De Samensmelting – Het verhaal van Dirk & Dennie – Lize Korpershoek

Gepubliceerd op

“Dit boek gaat over mij: Dirk. Ik ben – al zeg ik het zelf – een geweldige kat (en anders spreken mijn mooie ogen, fantastische karakter en twee schattige kleine flapoortjes wel voor me). De eerste drie pagina’s zijn mijn favoriet. Want dan is die stomme nieuwe kat Dennie er nog niet. Hoe Lize het in haar hoofd haalde om ons perfecte leventje overhoop te halen? GEEN IDEE!!! Lize doet er alles aan om ons “samen te smelten” en vrienden te laten worden. Maar die meid kijkt te veel Expeditie Robinson want of dat lukt… nou, mij lijkt het sterk. Ik hou helemaal niet van verandering. We hadden het toch gewoon goed zo?!”

Het verhaal begint met een blad uit het vriendenboekje van Dirk. Zo zie je in één opslag alle belangrijke elementen, die er voor Dirk toe doen. Je voelt gelijk dat Dirk een heerlijk kattenleven heeft bij Lize, zodra het geweldige verhaal “de Samensmelting” begint. Zo ziet je ook dat Lize eigenlijk best wel verslaafd is aan Expeditie Robinson. Maar als Dennie ten tonele verschijnt, komt de opstandige jaloerse identiteit van Dirk naar boven, wat vreemd genoeg in zijn staart zit. En het is aan Lize om hun samenzijn/omgang zo goed mogelijk te regelen. Lize heeft daarvoor de perfecte hulpmiddelen uit Expeditie Robinson gebruikt, wat natuurlijk heel logisch is. En eigenlijk is het een hele mooie hulplijn, die volgens mij niet alleen voor katten zou kunnen gelden, maar ook voor alle andere wezens op deze planeet, om bij aangrijpende veranderingen hulp te bieden.

Dit mooie, grote en kleurrijke boek, staat echt vol met schitterde illustraties en het leert je niet alleen hoe je om moet gaan met veranderingen, maar ook hoe je kunt samenwerken en hoe je iets moois kan delen. Het staat vol met geweldige details in hoe een kat denkt en zo ook de denkwijze van de eventuele levende snacks van Dirk. Wat natuurlijk met de meest hilarische humor wordt weergegeven. Dit boek is echt geschikt voor alle leeftijden, zowel jong als oud. Het is een super leuk verhaal met ook nog eens een mooie levensles.

Lie Korpershoek is illustrator en videomaker. Op Instagram staan de bloedstollende stories over “De Samensmelting” van Dirk en Dennie en over stiekeme muizen in haar keuken. Met “De Samensmelting” heeft Lize de Best Social Award voor Beste Instagrammer gewonnen. Wil je meer weten over Dirk, Dennie en Lize, dan staat hieronder het linkje van Instagram. (https://www.instagram.com/dirkendennie/?hl=%20nl   @dirkendennie)

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum
ISBN: 9789000371655
Aantal pagina’s: 56
Prijs: € 14,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.