Wicked-trilogie – 2 Torn van Jennifer L. Armentrout

Gepubliceerd op

Ivy moet een levensveranderende beslissing nemen. Nadat ze is verraden en bijna is vermoord door de prins van de Fae, staat Ivy’s hele leven op z’n kop. Ze heeft een groot geheim dat ze koste wat het kost moet beschermen, want als ze dat niet doet, zal de Orde haar vermoorden. Gelukkig heeft ze Ren. De chemie tussen de twee is niet te stuiten, maar Ivy weet ook dat Ren zijn plicht aan de Orde boven alles zal stellen. Als hij de waarheid weet, zal hij haar vermoorden. Maar hoelang kan Ivy de waarheid voor hem verborgen houden? De prins van de Fae komt steeds dichterbij en door zijn plan om de wereld over te nemen zal Ivy moeten kiezen wie ze wel en wie ze niet kan vertrouwen.

Ze kon het nog steeds niet geloven, maar toch was het waar. Zelfs Tink wist het, daar was ze nog het meeste boos over. Waarom had hij niks gezegd? Enige wat hij kon uitbrengen was dat het juiste moment er niet was. Maar hij was ook bang, bang dat ze zich anders voor zou doen of andere beslissingen zou nemen. Ze moest zich normaal gedragen. Verstoppen of wegrennen had geen zin, wist ze inmiddels via Tink. Er was nu een band en ze zou ten allen tijde gevonden kunnen worden. Dus moest ze zichzelf blijven. Ren was alle dagen bij haar gebleven. Ondanks haar verwondingen wilde ze hem voelen, maar Ren wilde het rustig aan doen en daar was ze het zo niet mee eens. De onenigheid tussen hun liep hoger op, toen ze vermelde dat ze ook alleen wilde jagen. Ren snapte het wel, maar was er fel tegen, ze was er nog niet klaar voor. Ivy wilde met Valerie alleen zijn, haar vragen waarom? Waarom had ze hun verraden? En dan was er nog het kristal, welke functie had het of welk gevaar zat erachter? Ze had nog zoveel meer vragen. Ze wist dat Merle iets over een kristal had gezegd, maar ze wilde nu niet het risico lopen dat ook zij in gevaar kwam. Ren en David bleken een hele andere gedachte over Valeries samenwerking met de Faes te hebben. Zij dachten dat Valerie de Halfling was. Ondanks dat Ren er fel op tegen was, ging ze toch alleen op pad. Ze besluit onderweg nog wat beignets mee te nemen, er stond een lange rij. De wind blaast haar haren opzij en ineens voelt ze over haar gehele lichaam kippenvel. Alarmbellen gaan af, ze draait zich om en kijkt recht in de ogen van de prins. De perfectie van de prins trok alle aandacht van iedere vrouw. Haar handen gaan naar de staak, ondanks dat ze weet dat ze hem daarmee niet kan doden. In gedachten vervloekt ze zichzelf, had ze maar naar Ren geluisterd. Hij noemde haar kleine vogel en dwingt haar op een vreselijke manier om bij hem te komen zitten. Hij vertelt haar over zijn wereld en waarom hij de poorten permanent wil openen. Ivy slaat doodsangsten uit, maar probeert het meest zelfverzekerde gezicht ooit op te zetten. Hij kon haar niet dwingen, dat wist ze. Maar als hij haar daar zomaar achterlaat en wegloopt, hoort ze nog de laatste zin die hij tegen haar had gezegd. Haar doodsangsten gieren opnieuw door haar lichaam…

“Torn” is het tweede spannende deel van de Wicked-trilogie van Jennifer L. Armentrout, die alleen als E-book verkrijgbaar is. Bij het eerste deel ontmoet je (bijna) alle personages en weet je welke strijd de Orde-leden iedere dag moeten aangaan. Bij het tweede deel besef je de ernst die de Orde-leden met de Faes hebben en begint pas echt de strijd. Voorlopig hebben de Orde-leden nog de macht, maar zodra de prins de meest gevaarlijke troef in handen zal krijgen, verliezen ze het. Die spanning laat Jennifer ook zeker voelen. Daarnaast spelen vriendschap en vertrouwen ook een grote rol. Ivy die nu de strijd vanuit een heel ander perspectief aangaat, heeft daarbij flashbacks uit haar pijnlijke verleden. Die emotionele gevoelens beschrijft Jennifer zo heftig, dat ze gewoon voelbaar zijn. Mijn favoriete personage Tink haalt ook dit keer weer aardig wat hilarische acties uit en zijn rol neemt in dit deel zelfs een verbazingwekkende wending. Dat de bekoring of de verslavende inkt in deze trilogie nog steeds werkt, merk je ook na het lezen van dit deel. Nu MOET je weten hoe dit alles gaat aflopen. “Brave” is het derde en laatste deel van deze meesterlijke Wicked-trilogie die Jennifer L. Armentrout geschreven heeft.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020541199
Prijs: € 9,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.