Zand– drieluik – Yvonne Gillissen

Gepubliceerd op

Zand_drieluik__Yvonne_Gillissen

Christopher Box
Een onafhankelijke choreografe, op reis in het zuiden van Marokko, ontmoet de veel jongere Christopher Box, een Engelsman die na een keurige en saaie jeugd aan zijn volwassen leven begint en er naar hunkert om de wereld te verkennen. Zijzelf, verzadigd van het vrijblijvende experimenteren in het leven en de danskunst, is op zoek naar rust en stabiliteit. Zij wordt verliefd op de jongere Christopher, maar ontdekt gaandeweg dat zij hem moet loslaten.

Nacht van de kodiakbeer
In ‘Nacht van de kodiakbeer’ staat de enerverende vriendschap van twee vrouwen centraal. Adriënne is wat kleurloos en onzeker, maar wil zich ontwikkelen tot scenarioschrijfster. Zij ontmoet Janine, een hartelijke filmregisseuse met een uitbundige leefstijl. Aanvankelijke steun en vertrouwen maken langzaam plaats voor irritatie en ambitie. Uiteindelijk, gedurende een nacht op het strand, vindt er een confrontatie plaats.

Par-Douce
Het leven van Adriënne verloopt weinig bevredigend. Ze beseft dat ze het roer moet omgooien, maar het lukt haar niet om duidelijk een richting te kiezen die haar voldoening schenken kan. Wanneer haar werkomstandigheden in Par-Douce veranderen, neemt haar onvrede toe, wat leidt tot botsingen met haar omgeving. Door een aanvaring met Christopher leert ze om over de schaduw van het verleden heen te stappen en zich weer te openen, zodat haar leven een nieuwe wending nemen kan.

Zand – Drieluik is een verhalenbundel met daarin drie mooie verhalen. Ze zijn prima los van elkaar te lezen, maar toch is er in alle drie een rode draad te vinden. Een daarvan is zand, wat op bijzonder wijze in elk verhaal een rol speelt. Verder speelt in elk verhaal een vrouw de hoofdrol. Soms sterk en onafhankelijk, maar ook zoekend naar bevestiging op verschillende vlakken.

De prettige schrijfstijl zorgt ervoor dat je je verdiept in het verhaal en meeleeft met de vrouwen die, ieder op hun eigen manier, zichzelf tegen komen. En anderen, want elk verhaal is uiteindelijk een confrontatie voor de vrouwen. Met zichzelf, maar ook met de mensen en de wereld om hun heen. Onderwerpen als vriendschap en liefde komen voorbij, maar ook macht en onvrede.

Een fijne verhalenbundel, of je nu lekker in de zon zit, in je bed ligt of opgekruld in een luie stoel; de drie verhalen uit Zand laten je meeleven en wegdromen bij de belevenissen van deze bijzondere vrouwen en hun net zo bijzondere, creatieve beroepen.

Uitgeverij: Pamac
ISBN: 9789490385934
Prijs: € 17,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.