had haar engelenbloed daar geen effect op. Bij het gevecht met Gabriel had ze Zayne zijn laatste adem zien uitblazen, ze voelde ook het koord van binnenuit breken. Maar nu stond hij voor haar, zijn ogen waren anders en zijn vleugels waren of van een eerstgeborene of van een engel. Vol verbijstering kon ze alleen maar staren. Bij het noemen van haar naam, schrikt ze. Hij LEEFDE! Maar ondanks dat groeide haar angst, iets klopte er niet. Ze mocht hem geen Zayne noemen en hoe ze ook herhaalde dat ze van elkaar hielden, toch kwam er het gevecht. Ze wist dat praten geen zin had en ze moest hier weg, dus trok ze haar dolken. Op het moment dat ze zich vrij kan maken rent ze weg. Maar dan hoort ze ineens een stem in haar hoofd. Haar genade zou haar de weg wijzen. Alle alarmbellen gingen af, maar toch volgt ze de jonge priester bij de kerk waar ze uitkwam. En dan ziet ze het allermooiste wezen op aarde, een troon. Bij het spreiden van zijn vleugels ziet ze de ogen en ineens is er een oorverdovend geluid, het geluid wat bloed uit haar oren laat druppelen. Haar emoties veranderen in woede en onbegrip en als de troon dan spreekt vertelt hij haar het echte verhaal van de Wachters. De tranen vloeien, waarom wist ze dit niet. De troon spreekt ook over een geschenk wat haar zal helpen om Gabriel en de voorbode te verslaan. Met zoveel vragen was de belangrijkste of er hoop was. De troon spreekt alleen over Lucifer en verlaat dan de kerk. Ze wist wat haar te wachten stond, maar vreesde het ergste. Naast Zayne had ze immers ook nog het probleem van de herschepping en demon Bael. Ze hoopte dat Layla en Roth Lucifer hadden kunnen overhalen. Maar voor nu moest ze Nicolai bellen en de clan op de hoogte brengen. De gehele clan verstijfde bij het horen van het nieuws over Zayne. Gideon legde hun uit dat Zayne nu tot de eerste orde behoorde die God had geschapen, een elitetroep met genade in hun vleugels. Zayne was nu even sterk als een aartsengel, wat inhield dat hij onmogelijk was tegen te houden. Trinity wilde de Wachters beschermen en het alleen afhandelen, maar Gideon die inmiddels wist wat ze was, zei dat ze echt hun hulp nodig had. Cayman belde haar ook, met de vraag of ze nog leefde. Hij had de taak van Roth gekregen om haar in de gaten te houden. Zou hij meer weten? Ze ging samen met Dez naar de plekken waar ze altijd met Zayne naartoe ging. Maar Zayne liet zich die avond niet zien. En de tijd begon te dringen…

Jennifer Armentrout neemt je in “Grace and Glory” het slotdeel van de verslavende Harbinger-serie, voor de laatste keer mee naar de wereld van de Wachters, de Demonen en een Echtgeborene. Als geen ander weet Jennifer dit laatste deel zo magisch en intens spannend te schrijven, dat de wereld om je heen verdwijnt en al je aandacht naar dit boek gaat. In dit slotdeel zit ook echt werkelijk van alles. Qua emoties vliegt het alle kanten op, van een traan naar een lach. Qua personages kom je oude bekende tegen, maar ook heftige beroemdheden, wat echt het verhaal een bijzondere twist geeft. En in de liefde gaat het van een tedere kus naar een zwaar passievol spetterend vuurwerk. En alles beschrijft Jennifer zo tastbaar mooi en zo gedetailleerd. Maar er is één ding wat ik echt heel bijzonder vond aan deze serie, dat was de oogaandoening die zowel de hoofdpersoon van het verhaal Trinity heeft, als de schrijfster Jennifer zelf. Beide gingen het gevecht/strijd aan en zie hier, een meesterlijk verhaal met een heldin die ondanks alles door vecht. Jennifer Armentrout is een van mijn favoriete schrijfsters en ze overtreft elke keer weer zichzelf met haar nieuwe boeken. De Harbinger-serie is een bijzondere serie, waarin Jennifer op een unieke manier laat zien dat goed en kwaad echt wel kunnen samenwerken, als dat nodig is.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020543872
Aantal pagina’s: 480
Prijs: € 22,50

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.