Op de Grens – Ilona Andrews

Gepubliceerd op

9200000051833551

Rose woont met haar broertjes George en Jack in de Grens, de dunne reep land die de scheidslijn vormt tussen onze Broze wereld, waarin magie niet bestaat, en het Zonderling, het spiegelbeeld van onze wereld waarin magie juist alles bepaalt. Ze reist net als de meeste van haar buren elke dag naar haar werk in het Broze – zwart betaald, natuurlijk, want als Grenzer heeft ze wel magie maar geen papieren.

Dan worden Rose en de andere Grenzers geconfronteerd met naar magie hongerende monsters die vanuit het Zonderling komen. En alsof die dodelijke dreiging niet genoeg is om Rose bezig te houden, vindt ze ook nog de belachelijk arrogante graaf Declan Camarine, edele uit het Zonderling, voor haar huis. Hij beweert haar – en haar magie – voor zich te willen winnen, net als al die andere aristocratische neanderthalers die ze eerder de deur gewezen heeft. Maar al snel blijkt dat Declans aanwezigheid niet helemaal toevallig samenvalt met de monsterlijke invasie…

Twee dimensies die naast elkaar bestonden, als spiegelbeelden van elkaar. Aan de ene kant lag het Zonderling, waar een zee van magie was. Aan de andere kant het Broze waar geen enkele magie te vinden was. En op de plek waar de dimensies elkaar raakten, lag een smalle reep land die bij allebei de werelden hoorde: de Grens. Daar woont Rose Drayton met haar broertjes Jack en Georgie. Jack kan zich veranderen naar een kat en Georgie kan dode schepsel weer soort van levendig maken.

De moeder van Rose was overleden en haar vader besloot vier jaar geleden om op jacht te gaan naar een schat. Hierdoor heeft Rose de taak op zich genomen om haar broertjes te verzorgen, met hulp van haar oma. Om geld te verdienen werkt ze bij een schoonmaakbedrijf Clean-n-Bright in de Broze, waar ze maar een karig loontje verdient.

In de Broze leert ze per toeval William kennen, die haar gelijk mee uit vraagt. Rose heeft haar twijfels hierbij, ze kent hem geen eens. En eenmaal thuis op de grens, staat ze oog in oog met een blauwbloed, graaf van Camarine, heer van Longshire, Declan Riel Martel. Rose wordt moe van alle mannen die wel een kind van haar willen en verzoekt hem doch vriendelijk zich te verwijderen van haar erf. Maar Declan is eigenwijs en doet haar een voorstel, drie uitdagingen moest ze hem geven. Slaagt hij moest ze met hem mee en was ze zijn bezit, slaagt hij niet zou hij weer weggaan. Jack en Georgie vinden Declan geweldig met zijn zwaarden en stoere uitstraling. Ze moest wel op zijn voorstel ingaan, want alleen kon ze niet tegen hem op.

Als er steeds meer hellehonden op de grens verschijnen, begint Rose onrustig te worden, zeker als haar broertjes worden aangevallen. De blauwbloed heeft ze gelukkig kunnen redden en Rose vond dat ook super, maar toch, nu stond ze bij hem in de schuld. Plus de jongens hadden de afweerstenen verplaats en hem toegelaten in hun huis, iets waar Rose dus echt niet blij mee was. Wie heeft toch die hellehonden gecreëerd en waarom komen ze alleen op magie af?

Wat een ongelofelijk goed boek is dit, alles zit erin spanning, magie, romantiek, sarcasme, humor, verdriet en natuurlijk familie. De cover sprak mij al aan zonder dat ik het verhaal had gelezen, en nu ik het gelezen heb, spreekt het nog meer. De schrijfster maakt van alles zo´n mooi levendig en fantasierijk beeld, dat je je afvraagt wanneer komt de film. Bedoel je hebt de edele uit het Zonderling, graaf Declan Camarine, de mysterieuze en o zo aardige William uit de Broze de magie-loze wereld en zoals zij zich zelf noemt, het vuilnisbakkie de Grenzer Rose, nou dat moet genoeg zeggen toch? Oftewel onwijs goed Urban Fantasy boek, dat je gewoon moet gaan lezen.

Deel 2 “Tussen twee vuren” komt in september uit.

Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
ISBN: 978 902 613 989 5
Aantal pagina’s: 357
Prijs: € 16,99

[bol_product_links block_id=”bol_57440b91b459a_selected-products” products=”9200000051833551,9200000055165805″ name=”Op de Grens – Ilona Andrews” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.