Vloeken uit het Verleden 2 – Helderwitte Macht van Cassandra Clare & Wesley Chu

Gepubliceerd op

Het leven van Magnus Bane en Alec Lightwood loopt op rolletjes. Ze wonen samen in een fantastische loft, hun heksenmeesterzoontje Max leert langzaam lopen, en op de straten van New York is het rustig en veilig – zo rustig en veilig als New York kan zijn, in ieder geval. Tot op een nacht twee oude kennissen hun appartement binnendringen en het machtige Witte Boek stelen. Magnus en Alec moeten noodgedwongen alles laten vallen om het terug te krijgen. Ze volgen de dieven naar Shanghai, schakelen hulptroepen in, en moeten een babysitter regelen. Ook heeft iemand Magnus neergestoken met een vreemd magisch wapen, en de wond gloeit, dus daar moeten ze zich óók nog druk om maken. Gelukkig bestaan hun hulptroepen uit Clary, Jace, Isabelle en kersverse schaduwjager Simon. In Shanghai ontdekken ze namelijk dat een nog véél gevaarlijkere dreiging hen opwacht. Magnus’ magie is op hol geslagen, en als ze de demonen die de stad overspoelen niet kunnen tegenhouden, zullen ze hen tot de bron moeten volgen – het levensechte rijk van de doden. Lukt het ze om de wereld te redden voordat Max Alecs moeder tot waanzin drijft?

Bij het porren in de magische afweerbezweringen, dacht Magnus maar één ding, INBREKER! Het bleek Alec te zijn, voor de zoveelste keer was hij tijdens een gevecht zijn sleutels kwijtgeraakt. Magnus hoorde een schreeuw, die afkomstig was van Shinyun Jung, een heksenmeesteres. Hij zei lichtelijk geïrriteerd tegen haar vanwege de slechte timing, dat ze ook had kunnen bellen. Bij het verschijnen van de tweede persoon slaat Magnus een kreet. Voor hem stond Ragnor met Max op zijn arm. Ze werkte samen en wilde het “Witte Boek” hebben. Bij Magnus gingen alle alarmbellen af, toen hij Max zag. Shinyun stak Magnus met een demonische stok genaamd “Svefnthorn”. Hij voelde geen pijn, eerder een soort van loomheid. Net op het moment als ze willen vertrekken door een poort, schiet Alec twee pijlen af. Alec wist niet beter dat Ragnor was overleden. Magnus vertelde Alec over de mythologische stok “Svefnthorn” en liet daarbij de barst op zijn borst zien, waar rode vlammen uitkwamen. Alec belde gelijk Catarina. Ze mochten niets doen en ze kwam gelijk. Ondertussen zocht Alec bewust met het stukje stof van Ragnors mantel zijn locatie op. Hij zat ver weg in het westen, in Shanghai. Volgens Catarina zag de wond er niet best uit en ze stond erop dat ze eerst in de boeken moesten duiken, voordat ze halsoverkop zouden vertrekken. Inmiddels was ook de versterking die mee zou gaan naar Shanghai aanwezig. Als Clary alleen met Magnus in de kamer staat, vertelt ze hem over haar rare droom die ze over hem had gehad. Magnus had ook zo’n soortgelijke droom gehad. Zou het een visioen zijn geweest? Alecs moeder zou op Max passen, vandaar dat ze met volle bepakking naar het instituut gingen. Ze hadden besloten dat de kloof voorlopig nog niets mocht weten over Ragnor, dat hielden liever nog even geheim. Bij het openen van een poort door Magnus naar Shanghai begon het al verkeerd, de poort was niet juist en het krioelde van elytradedemonen (demonische keverschepels). Zou de demonische steek met de “Svefnthorn”, toch zijn invloed op Magnus hebben? Dit keer ging de reis naar Shanghai waar voor Magnus, Alec en hun versterking (alias schaduwjagersbende) een zware zoektocht stond te wachten. Wat waren Shinyun en Ragnor van plan en wat had de steek met de “Svefnthorn” daarmee te maken?…

“Helderwitte Macht” is het tweede deel uit de serie Vloeken uit het Verleden van Cassandra Clare & Wesley Chu. Door de heerlijke schrijfstijl, stap je zo weer het verhaal/ leven van Magnus en Alec binnen. En dit keer begint het niet rustig, er is gelijk actie, spanning en sensatie. Het is grappig om te lezen dat ook bij een schaduwjager en een heksenmeester, een gezin een andere kijk op het leven geeft. Ineens is er de zorg voor een kind aanwezig. Wat ook zeker heel erg mooi blijft, is dat Cassandra en Wesley de diversiteit in relaties bij hun personages ook in de fantasie wereld neerzet. Bedoel er is toch geen mooier koppel dan Magnus en Alec, die zijn echt werkelijk voor elkaar gemaakt. Je blikt de nodige keren terug in het verleden van Magnus, om extra uitleg en kracht bij het verhaal te zetten. In deze super spannende strijd zit ook heel veel onzekerheid, waarbij oude bekenden maar ook nieuwe personages meespelen. Met hun geweldige humor, hun onvoorwaardelijke liefde en hun strijdvaardige gevechten, voel je dat de band die ze met elkaar hebben zo hecht is. Wederom is het Cassandra en Wesley weer gelukt om een meesterlijk tweede deel te schrijven, die je doet smachten naar meer.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048851096
Aantal pagina’s: 384
Prijs: € 23,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.