Tussen de Beesten & Wilde Rozen – Ashley Poston

Gepubliceerd op

Cerys, de dochter van de koninklijke tuinman, woont al heel haar leven in het koninkrijk Aloriya. Er is geen ziekte of honger en er heerst al jaren vrede. Dit heeft het volk te danken aan de eerste koning, die een overeenkomst sloot met de Vrouwe Wildernis, die over het aangrenzende bos van het koninkrijk regeerde. Maar terwijl Aloriya opbloeide, werd het bos donker, vervloekt en verboden. Cerys weet dit maar al te goed: ze wist ternauwernood te ontsnappen terwijl haar vrienden en haar moeder de dood vonden in het bos. Sinds die dag draagt Cerys een klein beetje van de vloek in haar bloed, een herinnering aan de dag dat ze alles verloor. Wanneer gevaarlijke boswezens het koninkrijk binnendringen, moet Cerys noodgedwongen vluchten met als enige metgezellen een irritante kleine vos, een vreemde en reusachtige beer en de magie in haar bloed. Het is haar om de legendarische Vrouwe Wildernis te vinden en haar dorp te redden. Maar het bos is gevaarlijker dan ze ooit gedacht had en als de geheimen uit het verleden worden onthuld, moet Cerys alles op alles zetten om te overleven.

Het Wildwoud had de aanval al ingezet, op de dag dat de koning overleed. Ze hadden het kunnen opmerken aan de orchidee die zwarte plekjes kreeg. Alleen de Koninklijke familie had magie in hun bloed, maar Cerys had na het bezoek in het Wildwoud ook iets, dat kon hele bossen laten groeien. Haar vader had een bloemenzaak en in de tuinen achter het huis kweekte ze de bloemen die ze verkochten. Er stonden ook bloemen in, die haar moeder had gezaaid uit het Wildwoud. Alleen die verkochten ze niet, ze konden immers vervloekt zijn. Toen Cerys een keer een vos uit een jagersklem had gered, bleef hij altijd bij haar in de buurt, hoe ze hem ook probeerde weg te jagen. Op aanraden van haar vader had ze hem de naam “Vos” gegeven. Vandaag zou prinses Anwen gekroond worden tot koningin. Maar Anwen had besloten om vermomd bij Cerys croissantjes te gaan eten. Ze vroeg zich zoveel af, zou ze wel een goede vorst zijn? Zou de kroon haar accepteren? Cerys sprak haar toe en zei dat wat er ook zou gebeuren, ze zal er altijd voor haar zijn. Op het moment dat Anwen aan Cerys vraagt of zij en haar vader bij de kroning komen, ziet Cerys weer het bos en die bewuste dag voor ogen. Cerys, Anwen en haar broer Lorne gingen al van kleins af aan met elkaar om. Cerys had die bewuste dag een schaduw gezien aan de rand van het Wildwoud. Hoewel prins Lorne het angstig tegen zijn vader wilde zeggen, liep hij toch zo het bos in, toen hij iemand hoorde huilen. Lijfwacht Seren liep hem achterna en zei dat hij terug moest komen. Als Lorne uit het oog verdwijnt, besluiten ook Cerys en Anwen hen achterna te gaan. Cerys voelde dat er iets in de buurt was en niet veel later staat ineens haar moeder voor haar. Ze vertelt hen hoe ze uit het bos moet komen, als Anwen haar zegt dat ze Lorne kwijt zijn. Niet alleen Cerys’s moeder gaat Lorne achterna zo ook Seren hun lijfwacht, het was immers zijn taak hem te beschermen. Cerys wil haar moeder niet achterlaten en besluit ook om te keren. Ze ziet hoe een oude Seren vasthoudt en ze voelt de zwarte zaadjes al in haar nek prikken. Als de oude haar wilt aanvallen, staat haar moeder ineens tussen beide en zegt dat Cerys moet rennen. Cerys rent uiteindelijk toch het bos uit. Dan ziet ze koning Merrick met zijn gloeiende kroon en legt hem uit wat er gebeurd was. De magie verdwijnt, het was te laat, ze leefde niet meer. Zodra de zaden van de Woudvloek waren neergedaald was er geen weg meer terug. Maar hoe kon het dat Cerys leefde…

Met een echt schitterende magische cover heeft dit boek al een enorme aantrekkingskracht, zonder dat je weet waar het verhaal over gaat. Het is dan ook een uniek verhaal. Het begint met een sprookjesachtig leven van een hoveniersdochter, daarbij is van generatie op generatie het verhaal verteld dat de kroon van hun koninkrijk hen alle tegen de vloek beschermd. Totdat het verhaal ineens een plotselinge wending neemt en het hele koninkrijk een verschrikkelijk lot staat te wachten. Niet alleen speelt het geheim van het Wildwoud, waar niemand iets vanaf weet een belangrijke rol, ook de vloek die in Cerys bloed zit, heeft daar invloed op. Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven: Cerys en Vos. Daarbij krijg je van twee kanten het verhaal, hoe zij de chaos en het redden van het koninkrijk beleven. Bij de bijzondere vriendschappen die Cerys maakt tijdens het redden van het koninkrijk, leert Ashley Poston dat keuzes heel veel invloed kunnen hebben en daadwerkelijk een verandering in iemands leefwijze kunnen geven. Ashley Poston heeft echt een meesterlijk verhaal geschreven, waarin zoveel elementen zitten: avontuur, spanning, liefde en ook heel veel magie. Na het dankwoord schrijft Ashley Poston nog twee kleine vervolgstukken, die je zeker moet lezen en waarvan je haast hoopt dat er een vervolg komt.

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum / Van Goor
ISBN: 9789000375271
Aantal pagina’s: 304
Prijs: € 20,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.