Het Fabeldieren park 2 – De verdachte Draak – Tui T. & Kari Sutherland

Gepubliceerd op

Het Fabeldieren park zit nog steeds in de problemen. Lizzy, de gans met de gouden eieren, lijkt te zijn vermoord. Het agentschap dat de Fabeldieren beschermt geeft één van de draken, Krasser, de schuld, maar zelf zweert hij dat dat onterecht is. Jonas en Evi geloven hem en besluiten op onderzoek uit te gaan. Niet alleen om zijn onschuld te bewijzen, maar ook om te voorkomen dat het Fabeldieren park moet sluiten.

Jonas wist door middel van een griffioenwelp, die zich onder zijn bed had verstopt, over het bestaan van de Fabeldierenpark, wat hij echt geweldig vond. Maar dit keer was er iets ergs gebeurd, Evi en Jonas hadden een witte bebloede veer in het park op het natte gras gevonden. Er was een moord gepleegd. In Lizzy’s nest zaten zelfs bloedspetters, maar nergens was de gans zelf te bekennen. Jonas moest nog steeds een boel verwerken, niet alleen de moord op de gans maar ook de Yeti, die in een golfkarretje kwam aanrijden. Dat bleef nog steeds een vreemde gewaarwording. Zo ook de knuffelende mammoet genaamd Kapitein Krulkont die nu met Evi stond te knuffelen. De angst dat het Fabeldieren park moest sluiten, nam door de moord sterk toe. Iets wat Jonas echt niet hoopte. Alleen al dat hij de griffioenwelpen kon horen praten was al zoiets bijzonderlijk, dat dit echt voorbestemd moest zijn. Ook in de zoektocht naar zijn moeder, zou het Fabeldierenpark zeker een super belangrijke rol spelen. Door het verdwijnen van Lizzy hadden ze nu ook een financiële strop, haar gouden eieren hielden namelijk het park draaiende, zeker met het bijzondere eten voor de Fabeldieren. Als ze merken dat bij Roc, een gigantische roofvogel, in het hok zelf een deur op een kier stond en er klauwensporen zichtbaar waren, worden in eerste instantie de welpen verdacht. Maar Jonas gelooft dat niet. De ABFAD agenten (Agentschap ter bescherming van Fabeldieren) verdenken ook een Mapinguari en een Taniwha, maar de Mapinguari die ze hadden was een vegetariër en een Taniwha hadden ze niet. Maar wat toch wel het meest vreemde was, was dat alle beveiligingsbeelden in sneeuw waren veranderd, dat kon geen toeval zijn. Ze hadden het zelfs aan Nero de Feniks gevraagd, maar die ging steeds in rook op van al het gestress, dus dat zou nog wel even duren voordat ze het hem konden vragen. Ze besloten om de meest gevaarlijke dieren van het park te gaan onderzoeken of zij er iets mee te maken hadden, beginnend bij de draken. Jonas stond te springen van opwinding, maar niet nadat hij een brandwerend pak aan moest. Dit zag er toch niet uit. Jonas kwam er achter dat de draken hun indringersalarm bleek te zijn. En in de “tijd van duisternis”, zoals draak Krasser zijn bewaaktijd noemde, moest hij alles in de gaten houden. Draak Klauwdius zei dat ze beter draak Firabella nu over konden slaan, die vond het echt niet fijn als ze wakker moest worden gemaakt, dan werd ze heel erg boos. Maar Blauw was toch gaan kijken en na een rookpluim gezien te hebben, vermelde Blauw dat de ketting goed vast zat. Draak Krasser maakte helaas zijn geheim, wat ze de vorige keer konden voorkomen, zichtbaar, nou ja onzichtbaar. Krasser kon zich namelijk onzichtbaar maken. Maar als een van de ABFAD agenten iets wil testen, doen ze een schokkende ontdekking…

“De verdachte draak” is het tweede deel in de trilogie van Het fabeldierenpark van Tui T. & Kari Sutherland. Na het spannende avontuur met de griffioenwelpen, is er nu echt iets verschrikkelijks gebeurd in het Fabeldierenpark. Niet alleen wordt een Draak beschuldigd, er dreigt ook een sluiting van het Fabeldierenpark. Om beide te redden duik je in een super spannend en echt avontuurlijk zoektocht die Evi, Jonas en Blauw, naast het onderzoek van de ABFAD agenten, op touw hebben gezet. Daarin mag natuurlijk niemand iets te weten komen, over de bijzondere wezens die in het park wonen. Je komt bekende Fabeldieren van het eerste deel tegen, maar er verschijnen ook weer nieuwe wonderlijke Fabeldieren bij hun zoektocht. En sommige hebben echt een geweldige humor. Het drietal komt ook echt hele rare feiten in hun zoektocht tegen, wat je aanzet om met ze mee te denken. Achterin staat weer een super mooie en gedetailleerd overzicht voor speurders in training. Met echt schitterende pentekeningen en een korte beschrijving over alle fabeldieren specifiek. Grappige is dat als je het verhaal gelezen hebt, je ineens alle dieren op de cover ziet, die in het verhaal voorkomen. Hopelijk komt het slotdeel snel uit, want het begint steeds spannender te worden.

Uitgeverij: De Fontein Jeugd
ISBN: 9789026149962
Aantal pagina’s: 286
Prijs: € 16,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.