Wicked-trilogie – 1 Wicked van Jennifer L. Armentrout

Gepubliceerd op

De tweeëntwintigjarige Ivy Morgan is geen normale tweeëntwintigjarige. Ze werkt voor de Orde, die jagen op de Faes en als doel hebben om de mensheid te beschermen. Als Ivy wordt overgeplaatst naar New Orleans, ontmoet ze daar Ren. Hij behoort tot de Elite, een geheime groep binnen de Orde die op ancients jaagt, een nog iets machtiger soort Fae. Ivy probeert Ren op afstand te houden, omdat ze al zoveel heeft verloren in haar leven en geen hechte relaties aan durft te gaan. Maar als de situatie steeds gevaarlijker wordt en ze ontdekken dat er een verrader is binnen de Orde, kunnen Ren en Ivy alleen nog elkaar vertrouwen.

De Faes die oorspronkelijk uit de Anderwereld kwamen, hadden zich inmiddels ook in onze sterfelijke wereld gevestigd. Ivy en Valerie zaten bij de Orde en zij hadden de taak om de mensheid te beschermen tegen de Faes. Dit kon op twee manier of terug naar de Anderwereld of door ze te doden. De mensheid had geen weet van de Faes, alleen diegene die bezweringen over zich hadden gekregen, konden de Faes zien en waren immuun voor hun bekoring. Een Fae had namelijk het vermogen om een persoon naar hun hand te zetten. En om hun verouderingsproces te vertragen, voedde ze zich met mensen. Deden ze dat niet, zouden ze net als ons oud worden en sterven.

Ivy zat op het terras te studeren toen Valerie langskomt. Aan hun gesprek kwam vrij snel een einde, als ze een Fae zien. Ze moesten voorzichtig zijn, daar er al drie leden van de Orde recentelijk waren vermoord. De Fae die Ivy volgde, moest ze zo uitschakelen dat niemand het zag. Met een ijzeren staak kon je een Fae weer terugsturen, maar als de flits net aan haar voorbij gaat, hoort ze een stem achter haar. Alle alarmbellen gingen af. Als ze opnieuw in de aanval gaat, is ze super verbaasd als de staak geen vat op hem heeft. Ze moet daar weg. Bij het wegrennen, weet de Fae haar met een pistoolschot te raken. Ze weet dat het ziekenhuis niet haalbaar is, dus gaat ze naar het hoofdkwartier. De wond is heftiger dan ze denkt. OP de trap hoort ze stemmen, maar ze valt steeds weg. Als ze haar ogen weer opent, weet ze haast zeker dat ze dood is. Boven haar hoofd ziet ze een engel met groene ogen en kuiltjes. Voordat alles zwart wordt, vermeld ze wat ze heeft gezien en heeft meegemaakt. Van David, hoofd van haar groep, hoort ze later dat haar engel Ren heet. Hij vermeldt haar ook dat wat ze gezien had, geen Fae was of een eeuwenoude is geweest. Eeuwenoude waren Faes die van gedaante en vorm konden veranderen. Bij de zwijgplicht die David haar opdringt, blijft ze een onderbuikgevoel hebben, iets klopt er niet. Eenmaal weer thuis vond ze Tink in haar kom, waarschijnlijk overdosis ontbijtgranen. Je mocht geen wezens van de Anderwereld hebben, je kon zelfs uit de Orde worden geschopt, maar Ivy kon Tink toentertijd niet gewond achterlaten. Na de klaagzang van Tink dat zij hem alleen had gelaten, vertelt ze hem over de schotwond. Tink kreeg spontaan een ADHD suikeraanval. Maar als ze dan ook nog vertelt dat het waarschijnlijk een eeuwenoude was, worden Tink’s ogen heel erg groot…

“Wicked” is het eerste spannende deel van de bloedstollende Wicked-trilogie van Jennifer L. Armentrout, die alleen als E-book verkrijgbaar is. Dit ongelofelijk spannend en vol passie geschreven verhaal gaat over Orde-leden, die de strijd aangaan tegen de Faes. Een strijd die de mensheid moet beschermen. Via Ivy, een Orde-lid, kom je steeds meer over de Anderwereld, waarvan de Faes vandaan komen, te weten. Zo ook over de onwijs knappe Ren, die uit een speciale groep “de Elite” hen komt versterken. Mijn meest favoriete personage is toch wel de hilarische Tink, een bijzonder klein wezentje die bij Ivy inwoont. Hij heeft echt geweldige humor en een zeer bijzondere leefwijze. Hoewel Ivy haar gevoelens qua liefhebben/liefde volledig had onderdrukt, weet één persoon het vuur weer in haar wakker te maken. En Jennifer weet als geen ander die liefde zo vol overgave te beschrijven, dat de vonken van je scherm afvliegen. Bij deze trilogie lijkt het er wel op dat de Faes ook vat hebben op de lezer, of Jennifer moet met een “verslaafdmakende” inkt hebben geschreven, want bij het flabbergasted einde, MOET je gewoon zo snel mogelijk het vervolg hiervan lezen. (“Torn” is het tweede deel en “Brave” het derde en laatste deel). Maar Jennifer Armentrout blijft mij echter verbazen. Ze weet het iedere keer weer voor elkaar te krijgen om binnen de fantasie werelden, iets nieuws, iets geloofwaardigs en een zo perfect in elkaar gezet verhaal te schrijven. Met de Wicked-trilogie  heeft wederom een meesterlijk verhaal neergezet, die zeker voor de fans een “Must Have” is.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
E-Book ISBN: 9789020541168
Prijs: € 9,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.