Monsterdokter (3) Het Magische Slijmmedicijn – John Kelly

Gepubliceerd op

Op zoek naar het allerbeste monstermedicijn OOIT?
MIRACOL helpt om van die irritante tentakelpijn af te komen, geneest vampiers die te lang in de zon hebben gelegen van hun verbrandingen en doet de galstenen van zelfs de grootste monstermopperkont verdwijnen. MIRACOL is dé oplossing voor bijna elke monsteraandoening!

Zal de monsterdokter er op tijd achter komen dat dit misschien wel té goed klinkt om waar te zijn?
Een superslijmerig monsteravontuur dat je van de bank zal doen rollen van het lachen!

Appie was een puist bij een reus genaamd “Ukke Puk” aan het bekijken. Hij stond op een trap die angstig hoog was. Met een walkie talkie besprak hij de toestand samen met de monsterdokter. Op het moment dat Appie zich nog steeds afvraagt, waarom hij de ladder was opgegaan, stelt de dokter hem allerlei vragen. Gelukkig had hij de “almanak van monsterkwalen” gelezen, dus hij wist over welke termen de dokter het had. Een verdrilling gaf aan hoe rubberachtig iets is. Als Appie zoals de dokter hem had gevraagd een proefmonster wil nemen, zit hij niet veel later in zijn geheel onder de groene smurrie. Waarbij sommige stukken verdacht veel leken op de harde stukjes in de koekjes van Dolores. Maar goed het was voor nu weer opgelost. Met behulp van TimTim, de vleermuisnavigatie keren ze met Constance de ambulance weer terug naar dimensie 3.14 van de interdimensionale ruimte. Alleen is Constance totaal van slag als er een andere auto op haar plek voor de praktijk staat. Appie ontmoette Mevrouw Diagnosa in hun praktijk. Zij is artsenbezoeker van geneesmiddelenfabrikant Mon-Med. Ze hield een flesje “Miracol” voor zich en dit wondermiddel zou meer dan driehonderd van de meest voorkomende aandoeningen bij monsterziektes kunnen genezen. Appie vertrouwde het niet, hoe kon één middel alles genezen? Maar Dolores wierp zich ongevraagd als proefkonijn op en gooide het flesje in zijn geheel achterover. Het gezoem uit het linkerneusgat en de oorrook hoorde erbij, maar Appie ging toch voor de zekerheid ergens achter zitten, voor het geval dat Dolores toch zou ontploffen. En als laatste fase zouden de ogen gaan draaien. Dolores was vreemd genoeg heel erg blij en de monsterdokter vond het een geweldige presentatie. Maar Appie geloofde het nog steeds niet. Iedereen in de wachtkamer kreeg een doosje met het wondermiddel en niemand trok zich aan van de vele bijwerkingen. Appie ging maar naar de moeras-welnessruimte om de puistresten van Ukke Puk af te spoelen. Totdat hij het harde gebons op de voordeur hoorde, er stond een hele grote menigte boze patiënten voor de deur. Er zaten dus wel degelijk bijwerkingen bij het nieuwe wondermiddel “Miracol” en die waren niet zoals ze hadden verwacht…

“Het Magische Slijmmedicijn” is het derde deel van de Monsterdokter serie van John Kelly. Het is echt een hilarische verhaal, wat vol staat met geweldige illustraties en waarbij de tekst uit verschillende lettertypes bestaat om zo meer aandacht op bepaalde woorden te vestigen. Achterin staat een woordenlijst op alfabetische volgorde, waarin de Monsterdokter je extra uitleg geeft. Appie is als mens de enige in de wereld van de Monsters en hij gaat zich er steeds ietsjes meer thuis voelen. Hij begint zelfs de monsters een soort van te begrijpen. De verschillende boeken die hij als een soort van huiswerk krijgt om te lezen, helpen hem om een betere assistent te worden voor de Monsterdokter. Zo spreekt hij inmiddels al Ambulands, wat in dit deel aardig goed uitkomt. Naast de bekende monster zijn er nu ook de BM’ers zoals Gorgonzilla, waar de dokter echt heel veel bewondering voor heeft. Maar de meeste tijd hebben ze wel hun handen vol aan het nieuwe medicijn MIRACOL, waar Appie gelijk al vanaf het begin zijn twijfels bij had. En als extra staat na de woordenlijst ook nog een voorproefje van het volgende avontuur van Appie en de dokter: “Gemeen Spel”.

Uitgeverij: Overamstel / Moon
ISBN: 9789048863105
Aantal pagina’s: 192
Prijs: € 16,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.