Magisterium reeks deel 2 – De koperen vuist – Cassandra Clare en Holly Black

Gepubliceerd op

9789048834730_160

Calls beste vriend is een wolf, Brutus genaamd. Zijn vader vermoedt dat Brutus kwade bedoelingen heeft. Wanneer Call ontdekt dat zijn vader hen probeert te vernietigen, vlucht hij naar het Magisterium. Maar daar is het leven niet gemakkelijker als blijkt dat De Alkahest – een koperen handschoen die tovenaars van hun magie scheidt – is gestolen. In hun zoektocht naar de dader, trekken Call en zijn vrienden de aandacht van gevaarlijke vijanden.

Callum heeft zijn eerste jaar, het ijzerjaar, goed afgesloten en is nu voor de vakantie weer thuis bij zijn vader maar zo geweldig is dat niet. Zijn vader is nog altijd ontzet dat Callum tot het Magisterium werd toegelaten, over het feit dat Callum het er naar zijn zin heeft en tot overmaat van ramp nog die vreselijke chaoswolf mee heeft ook. Callum heeft andere zorgen waar hij nog niemand over verteld heeft, namelijk dat Meester Joseph hem heeft verteld dat er niet een duister mysterieus figuur bestaat die de vijand des doods is maar Callum zèlf de ‘vijand des doods’ is, dat Constatine Madden zijn ziel in Callum zijn lichaam heeft over gestopt toen Callum overleed en dus de ziel van de ‘vijand des doods’ in Callum zit. Er is meer aan de hand dan alleen een gespannen sfeer, Callum zijn vader is met heel andere dingen bezig en die dingen zijn een groot gevaar voor Call. Wanneer Call met zijn vader uit is geweest en ze weer thuis komen is Brutus verdwenen, nergens meer te vinden. Totdat Call hem op een plek en een manier vind die ervoor zorgt dat hij van zijn vader weg vlucht. De vrienden Call, Tamara en Aaron gaan op zoek naar een belangrijk artefact dat ‘de koperen vuist’ word genoemd en niet in verkeerde handen mag vallen wil iedereen dit overleven, maar het is absoluut geen missie zonder gevaar en de meesters van het Magisterium zijn ook niet erg gecharmeerd van het feit dat de kinderen er op eigen houtje vandoor zijn gegaan. De vrienden gaan door met gevaar voor eigen leven en Call zijn geheim maakt het er niet makkelijker op. Niet alleen de vrienden gaan de strijd aan maar ook Brutus gaat weer mee, en dat geeft soms net die even extra lach in het verhaal.

Helaas klopt de achterflap tekst niet helemaal, Call zijn wolf noemt hij Brutus, nergens wordt verteld dat zijn echte naam Havoc zou zijn. Dat is erg verwarrend en vind ik erg jammer, want als je iets op de achterflap tekst leest ga je er toch naar ‘op zoek’ in het verhaal omdat je wilt weten hoe die verandering tot stand is gekomen. Verder doet dit kleine dingetje gelukkig geen afbreuk aan het verhaal zelf want dit deel is echt super spannend, je wilt het in één adem uitlezen omdat er zoveel gebeurd en alles zo spannend en magisch is. Ook de cover en de kleuren zijn weer prachtig. De kleur is perfect gekozen als je kijkt naar de titel, koperkleur all around, écht heel mooi. Een waardig opvolger van deel 1 ‘de ijzerproef’.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048834730
Pagina’s: 292
Prijs: € 17,50

[bol_product_links block_id=”bol_57440c952cb03_selected-products” products=”9200000057111576″ name=”De koperen vuist – Cassandra Clare en Holly Black” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.