Maxi van Fluks (2) – De vermiste fee – Anna Ruhe

Gepubliceerd op

Hallo, ik heet Paula. Wist je dat het supertof is om je eigen wensfee te hebben? Zo eentje die goede daden voor je doet… Die van mij, Maxi van Fluks, moet alleen nog wel een beetje oefenen, hoor. Maar we beleven heerlijk spannende onderstebovendagen samen! Ik zal je wat vertellen over ons avontuur toen ze dat kleine antieke zeilschip met die vreemde kist aan boord ontdekte in de winkel van mijn vader. Maxi was superenthousiast! Maar wat er daarna gebeurde… pfff, daar moet ik nog van bijkomen. Ik moest zelfs die strenge opperfeeën er nog bij vragen. Nou, dat was wat! Maar gelukkig kunnen mijn kleine fee en ik wel tegen een stootje!

Paula Goedhart heeft iets wat niemand heeft, een minifeetje en ze heet “Maxi van Fluks”. Alleen was er één probleem. Maxi vervult niet zomaar je wens. Nee, die moest ze raden en daar is ze niet zo goed in. Vandaag kreeg Paula een poppenhuis op haar kamer, een perfect huis voor Maxi. Het was compleet ingericht. Haar vader heeft namelijk een “rommelwinkel”, een winkel wat vol staat met antieke of tweedehandse spullen. Maxi had hiervoor meer dan twee jaar in een groene fles geleefd. De drie opperfeeën hadden Maxi huisarrest ehm flesarrest gegeven, doordat ze zich niet aan de feeënregels had gehouden. En Paula had haar bevrijd. Om weer een normale wensfee te worden moest ze wel goede daden verrichten. En de fles was een soort van barometer voor de goede daden, kleurde hij roze dan zou Maxi weer een wensfee zijn. Maar de fles verkleurde niet echt. En al helemaal niet bij haar laatste wens voor Paula: “kamer opruimen”. Zelfs Baron Snorhaar klaagde, wat Maxi stom vond. Naast Paula kon hun Perzische kat “Baron Snorhaar” Maxi dus ook zien. Maxi had een modelschip in de winkel van haar vader ontdekt en die wilde ze eigenlijk ook wel graag bij Paula op de kamer hebben. Al was er wel iets raars met dat schip. Maxi kreeg een heimweegevoel naar de feeën wereld als ze op dat schip was. En wat helemaal raar was, dat als ze in de buurt bij de kist in het scheepsruim kwam, haar toverstaf begon te trillen. Julia, Paula’s beste vriendin, zou dit weekend blijven slapen en zij had toestemming van de opperfeeën gehad om ook Maxi te kunnen zien. Zodra Maxi aan Julia het verhaal van het modelschip en het kistje vertelt, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Maxi zei ook dat ze alles had geprobeerd om het kistje open te krijgen, maar niets lukte. Julia wilde haar daarbij helpen, dus liepen ze met zijn drietjes naar het modelschip. Maar helaas ook zij konden Maxi niet helpen. Het kistje lag op een plek waar zij met hun handen niet bij konden komen. De volgende dag na school kan Paula Maxi nergens vinden, zelfs na het eten is ze nog steeds niet tevoorschijn gekomen. Paula begon zich ongerust te maken. De paniek slaat toe als ze in de winkel het modelschip niet meer ziet hangen. Haar vader had het modelschip verkocht…

“De vermiste fee” is het tweede deel van de serie Maxi van Fluks van Anna Ruhe. Dit echt geweldige feeënverhaal staat vol met schitterende illustraties van Max Meinzold, die naast het verhaal van Anna Ruhe echt magisch op elkaar aansluiten. Maxi, een balpengroot feetje, is echt hilarisch, al is luisteren niet echt haar ding. Ze denkt ook niet echt super goed na, bij de wensen die ze uitvoert, waardoor ze soms voor vervelende verrassingen komen te staan. De letters zijn lekker groot en het taalgebruik is eenvoudig maar zeker fantasierijk. Want zeg nou zelf, ieder kind zou toch wel een eigen feetje willen hebben. Met de schitterende cover en de magische illustraties heeft dit boek een grote aantrekkingskracht (niet alleen voor kinderen). Het is een erg grappig en avontuurlijk verhaal, wat zeker geschikt is voor de jonge (Fantasy) lezers om zelf te lezen, maar ook om uit voor te lezen. Bijvoorbeeld door je (groot)ouders, of je kunt het aan je juf of meester in de klas vragen. Het derde boek met avonturen van Maxi en Paula verschijnt in het najaar van 2022.

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000379934
Aantal pagina’s: 110
Leeftijd: 7 – 9 jaar
Prijs: € 14,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.