Heksenjacht van Brad Winning

Gepubliceerd op

 

9200000011255033

Voor sergeant Hiu Warg leek het leven simpel. Geboren in de laagste kaste van Hastyr en lichamelijk getekend door de gevolgen van het gebruik van Zwarte Magie, is hij geworden waartoe zijn rasgenoten sinds eeuwen zijn voorbestemd: een huurling.
Warg is een man van eer, heeft respect voor de schaduwen van de dood en heeft een nog dieper ontzag voor alles wat riekt naar magie. Sterker nog: eigenlijk is er weinig anders nodig dan hekserij om hem de stuipen op het lijf te jagen.
Wanneer zijn broodheer Jules Montarde hem en zijn troep eropuit stuurt om een heks te doden, staat hij niet echt te popelen. Groot is zijn opluchting als blijkt dat de karavaan, waarmee de heks door vijandelijk gebied zou reizen, al overvallen is. En wie nog niet gestorven is, wordt door zijn soldaten op gruwelijke wijze gedood. Behalve Aislyne, een klein meisje van zes, dat de overval heeft overleefd. Tenslotte heeft Warg een zwak voor kleine meisjes. En dat komt hem duur te staan. Voordat hij het weet is hij, samen met zijn mannen van het ‘verborgen leger’, speelbal van machten die iedere voorstelling te boven gaan…Als Warg en de andere huurlingen bij de karavaan aankomen die zij moeten overvallen en doden, blijkt dat iemand hen al voor is geweest. Het vreemde is dat alle spullen van waarde zijn achtergebleven, het zit Warg dan ook niet lekker en hij voelt een bepaalde dreiging. Toch laat hij zijn mannen hun gang gaan. Ze doen aan necrofilie tot blijkt dat er in de koets nog een levende vrouw achter is gebleven. Terwijl zijn mannen om haar vechten, komen ze erachter dat zij de heks is die ze zoeken en doden haar alsnog. Maar dan ontdekken ze Aislyne, een klein meisje en ze besluiten haar mee te nemen.
Aangekomen bij zijn broodheer Jules Montarde is de verbazing groot als hen de toegang tot het kasteel geweigerd wordt. Toch lukt het Warg om hem te spreken te krijgen en ze krijgen een nieuwe opdracht: een bepaald iemand door vijandig gebied escorteren. Wie het is en waarom, wordt hen niet verteld. Daarom is de schrik dan ook groot als ze erachter komen wie – of vooral wat – diegene is. Niets is wat het lijkt en al snel blijkt dat verraad en geheimen dicht bij elkaar liggen. Maar wat is de waarheid en is de kleine Aislyne per toeval op hun pad gekomen of speelt ook zij een dubbelspel?
Met Heksenjacht heeft Brad Winning het wederom voor elkaar gekregen om een soms gruwelijk, maar vooral spannend verhaal neer te zetten dat de nodige magie bevat. De auteur schuwt het geen moment om bloederige en afschuwelijke details uit te werken. Heksenjacht is dan ook zeker niet geschikt voor de lezer met een zwakke maag. Wat je wel te lezen krijgt is een prachtig uitgewerkt verhaal met de nodige plotwendingen, en fantasy in zijn puurste en rauwste vorm. Hij weet de personages op kraakheldere wijze neer te zetten, zonder verdere poespas, maar gewoon zoals ze zijn. Wat mij betreft een absolute aanrader!
Uitgever: Books of Fantasy
Prijs: 16,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.